János Eifert - Photographer

Balogh Rudolf-díj átadása a Pesti Vigadóban. Budapest, 2021. június 15.

Tisztelt Eifert János Úr!

Örömmel értesítem, hogy Ön kiemelkedő és példaértékű munkássága elismeréseként miniszteri díjban részesül a 1948-49-es forradalom és szabadságharc ünnepe alkalmából.

Engedje meg, hogy szívből gratuláljak a rangos elismeréshez.

Hiszem, hogy nemzeti kulturális örökségünk megőrzésében valamint gyarapításában az Ön alkotó munkássága megkerülhetetlen érték. Teremtő és nyomot hagyó tevékenysége a bizonyosság arra nézve, hogy érdemes az Istentől kapott tehetséget, a megszerzett tudást, a kitartás képességét valamint a lelkesedést olyan célokhoz hozzárendelni, amelyekben mind egyénként, mind közösségként őszintén hinni tudunk. Ez a hit és alkotóerő segít mindazon értékeket óvni és továbbadni, amelyek nemzetünk szellemi és tárgyi kincseiben jelennek meg.

Meg vagyok győződve arról, hogy az elismerés a példamutatás felelősségével is jár: a jövő nemzedékei számára büszkén mutatható fel az Ön áldozatos, értékteremtő munkássága – amely most elismerésre méltónak találtatott.

Csatoltan küldöm Prof. Dr. Kásler Miklós Miniszter Úr értesítő levelét a díj adományozásáról.

„Ez a tevékenység: a lehullottat visszaemelni, az elvesztettet megtalálni, a bemocskolódottat megtisztítani, az elhomályosultat kifényesíteni, az összetörtet ismét egybeépíteni, a fellázadtat megtéríteni és megbékíteni. Egyszóval: megváltani. Az emberi tevékenység értelme, hogy a világot át kell emelni a szellemi világba, vagyis arannyá kell változtatni.”

Hamvas Béla

 

Üdvözlettel:

Fekete Péter
kultúráért felelős államtitkár

Emberi Erőforrások Minisztériuma
H-1055 Budapest, Szalay utca 10-14.
E-mail: peter.fekete@emmi.gov.hu

(PS: Tájékoztatom, hogy a levél egyidejűleg postai úton is megküldésre kerül az Ön részére. A díjjal kapcsolatos kérdés esetén a kollégák készséggel állnak rendelkezésre az eleo@emmi.gov.hu e-mail címen.)

   …………