János Eifert - Photographer

Archive for the 'Fotópályázat / Photo contest' Category

Csak tiszta forrásból… Kiállításmegnyitó és díjkiosztó ünnepség a Lencsési Közösségi Házban. Békéscsaba, 2024. március 15.

Csak tiszta forrásból: Művészi fotókiállítás nyílt a Lencsési Közösségi Házban

Megnyílt a „Csak tiszta forrásból…” című kiállítás pénteken a Lencsési Közösségi Házban. A Márvány Fotóműhely kiírására több mint 600 pályamunka érkezett, ezek közül állították ki a legjobb ötvenet. A tárlat megnyitóján megemlékeztek a március 15-i eseményekről is.

Az eseményt Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház igazgatója közösen nyitották meg. A pályázatra összesen 610 fotó érkezett 155 fényképésztől, amelyekből a legjobb ötvenet Hipságh Gyöngyi, Koós László és Törköly József fotóművészek választották ki a kiállításra.

Szarvas Péter nyitóbeszédében megemlékezett az 1848-49-es hősökről, majd a fotózás magyar eredményeit méltatta. Megemlékezésében elmondta, hogy a márciusi ifjak a forradalom bukása ellenére is beírták magukat a történelembe, hiszen dicső tetteket hajtottak végre. Ezután Takács Péternek, Barabás Ferencnek és minden szervezőnek megköszönte a kiállítás létrejöttét, majd üdvözölte a jelenlévőket.

– Egy-egy fotó a pillanat megragadása és egy-egy fényképpel a művész kifejezi érzéseit, gondolatait és igyekszik ezt az üzenetet számunkra átadni – folgalmazott a polgármester a fotózásról.

Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház igazgatója elmondta, hogy a pályázatra, melynek anyagából a kiállítás nyílt, a Kárpát-medencén belüli magyar fotósok jelentkezhettek. A tárlat azért március 15-én nyílt meg, hogy ezzel is szimbolizálják a magyarság összetartozásának érzését. Az eseményt immár huszonkettedik alkalommal rendezték meg.

I.díj: Horosnyi Sándor (Baja) – Gyimesi tél

II.díj: Seybold Anita Beatrix (Budapest) – Gyűrűben

III.díj: Eifert János (Budapest) – Árnyak-fények

Lencsési Közösségi Ház különdíja: Körmendi Zizi (Érd) – Éjszakai találka

Békéscsaba Megyei Jogú Város különdíja: Mező István (Békéscsaba) – Leszállópálya

Bazsó Imre különdíj: Egressy Orsolya (Biatorbágy) – Tripla fekete

Seybold Anita Beatrix már kicsi kora óta szeret fényképezni és elmondta, hogy miután a gyermeke elmúlt tizennyolc éves, onnantól kezdve már nem volt visszaút számára és élhetett a legfőbb szenvedélyének, a fotózásnak.

A kiállításon Petőfi Sándor: Magyar vagyok című versét szavalta el Bartus Gyula Jászai Mari-díjas, érdemes művész, majd pedig a békéscsabai iskolák tanárai és diákjai szólaltatták meg a zongorát, illetve a vonós hangszereket.

A megnyitó után Eifert János előadását élvezhették a Márvány Fotóműhely tagjai.

https://behir.hu/csak-tiszta-forrasbol-muveszi-fotokiallitas-nyilt-a-lencsesi-kozossegi-hazban

Magyarország 365 – kiállítás a Virág Benedek Házban. Budapest, 2024. február 23 – március 22.

A Magyarország 365 és a Virág Benedek Ház közös programsorozatának első állomása: megnyitottuk a tavalyi pályázat legjobbjai közül válogatott 60 képes kiállítást.
Ottó Kaiser elmondta, hogy a kiállítást egy fotósszakmai beszélgetéssorozat követi majd márciustól.
Köszönjük a zsűrinek, hogy bemutatták a kedvenc képeiket, és köszönjük minden érdeklődőnek, köztük sok-sok pályázónknak, hogy eljöttek! A kiállítást március 22-ig lehet megnézni.

Középiskolások képző- és iparművészeti pályázatára beérkezett alkotásainak kiállítása a Kondor Béla Közösségi Házban, Budapest 2023. április 15 – 27.

GYIMT KIÁLLÍTÁS
Középiskolások képző- és iparművészeti pályázatára beérkezett alkotásainak kiállítása
MEGNYITÓ IDŐPONTJA: 2023. ÁPRILIS 15. SZOMBA 11 ÓRA

Köszöntőt mond: Király Marian, a Társadalmi Kapcsolatok Főosztályvezetője
A kiállítást megnyitja: Eifert János fotóművész,
Tóth Artin dokumentumfilm rendező és Ravasz Balázs rendező-operatőr, természetfotós
Közreműködik: Kardos-Horváth János

A kiállítás megtekinthető: 2023. április 15-27-ig
Kondor Béla Közösségi Ház (1181 Budapest, Kondor Béla sétány 1.)

A Magyarország 365 fotópályázat díjátadó ünnepsége az Eiffel Műhelyházban. Budapest, 2022. december 2.


Kihirdették csütörtökön Budapesten az idei Magyarország 365 fotópályázat díjazottjait. A neves szakemberekből álló zsűritől 16 pályázó kapott elismerést.

Nehéz időszakokban és a bizonytalanságban szükség van arra, hogy észrevegyük a szépet és jót, nehéz időkben kell igazán az, ami helyes úton tart bennünket – hangsúlyozta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Eiffel Műhelyházban tartott díjátadón.

Idén 3500-an jelentkeztek az amatőr és professzionális fotósoknak meghirdetett pályázatra, a szakmai zsűri csaknem 38 ezer fotó közül választotta ki a díjazott felvételeket.

