János Eifert - Photographer

XIX. Nemzetközti Magyar Fotószalon – Dunaszerdahely, Csallóközi Népművelési Központ, 2019. október 2 – 20.

XIX. Nemzetközti Magyar Fotószalon

Dunaszerdahely, Csallóközi Népművelési Központ, 2019. október 2 – 20.

  

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége által meghírdetett pályázat kiállítását a Csallóközi Népművelési Központ munkatársa PhDr. Dagmar Madarásová nyitotta meg. A résztvevőket magyar nyelven Dunaszerdahely város képviselőtestületének tagja, az oktatási és kulturális bizottság elnöke Gútay László köszöntötte. A versenyről, annak eredményeiről Nagy Tivadar (a kiállítás társszervezője) a Magyar Fotóművészek Világszövetségének alelnöke beszélt.

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége által meghírdetett pályázaton a következő kategóriákat jelölték meg: Általános, II. Rákóczi Ferenc, Magyar etnikai csoportok a Kárpát-medencében, Természet, Játszunk. 112 szerző, 1470 fényképpel jelentkezett be a versenyre. A zsűri 289 fotót választott ki a kiállításra. Szlovákiából hat fotós 22 műve lett díjazott. A CsNK galériájában három sikeres nyertesnek adták át a díjakat: Horesnyik Ervinnek, Bajtáról, (Újvári járás), Toldi Zoránnak Újvárból, Sedliak Pálnak Martosról, akinek kiállítása tavaly volt látható a Galley Novában.

A kiállítás megnyitóját szebbé tette a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola diákjainak szép kulturális programja. Kosztra Dóra és Tóth Sára fuvolán játszott. Mgr. Horváthová Bazsó Zuzana készítette fel a diákokat. Pongrácz Pál Barnabás és Cséfalvay Emma szavalókat Madocsai Kardoš Klaudia készítette fel. A kiállításmegnyitót megtisztelte Dunaszerdahely alpolgármestere Karaffa Attila, de más járásból is érkeztek vendégek. Ez alkalommal színes katalógust is adtak ki. A kiállítás 2019. október 20-ig tart, azután Komáromban, Léván, Naszvadon, Párkányban valamint Ózd városában lesz látható.

https://www.osvetads.sk/hu/xix-nemzet-kozti-magyar-fotoszalon-kiallitasanak-megnyitoja-gallery-novaban