János Eifert - Photographer

Flamenco Magia a Nemzeti Táncszínházban, Budapest, 2019. május 9.

Flamenco Magia

FlamenCorazonArte Táncszínház és külföldi vendégművészei

Nemzeti Táncszínház Nagyterem / 2019. május 09. 19:00

A flamenco misztériuma az előadók személyiségében rejlik, hiszen ez a műfaj a lélek szabad megnyilvánulásáról szól. A szívbemarkoló énekek, a szenvedélyes táncok, az érzelem-dús gitár dallamok és a vérpezsdítő ritmusok egysége szuggesztív erővel hat. Az előadók és a közönség közötti mágikus tér az, ahol a Duende életrekel het. Az energiák átadódnak, egyesülnek, feltöltenek, elvarázsolnak.

A flamenco hasonlóan többágú műfaj, akárcsak a jazz. A három fő pillér ének-gitár-tánc kommunikációján alapszik, mely képes befogadni más hangszereket és stílusokat.

Azért válik oly izgalmassá és minden alkalom egyedivé,mert végig jelen van az improvizációs játék lehetősége. A táncos nemcsak előadója, hanem mozdulataival, lábkopogásával rejtett karmestere és alkotója is a kották nélküli műnek.

A flamenco ősi tradíciókból táplálkozó, modern művészeti ág, mely a jelen kor meghatározó és kiemelkedő műfaja. Ez a rejtélyesnek tűnő világ most virágkorát éli, melyet hazánkban a FlamenCorazónArte Táncszínház táncművészei és koreográfusai, anya és lánya, Lippai Andrea és Pirók Zsófia hiánypótló módon képviselnek.

  

Eifert János felvételei

Flamenco ének: Magda Navarrete
Flamenco gitár: Andrzej Lewocki
Ütőhangszerek: Tar Gergely
Zongora: Antal Gábor
Klarinét: Cserta Balázs

Flamenco tánc, koreográfia:
Lippai Andrea
Harangozó Gyula díj, EuroPas díj, Köztársasági Ezüst Érdemkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt
Pirók Zsófia
Az évad legjobb pályakezdő táncművésze díj – 2016
Az évad legjobb női táncosa díj – 2019