Dömötör Csaba szerint a fotózás állandóvá tesz egy pillanatot: megörökít, kiemel és megőriz, mindezt pedig egy gyorsan változó és bizonytalan világban teszi. Úgy vélte, különleges érzék kell ahhoz, hogy felismerjük az állandóságot.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a tavalyi díjátadó óta a pályázat újabb és újabb utakat járt be: megjárta a Duna-korzót, jelenleg pedig Debrecenben mutatkozik be szabadtéri kiállításon, de terveik szerint a fotók több városban is láthatók lesznek majd országszerte.

Dömötör Csaba köszönetet mondott munkatársainak és a zsűritagoknak, akik “régóta dolgoznak azon, hogy ez a pályázat az ország legnagyobb ilyen kezdeményezése lett”.

Beszélt arról is, hogy a képek látleletet adnak 2021 Magyarországáról és többféle nézőpontból megmutatják hazánk legszebb arcait. Kiderül belőlük, hogy sok magával ragadó és felemelő hely, korszakos épület és élni akaró közösség van Magyarországon.

Végül Klebelsberg Kunót idézve hangsúlyozta: egy nép csak azzal szerez jogot ahhoz a földhöz, amely a hazája, ha azt halhatatlan művekkel kapcsolja magához.

Ebben az évben ismét az Eiffel Műhelyház adott otthont a fotópályázat ünnepélyes díjátadójának – hangsúlyozta Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, aki szerint a fotózás a képzőművészet azon ága, amely “az emberi érzéket, ízlést és művészi attitűdöt a technikával kombinálja. Az ember és a technika együttműködéséből valami magasabb rendű születik, egyfajta transzcendens alkotás jön létre” – fogalmazott a főigazgató.

A Magyarország 365 fotópályázatra idén is három – természet és táj, épített és tárgyi örökség, valamint életképek – kategóriában jelentkezhettek professzionális és amatőr fotográfusok. A szakmai zsűri mindhárom kategóriában három díjat osztott ki, az első helyezett 1 millió, a második 500 ezer, a harmadik pedig 300 ezer forintot kapott. A közönségszavazás győztesei ugyancsak 1 millió forint jutalomban részesültek kategóriánként.

A szakmai zsűri döntése alapján a természet és táj kategória első helyezettje Daróczi Csaba A halak csillagképe, második helyezettje Litauszki Tibor Áthúzás, harmadik helyezettje pedig Prisznyák Tibor Hajnali látomás című képe lett. Közönségdíjat kapott Makai Balázs Harmatos szitakötő című felvétele. A Magyar Természetjáró Szövetség különdíját Radisics Milán kapta Roxy, a szomszédunk című sorozatáért.

Épített és tárgyi örökség kategóriában a zsűri első díját Daróczi Csaba A Magyar Zene Háza, a második díjat Novák Gábor Ködtakaró, a harmadikat pedig Hodossy Ilona Csúcsra fel című fotója kapta. Közönségdíjat nyert Herman Dóra A mesebeli kastély című felvétele. A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Holczer Tibor Pentele híd című fotója érdemelte ki.

Életképek kategóriában a zsűri első helyezettje Kerekes M. István lett A pillanat varázsai című sorozatával, a második Mohos Márton Búcsú, a harmadik pedig Kiss Andrea BuSHOW című sorozatával. A közönségdíjat Orbán Péter Első sorból című fotója nyerte. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete különdíját Szabó Nándor kapta Az élet útja című képéért, az Operaház különdíját Zsila Sándor Az Öreg Hölgy című sorozata érdemelte ki.

A pályázatot ebben az évben negyedik alkalommal hirdette meg Magyarország kormánya a Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködésben.

Eifert János kézcsókkal köszönti Keleti Évát a Magyarország 365 pályázat díjátadóján (Vadócz Dávid felvétele)

A fotópályázat célja, hogy az alkotók lencséjén keresztül, egyedi látásmóddal mutassa be hazánk természeti és épített örökségét, az itt élők ünnepeit és mindennapjait, mindazt amire büszkék lehetünk Magyarországon. A kezdeményezés lehetőséget nyújt a résztvevőknek arra is, hogy alkotásaikat a nagyközönség előtt is megmutassák, népszerűsítsék.

A zsűri elnöke Kaiser Ottó fotográfus volt, tagja Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus, Haris László fotóművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja, Potyó Imre környezetkutató, a 2020-as pályázat díjazottja, 2018-ban és 2020-ban az év természetfotósa, valamint Rizsavi Tamás fotográfus volt. (MTI)

A 2021. évi 37. VIZUÁLIS MŰVÉSZETI HÓNAP FOTÓPÁLYÁZAT DÍJAZOTTJAINAK KIÁLLÍTÁSA a Budapesti Művelődési Központ Galériájában, 2022. febr. 22 – márc. 11.

A 2021. ÉVI 37. VIZUÁLIS MŰVÉSZETI HÓNAP FOTÓPÁLYÁZAT DÍJAZOTTJAINAK KIÁLLÍTÁSA
MEGNYITÓ: 2021. FEBRUÁR 22. 18.00
A kiállítást megnyitja: EIFERT JÁNOS fotóművész
BUDAPESTI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT 1119 Budapest, Etele út 55.
Tel.: 1-371-2760, www.bmknet.hu

.

