János Eifert - Photographer

Eifert János mesterkurzusa – Kerti parti 51.0 – Kreatív fényképezés és képelemzés. Budapest, 2022. május 5.

Kerti parti 51.0 – Kreatív fényképezés és képelemzés, 2022. május 5. 18:00 – 21:00

Helyszín: Eifert János mesterkurzusa, 1147 Budapest, Öv utca 152. fszt. 8.

  

Mint már korábban is említettem, a kerti parti egy virtuális szellemi teret jelent, ahol nem a grillezés, az ételek és italok fogyasztása, hanem a fényképezés teszi oldottabbá a hangulatot.
Természetesen a grillezést sem vetjük meg, most azonban a különleges portré-fényképezés, a kreatív fotográfia, a fotóművészet esztétikai és technikai ismereteiről való beszélgetés, és a frissen kipattanó ötletek tehetik élménnyé a jelenlétet. No meg a képelemzés…

Mit értünk kreatív fényképezés alatt? Azt, hogy a hagyományos módszerek és eszközök helyett a különleges, a meglepő, a kipattanó ötletekre építő konceptuális művészet terében mozogva – fénnyel, tűzzel, természeti elemekkel játszva – mesét, kitalált történetet, filozófiai gondolatokat megformáló új pszichikai- és metafizikai karaktert hozunk létre. Egy új gondolatot teremtünk…

A különleges kreatív fényképezéshez akár mi magunk leszünk a modellek, saját arcunkkal, kreativitásunkkal és egyéni ötleteinkkel veszünk részt ebben a különleges játékban.

Közben (fényképezés előtt, közben, vagy után) példákat nézegetünk, és a hagyományos képelemzés, képbírálat, felkészülés pályázatokra is belefér az időnkbe.