A Budapesti Művelődési Központ alapfeladatai közé tartozik a fővárosi amatőr művészeti élet támogatása, eredményeinek bemutatása.
Ennek keretében évente Vizuális művészeti hónap címmel pályázatot hirdet budapesti amatőr alkotók számára,
akik a képző- és iparművészet, valamint a fotóművészet területén nyújthatják be pályaműveiket.
A 2021. év fotópályázatára 22 fotográfus jelentkezett, képeiket két témában – IDŐ és KÖTETLEN téma – nyújthatták be.
Az internet útján beérkezett műveket (188 alkotást, amely 40-60 százalékban oszlott meg a két kategória között, a nagyobb arányt a kötetlen témakör képviselte) kéttagú zsűri bírálta el, s 18 pályázó 50 fényképének kiállítása mellett döntött, amely tárlat 2021. decemberében került megrendezésre.

A ZSŰRI TAGJAI VOLTAK: EIFERT JÁNOS fotóművész, ZSITVA TIBOR fotóművész
(Mindkét zsűritag hosszú évek óta kíséri figyelemmel az amatőr fotográfia fejlődésének folyamatát.)
A zsűri kategóriánkként 3-3 művet díjazott, s további 3-3 alkotást oklevéllel jutalmazott.
A díjazott alkotók – 5 pályázó – most egy kisebb csoportos kiállításon vehetnek részt, s 7-7 fényképüket tárhatják a látogatók elé.

 DR. KRISTÓ ANNAMÁRIA

(A pályázat II. helyezettje a Kötetlen kategóriában.)
„Gyerekkora visszavezethető fotós előzményekről nem tudok beszámolni, hiszen minden időmet, energiámat lekötötte az eljövendő hivatásomra való felkészülés.
Készülődve az utolsó nagy „pályamódosításra” – nyugdíjas évek – tudatosan, komoly szándékkal a nulláról kezdtem el 2017-ben a fotózást.
Elvégeztem Imre Tamásék fotós iskolájában a kezdő-haladó alkotó, majd a kezdő-haladó PS tanfolyamokat, és a világítástechnikai mesterkurzust.
Rendszeresen járok Eifert János mesterkurzusára, az általa vezetett workshopokra. A kreatív, alkotó fotózás áll igazán közel hozzám, ebben tudom
leginkább kifejezni a képekbe átültetett érzelmeimet, hasznosítani az életem során a balettszínpadon és a képzőművészeti kiállításokon elsajátított látásmódot.
Hobby fotósnak tartom magam a szó legnemesebb értelmében. Szerelemből szeretném csinálni, örömet jelent az együtt fotózás,
a hasonló érdeklődésű emberekkel való találkozás.
2019 szeptemberében kezdtem el országos fotópályázatokon részt venni. A pályázatokon képeim befogadást nyernek,
és több képem lett első, második helyezett, különdíjban részesített, és az itt kiállított „Lány opartban” című képemet FIAP Gold medállal díjazták.”

.
A jelen kiállításon szereplő felvételei: Maszkok, Szerelem, Lány opartban, Képmás, Cogito ergo sum,
Elfújta a szél, Belső harmónia

.

  

© Kristó Annamária

.

© Kristó Annamária: Cogito ergo sum

.

  DR. TÓTH-PIUSZ ISTVÁN
“2005 körül kezdett komolyabban érdekelni a fotózás. Eleinte épületfotózással foglalkoztam. Később bővült a repertoárom.
Például minimál fotókkal, „vizes” témákkal (tükröződések, eső), de közel áll hozzám a street-fotózás és szívesen „kapom el” az arra érdemes pillanatokat is.
Törekszem képeim geometriai egyszerűségű megkomponálására, szerkesztésére és – mint minden fotós – a téma nem szokványos nézőpontból való bemutatására, jóllehet Ansel Adams szerint „Nincsenek szabályok a jó fotók készítésére, egyszerűen vannak jó fotók”.
A hazai fotópályázatok rendszeres résztvevőjeként, képeim számos díjat és elfogadást nyertek.
2019-ben például a Magyarország 365 fotópályázaton, az Életképek kategóriában 3., 2021-ben a VIII. Ökumenikus Fotópályázaton első,
a Magyar Építész Kamara fotópályázatán pedig második helyezést értem el. Az Országos Miniatűr Fotópályázaton egyik képem harmadik lett.
Részt vettem néhány nemzetközi pályázaton is, ahol képeimet elfogadták kiállításra. A 2020-Fotópályázaton egyik képem harmadik lett.
Részt vettem néhány nemzetközi pályázaton is, ahol képeimet elfogadták kiállításra. A 2020-as kolozsvári Sapixel fotópályázaton 1. helyezést értem el.
A nagyváradi Black White fotópályázaton pedig bekerültem a pályázat 3 legjobb fotósa közé.
2019 szeptembere óta tagja vagyok az Óbuda Fotóklub Egyesületnek.”
Kiállított felvételek: A fény felé, Korkülönbség, Metamorfózis, Utca…kép, Egy kiállítás képei, Hídminimum, Impresszió

.

© Tóth Piusz István: Impresszió

 . 

.

©Tóth-Piusz István: A fény felé

.

  

© Kristó Annamária

.

© Medgyesy Gábor: A vízi futóbajnok

MEDGYESY GÁBOR
(A pályázat III. helyezettje a Kötetlen kategóriában.)
„Budapesten születtem és jelenleg is itt élek, dolgozok. A fényképezés számomra nem pénzkeresetről szól,
hanem – ahogy az egyik oktatóm szokta mondani – „mindenben meglátni a szépet”.
Igyekszem úgy fényképezni, hogy meg is találjam és a fotóimon keresztül meg is mutassam a „szépet”, legyen táj vagy állatok, vagy egy portré.
A fotózással Nagyapám ismertetett meg, Ő idegenvezetőként rengeteget fényképezett, a filmtekercseket Ő hívta elő és nagyította a képeket.
Sokat voltam vele segíteni a sötétszobában, megtanultam az analóg fényképezés, előhívás, nagyítás alapjait, technikáit,
és sok éven át fényképeztem analóg filmes fényképezőgépekkel. A filmes korszak alatt tanultak is nagy segítségemre vannak
a mai digitális gépekkel való fényképezés során.
Az elmúlt kb. 10 évben több neves fotóművész oktatásain vettem részt, tanultam természet-, stúdió-, épületfotózást, szociofotográfiát,
portré-készítést, de a legkedvesebb témám a természet-fotózás.”

Most látható fényképei: Budapest, Te csodás, Álomból valóság, Napkelte vihar után, Ugrás közben, Jégmadártánc, A vízi futóbajnok, Meghoztam az ebédet

©Medgyesy Gábor: Napkelte vihar után.

    MÉSZÁROS CSABA (A pályázat első helyezettje az Idő kategóriában.)
„Fotózással régóta foglalkozom, de nem munkának tekintem, foglalkozásom matematikus.
Amatőr fotósként olyan képeket készítek, amik nekem tetszenek és számomra van mondanivalójuk. A fotográfia számomra    egy izgalmas játék, egy nagy, kísérletezésre való terepasztal. Nagy örömömre szolgál, ha néhány felvételem felkelti számomra    idegen emberek figyelmét is.”

A mostani kiállításon a tánc, a mozgás, a női test szépsége ihlette fotói láthatók.

 


 

SZŐNYI ISTVÁN (A pályázat II. és III. helyezettje az Idő kategóriában.)
„Irodalom- és művészettörténész végzettségű fotográfusként műemlék- és épületfotózással foglalkozom. 2014-ben három    reprezentatív albumban jelentek meg képeim.
A Metszet című építészeti folyóiratban az én 15 fotóm illusztrálja a Várkert bazárt ismertető tanulmányt.
A Magyar Nemzeti Múzeum a reformáció 500 éves évfordulója tiszteletére megrendezett Ige-Idők kiállításának    katalógusához készítettem közel kétszáz fotót, és a kiállítás enteriőrfotóit is én fotografáltam. 2019-ben a Wroclawi Egyetem    Protestáns építészet Európában című kiadványához készítettem több száz fotót: a magyarországi és a felvidéki protestáns    emlékanyagot tárgyaló fejezeteket az én fotóim fogják illusztrálni.
A műemlékfotózás mellett 2013 óta számos fotópályázaton és kiállításon szerepeltek a képeim, melyeket a különböző zsűrik    eddig 23 első, 17 második, 13 harmadik díjjal, illetve 22 különdíjjal jutalmaztak.
Eddigi legnagyobb sikeremet 2013-ban, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ „Capa-projektjén” értem el, ahol a    nemzetközi zsűri az öt díjazott közé a Robert Capa’s masterworks – politically correct & censored edition című pályázatomat is beválasztotta.”

Kiállított felvételei: A katinyi mártírok emlékére, Élni akarás, Vagyok, aki vagyok, Groteszk Narcisszusz, A legvidámabb barakk, Kolontári mementó, Kísértetek    háza

A 8. PANNONIA REFLECTIONS nemzetközi fotópályázat kiállításának megnyitója és díjátadója – Lendva (Szlovénia), 2022. február 4.

2022. február 4-én, a 8. Pannonia Reflections kiállítás megnyitója – a Covidra való tekintettel – a Lendvai Színház- és hangversenyteremben zajlott, a Szlovén Kultúra Napja ünnepség részeként. A megnyitót követően a Lendvai Várban, a Múzeum-Galériában került sor a kis díjátadóra. Mindenki maszkot viselt, és a kellő távolságtartásra törekedett. Különös látvány volt a sok “álarcos” megjelenése. Sokszor alig ismertük fel egymást, szinte csak a hang é a tekintet alapján tudtuk egymást azonosítani. Mindezek ellenére eljöttek szép számmal még a szomszédos országokból is. Voltak vendégek Németországból is, furcsa véletlen hogy pont irakiak.

 . 

Davor Dolenčić, a fő szervező, nem mellesleg a Fotografsko društvo Pannonia / Photographic Society Pannonia elnöke elmondta, hogy a FIAP 2021/506, PSA 2021-1585, FZS 2021/15 védnökségű nemzetközi pályázatra 60 országból 359 alkotótól 5988 fotó érkezett, amelyből a zsűri 1496 fotót fogadott el kiállításra, illetve vetítésre.

A magyarok “jól szerepeltek”, hiszen 28 alkotó 102 elfogadást, továbbá Dr. Simán László, Déri Judit, Bánóczi László és Kerekes István több díjat kapott az Open Color / Nyitott Színes, Open Monochrome / Nyitott monokróm, Architecture / Építészet, Landscape / Tájkép és Water / Víz kategóriákban. (Elnézést kérek, hogy keverem az angolt és magyart, de ennek az az oka, hogy a forrás angol nyelvű, én pedig buta fordítással nem akarom megkavarni az információkat) Maradjunk annyiban, hogy a lényeg a magyarok jó szereplése, és hogy szép díjakat érdemeltek ki képeikkel:

Istvan Kerekes (Hungary): Wild look
FIAP Gold medal

.

Laszlo dr. Siman (Hungary): Mitosis
FZS Silver medal

.

Zsolt Szabo (Hungary): Bird of prehistory – FZS Gold medal

.

Istvan Kerekes (Hungary): Silvia 105 year old
Salon Honorable mention

Istvan Kerekes (Hungary): Finish to victory
FIAP Silver medal

Judit Deri (Hungary): Snow-cannon
FIAP Bronze medal

Laszlo Banoczi (Hungary): North Sea 65
Salon Bronze medal

  

.

Jury / Zsűri:
Matjaz Cater, MFIAP, MF FZS – Slovenia
Borislav Milanovic, EFIAP/d1, EsFiap, EPSA , GPU CR3 – Serbia
Nenad Martic, EFIAP/s – Croatia

Organizer / Szervező: Fotografsko društvo Pannonia / Photographic Society Pannonia,
Čentiba, Fodorjeva vrsta 152, 9220 Lendava, Slovenia

Chairman of the organizing committee: Davor Dolenčić,
Photographic Society Pannonia / Fotografsko društvo Pannonia

———————————————————————————————————————————————————————–

8. Pannonia Reflections

The opening of the Pannonia Reflections exhibition is a celebration of photography. Every year, photographers from all over Slovenia and the surrounding countries gather in the beautiful gallery of the Lendava Museum-Gallery at Lendava Castle, admire the setup of the exhibition, and talk about photography.
This year we had an opening in form of a press conference in the afternoon and an exhibition opening in the Theatre/concert hall in Lendava. After opening the small award giving ceremony was arranged in the Museum-Gallery. (Davor Dolenčić)

Special Awards / Különdíjak:
The best author of PANNONIA REFLECTIONS 2021 is Matej Peljhan from Slovenia with 16 accepted photos and three awards.

The best Photo club/association of PANNONIA REFLECTIONS 2021 is Digitalni Foto Klub from Slovenia.
19 members of Digitalni foto klub participate in this year’s Pannonia Reflections and they have altogether 113 accepted photos.

Special PANNONIA REFLECTIONS 2021 award for the photo selected by the President of the organizing committee is going
to Gradišnik Urška from Slovenia for photo: Hope

Awards (not a complete list):

Istvan Kerekes (Hungary): Wild look
FIAP Gold medal

Judit Deri (Hungary): Snow-cannon
FIAP Bronze medal

Michael Cohen (Israel): RED SCURF
Salon Silver medal

Istvan Kerekes (Hungary): Silvia 105 year old
Salon Honorable mention

Elisabeth Aemmer (Switzerland): Fork and Spoon
FIAP Honorable mention

Ivan SGOBBA (France): Rencontre du deuxieme type
PSA Gold medal

Laszlo dr. Siman (Hungary): Mitosis
FZS Silver medal

Ali Sabih Kadhim (Iraq): Memory
FZS Gold medal

Laszlo Banoczi (Hungary): North Sea 65
Salon Bronze medal

Martine Ryckelynck (France): Freedom
FIAP Honorable mention

Urška Gradišnik (Slovenia): Hope
Special Pannonia Reflections award

Saurabh Bhattacharyya (India): Little girl 19
Salon Gold medal

Ihsan Jezany (Germany): Marsh man
FIAP Honorable mention

Stephen Buhagiar (Malta): Walls of Manikata Church
FZS Gold medal

Yuen Yam Au (Hong Kong): Cabin 2
Salon Silver medal

.

LORENZO DI CANDIA (Italy): SHADOW THE CIRCULAR TREE
PSA Gold medal

.

Valerija Jenko (Slovenia): Hidden landscape
FIAP Gold medal

.

.

Manh Cuong Vu (Vietnam): SUMMER ON THE LOTUS POND – FIAP Gold medal

Ihsan Jezany (Germany): Samarra
FIAP Bronze medal

Norbert Senser (Germany): Die Burg
FIAP Honorable mention

Michael Cohen (Israel): RED-SCURF – Salon Silver medal

 

Istvan Kerekes (Hungary): Finish to victory
FIAP Silver medal

Ivan SGOBBA (France): Rencontre du deuxieme type – PSA Gold medal

.

.

Ali Sabih Kadhim (Iraq): Memory – FZS Gold medal

.

Martine Ryckelynck (France): Freedom – FIAP Honorable mention

.

Istvan Kerekes (Hungary): Silvia 105 year old – Salon Honorable mention

 

.

Elisabeth Aemmer (Switzerland): Fork and Spoon – FIAP Honorable mention

.

Agnes Olasz (Hungary): You remember

.

Janos Eifert (Hungary): Morning in the Berek

.

Janos Eifert (Hungary): Fresh baking (Szentliszló, 2021)

2021 ALBA REGIA ORSZÁGOS FOTÓPÁLYÁZAT és a 2020 ORSZÁGOS MINIATŰR FOTÓPÁLYÁZAT KIÁLLÍTÁSAINAK ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓJA, valamint TURI TÖRÖK TIBOR SZOBRÁSZMŰVÉSZ KODÁLY ZOLTÁNT ÁBRÁZOLÓ BRONZ MELLSZOBRÁNAK AVATÁSA – Nagykanizsa, VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház, 2022. január 20.

.

MAGYAR KULTÚRA NAPJA
2022. január 20.

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház sok szeretettel meghívja Önt, kedves családját és barátait
2022. január 20-án 16 órai kezdettel a

2021 ALBA REGIA ORSZÁGOS FOTÓPÁLYÁZAT és a 2020 ORSZÁGOS MINIATŰR FOTÓPÁLYÁZAT KIÁLLÍTÁSÁNAK ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓJÁRA, valamint TURI TÖRÖK TIBOR SZOBRÁSZMŰVÉSZ KODÁLY ZOLTÁNT ÁBRÁZOLÓ BRONZ MELLSZOBRÁNAK AVATÁSÁRA
(Az alkotást Iglódi József emlékére ajánlották fel fiai)

A vendégeket köszönti:
KÁLMÁNNÉ SZÉP TERÉZIA
a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház intézményvezetője, a Magyar Kultúra Lovagja

Ünnepi köszöntőt mondanak:
BALOGH LÁSZLÓ Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere

GÁBRIS JÁCINT
Nagykanizsa MJV Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke

A tárlatot bemutatja:
MÁRTON ÁGOTA, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház MÁV Fotókörének vezetője

A rendezvényen közreműködnek:
KODÁLY ZOLTÁN ÉNEKKAR
FARKAS FERENC ZENE- ÉS ARANYMETSZÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA
DIÁKJAI ÉS TANÁRAI
KOCSIS KATALIN könyvtáros, helytörténész

A kiállítás 2022.február 25-ig tekinthető az intézmény nyitvatartási idejében.

Helye: VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház
8800 Nagykanizsa, Csengery út 67.

A rendezvényen a maszk használata kötelező!

37. VIZUÁLIS MŰVÉSZETI HÓNAP FOTÓPÁLYÁZAT nyertes alkotóinak fotókiállítása a BMK Galériában, 2021. december 16 – 20222. január 7.

A Budapesti Művelődési Központ tisztelettel meghívja Önt és barátait a 2021. évi 37. VIZUÁLIS MŰVÉSZETI HÓNAP FOTÓPÁLYÁZAT
nyertes alkotói fotókiállításának megnyitójára a BMK Galériába.

Időpont: 2021. december 16. (csütörtök) 18.00
Helyszín: BMK Galéria – 1119 Budapest, Etele út 55.
A kiállítást megnyitja: EIFERT JÁNOS fotóművész

Kiállítók:
BURKUS ALEXANDRA, CZUFFER ZSOLT, GERLE MARINA, GÖNDÖR LÁSZLÓ,
HODOSSY ILONA, JUHÁSZ BENCE KOZMA CECÍLIA, DR. KRISTÓ ANNAMÁRIA,
LACZKÓ-MAGYAR GYÖRGY, LEITNER JUDIT, DR. MANN JUDIT, MEDGYESY GÁBOR,
MÉSZÁROS CSABA, NERHAFT ANTALNÉ, SÁRINGER MÁRTA, SZŐNYI ISTVÁN,
DR. TÓTH-PIUSZ ISTVÁN, ZACS ÁGOSTON

A kiállítás 2022. január 7-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

Magyarország 365 pályázat kiállítása és díjátadója az Eiffel Műhelyházban, 2021. december 8.

Eiffel Műhelyház, 2021. december 8. Kihirdették a harmadik alkalommal kiírt Magyarország 365 fotópályázat idei díjazottjait, a neves szakemberekből álló zsűritől 15 pályázó kapott díjat. Kihirdették szerdán a harmadik alkalommal kiírt Magyarország 365 fotópályázat idei díjazottjait, a neves szakemberekből álló zsűritől 15 pályázó kapott díjat.

“Az idei pályázatra minden korábbinál több, közel 37 ezer pályamű érkezett, amely bizonyíték arra, hogy a járvány nehéz időszaka sem törte derékba a kezdeményezés erejét” – hangsúlyozta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Eiffel Műhelyházban tartott díjátadón.
A következő hónapokban a tervek szerint az alkotásokat több helyen is bemutatják a nyilvánosságnak.
Még ebben a hónapban elindul a válogatott fotókat tartalmazó kiállítás a pesti belvárosi Duna-parton – tette hozzá az államtitkár.

A pályázatra egyedi képekkel vagy sorozatokkal lehetett jelentkezni három – természet és táj, épített és tárgyi örökség, valamint életképek – kategóriában.
A szakmai zsűri minden kategóriában három díjat osztott ki. Az első helyezettek 1 millió forintos, a második helyezettek 500 ezer forintos, a harmadik helyezettek 300 ezer forintos díjazásban részesültek.

A zsűri elnöke idén Kaiser Ottó fotográfus volt, tagjai Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus; Haris László fotóművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja; Potyó Imre környezetkutató, a 2020-as pályázat díjazottja, 2018-ban és 2020-ban az év természetfotósa; valamint Szecsődi Balázs fotográfus.

A szakmai zsűri döntése alapján a természet és táj kategória első helyezettje Lőrincz Ákos Ködhatár, második helyezettje Esteban Sanchez Tejivó című képe lett,
harmadik helyezést ért el Daróczi Csaba Szélhajtó küszök című sorozata. Közönségdíjat kapott Kiss Márton Start című fotójáért.

 . 

A Magyar Természetjáró Szövetség különdíját Makovics Kornél Viharvadászat című sorozata kapta.
Épített és tárgyi örökség kategóriában a zsűri első díját Kovásznai Balázs Több millió év egy képen, a második díjat Horváth Zsolt Megyeri híd című képe,
harmadikat pedig Németh Gyula László Tópark című sorozata kapta. Közönségdíjat nyert Rizsavi Tamás Budapesti metró című alkotása.

A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Bella László A magányos kápolna című képe kapta.
Életképek kategóriában a zsűri első helyezettje Kerekes M. István lett Egy verseny margójára című képével,
a második Dusha Béla Tisztelgés a tudósnak, a harmadik pedig Szmolanka Leszja Nekem a Balaton című képével.
A közönségdíjat Papdi Balázs Hőlégballonok Szegeden és környékén című fotója nyerte el.
A Nagycsaládosok Országos Egyesületének különdíját Zsoldos Alexandra Az igen után, az Operaház különdíját kerekes M. István Start című fotója kapta.

A beérkezett pályaművek közül kiválasztott 60 legjobb alkotást szerdától december 22-ig megtekinthetik az érdeklődők az Eiffel Műhelyházban. (Origo)

 .  .

 . 

3rd International Exhibition of Photography “WSP Hungary 2021”

3rd International Exhibition of Photography “WSP Hungary 2021”
PSA 2021-1066

Jury:
Ali SAMEI – MFIAP, EFIAP/s, ESFIAP, Iran
Petar SABOL – MFIAP, EFIAP/d1, EPSA, Croatia
Istvan KEREKES – EFIAP/d3, Hungary

Salon chairman
Berényiné Barna Erika, Chairman of the organizing committee
office@wspexhibition.com

Eifert János: Kettőstudat / Dual Consciousness 14. (2021)                                                                                              Salon silver medal

Awards Theme D) Portrait
Salon Silver medal – Janos Eifert, Hungary, Dual Consciousness 14.

Eifert János: Ágnes tükör előtt / Agnes in front of a mirror (Bánk, 2016)

Accepted Theme C) Woman
Janos Eifert – Agnes

 

 


Janos Eifert – Playful dots

Accepted Theme F) Open Monochrome
Janos Eifert – Conductor competition

Eifert János: Karnagy-verseny / Conductor competition (2006)
A Liszt Ferenc Zenei Általános Iskola karnagyai egymással versenyeznek

.

Eifert János: Érzékiség szigete / Island of sensuality (2020)
Alapképek 2019-ben készültek, Szilvi közreműködésével

Janos Eifert – Island of sensuality

Örömmel fedeztem fel, hogy a magyarok, köztük tanítványaim milyen jól szerepeltek:

 . 
Salon HM – Agi Sagi, Hungary, You belong to me
Salon HM – Gyorgy Rajkai, Hungary, Curtain 3
Salon Bronze medal – Toth Imre, Hungary, Feluton
Salon HM – Gyongyi Hipsagh, Hungary, Eyes
Gyongyi Hipsagh – Can I give it to you?
Gyongyi Hipsagh – Eyes
Gyongyi Hipsagh – I am coming too!
Toth Imre – Feluton
Toth Imre – Lepke viragon
Agi Sagi – Mistress 2
Gyorgy Rajkai – Women 18
Gyula Niksz – Blue and blue
Gyula Niksz – Creation
Gyula Niksz – Cubist hair washing
Agi Sagi – Always smiling
Gyorgy Rajkai – Master and model
Gyula Niksz – Tousled
Toth Imre – Vajda
Agi Sagi – Backlight
Agi Sagi – Prophecy
Agi Sagi – You belong to me
Gyongyi Hipsagh – Angelina-3
Gyorgy Rajkai – Rush hour
Gyorgy Rajkai – Up 3
Gyula Niksz – Rain dance
Gyula Niksz – Triangles on Lake Baikal
Toth Imre – Fatyoltanc
Toth Imre – Repules
Agi Sagi – Family Members
Agi Sagi – Man God Nature
Agi Sagi – Trio
Emese Balazs-Fulop – 100 years old
Emese Balazs-Fulop – hope
Gyongyi Hipsagh – Closed
Gyorgy Rajkai – Curtain 3
Gyula Niksz – Flower
Szabolcs Gyorgy Gati – Home, Sweet Home
Szabolcs Gyorgy Gati – Horse on the Ridge
Toth Imre – Szofi 2

The World in 2020 – FIAP Competition

The World in 2020
– FIAP 2020/505
Dear JANOS EIFERT,
here below you can find the results obtained from your photos (The World in 2020) and we inform you that all final results are available online.
Please access the home page of the site http://fiap-earthin2020.net/fiap-TWI2020.php and follow the link.
You are invited to assist at the award ceremony, which will take place in a zoom meeting on April, 24 at 14.00 London Time.
Please use the following link for the award ceremony
———————————————————————————————————————————————————–
Accepted
.
TEMA/SECTION: The World in 2020
Janos Eifert (Hungary) QUARANTINED

.

Eifert János: QUARANTINED   (A képen Szabó Dániel, aki hozzájárult, hogy lefényképezzem)

6th Wojnicz International Salon of Photography 2020, Poland

6th Wojnicz International Salon of Photography 2020
– PSA 2020-432; FIAP 2020/416; GPU L200129

JURY:
Dorota Kycia EFIAP, AFRP, EsFIAP
Dariusz Kobylański AFIAP, Vice President TTF
Krzysztof Stós EFIAP, PSW Fotum Vice President for Artistic Planning

Results:

PORTRAIT Color / Monochrome – PSA PID Color

Janos Eifert – Painful portrait FIAP Blue Ribbon
Janos Eifert – Janos Danis photographer
Janos Eifert – Misery 2

OPEN Color – PSA PID Color
Janos Eifert – Light shifts the Shadow FIAP Blue Ribbon
Janos Eifert – Dual Consciousness 3
Janos Eifert – Cry
Janos Eifert – Chicks in rapport 2

OPEN Monochrome – PSA PID Monochrome
Janos Eifert – Forever

 

. .

Eifert János: Fájdalmas portré / Painful portrait (Budapest, 2018)
Pálosi István portréja, Fenyves Márk búcsúztatásakor

.

Janos Eifert: Janos Danis photographer / Danis János fotográfus

.

Eifert János: Szenvedés / Misery (Szentliszló, 2020)

.

Eifert János: A Fény elűzi az árnyékot / Light shifts the Shadow (Budapest, 2014)

.

Eifert János: Kettőstudat 3. / Dual Consciousness 3. (2019)

.

Eifert János: Kiáltás / Cry

.

Eifert János: Csibék rapporton / Chicks in rapport 2. (Szentliszló, 2020).

Eifert János: Mindörökké / Forever (Bocska, 2020)

3rd International Digital and Print Exhibition of Photography CONCEPT PHOTO 2020, Bosnia and Herzegovina

3rd International Digital and Print Exhibition of Photography CONCEPT PHOTO 2020, Bosnia and Herzegovina
– PSA 2020-5444, IAAP: 2020/122; FIAP: 2020/537; National: 486 IF 2020; Club: 005/2020;

ORGANIZER: University Photo Cinema Club – Banja Luka & Foto Art – Banja Luka

JURY: Dragan Prole, EFIAP/p – Milena Erceg, AFIAP – Sinisa Plavsic, AFIAP – Alternate: Vladimir Jovanovski, EPSA

CONTACTS

E-mail: info@ufkk.rs.ba – Tel. + 387 65 671 091
Milorad Kascelan – Salon Chairman
P.P. 67
78102 Banjaluka
Bosnia & Herzegovina

Janos Eifert (Hungary) Grand pas de deux

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 .

 

 

 

 

 

 

.

 

.

 

Válogatás a díjazott képekből:
Kerekes István (Hungary) Fate – IAAP Gold Medal
Vladimir Karamazov (Bulgaria) Outside the law
Claire Sullivan (Ireland) Belvedere trough the Mist – NATIONAL Bronze Medal
Milan Markovic (Serbia) Time for a cigarette – IAAP Ribbon
Vasja Doberlet (Slovenia) Virtual judge – IAAP Ribbon
Terry Railley (Scotland) Well Caught – PSA Gold Medal
Cristian Donos (USA) The Carving of Time – FIAP Gold Medal
Sherman Cheang (Macau) Keep Warm – FIAP Blue Ribbon
Cyril Boyd (United Kingdom) Comrade Gerald – NATIONAL Gold Medal
Leonid Goldin (Israel) Womean in back – NATIONAL Diploma
Zoran Toldi (Slovakia) Joseph – NATIONAL Diploma
Yuk Fung Garius HUNG (Hong Kong) Deadly Attack – NATIONAL Gold Medal

7th edition of PANNONIA REFLECTIONS 2020, Slovenia – Results 20 November 2020

7th PANNONIA REFLECTIONS 2020, Slovenia

– PSA 2020-461, FIAP 2020/504, FZS 2020/09

 

Nada Racki (Croatia): Art lover                                                    FZS Gold medal

.

The best author of PANNONIA REFLECTIONS 2020 is Neda Rački from Croatia with 14 accepted photos and two awards.

.

Digwas Bellemane (India): Rope Circus                                                                          Salon Gold medal

.

The best Photo club/association of PANNONIA REFLECTIONS 2020 is YOUTH PHOTOGRAPHIC SOCIETY from India. 11 members of Youth Photographic Society participate in this year’s Pannonia Reflections and they have altogether 52 accepted photos.

.

Nevenka Papic (Slovenia): The Tree                                          FIAP Honorable mention

.

The best Slovenian Photo club/association of PANNONIA REFLECTIONS 2020 is Digitalni Foto Klub. 6 members of Digitalni Foto Klub participate in this year’s Pannonia Reflections and they have altogether 39 accepted photos.

.

Matej Peljhan (Slovenia): Playground                                                                       Special Pannonia Reflections award

.

Special PANNONIA REFLECTIONS 2020 award for the photo selected by the President of the organizing committee is going to Matej Peljhan from Slovenia for photo: Playground

.

Magyaroktól elfogadások és díjak:

Askits Ani (Cleopatra, Insight, Lady Labyrinth)

Bognár Péter (In the moonlight, Silent nothing)

Boor Ádám (off season 6, off season 8 – Salon Honorable mention)

Csáki Lajos (Luca, The Body, Vivien)

Dr. Mondok Anita (Odd portrait, Rickshaw man)

Jerszi Gabriella (Carlina vulgaris, Lookout, Hunter, Up and down)

.

Kerekes István (Hungary): Gipsy chieftains                                                                                           FIAP Gold medal

.

Kerekes István (Dimitra, Finish, Fragment with gypsies, Gipsy chieftains – FIAP Gold medal, Irinka and Lisa – FIAP Honorable mention, Maramuresan wedding – FIAP Bronze medal, Migrant life, Orphanage life, Road to home, Soulmates, The hurdler, Valeriia, Visage from, Iza valley)

Lex Mihály (A happy moment, Alone – FIAP Honorable mention, On the way home, On the way home)

Lökös Zoltán (Bad dream)

Molnár László (Lili, Newspaper reader, Two of us)

Lex Mónika (Cheerful window, Moses, Prisoner of walls)

Niksz Gyula (Bathing, Hair light, Hair washing, Paddling, Water dance, Water love, Water theater)

Radnai Nándor (Upside down, Look up, Pin up, The hungarian girl)

Dr. Simán László (Gép over, Harvest, Pigs, Proportions, Reine, Symmetry – FIAP Silver medal, Szikesek, Wellness)

Soltész Boglárka (Addiction, Dilemma, My blue bird, My cloud)

Tassi Miklós (Curves, Queen blue, Silhouette – PSA Honorable mention, Water drops)

Kővári Rudolf (Baby laugh, Hedgehog with a plup)

Ujhelyi Zsolt (Black body, Chain reaction, Contrast, Face and body, My venus)

Varga Szilárd (Blue, Delta, Siamese, Spring In Flames, The Rider)

Zsirai Károly (Dinner gifts, Gladiators),

továbbá tanítványaim:

Aczél Péter (Portrait, The Face, Tattoo)

.

  Aczél Péter (Hungary): The Face

.

Csörögi Dóra (Hungary): XXI. century

.

Csörögi Dóra (Dawn in the Durmitor, Resting, Way to Loneliness, By hook or by crook, Above all)

.

 

Eifert János: Kettőstudat 13. / Dual Consciousness 13. (Budapest, 2019)                                                                 FZS Gold medal

.

Eifert János (All the worlds a stage, Chicks in rapport 2, Dual Consciousness 13. – FZS Gold medal, Cry, Janos Danis photographer)

Bajkó Csaba (Hands Up, Frozen droplet)

Ecsedi Ákosné (Darmos Tevdorashvili, Three Towers, In Golden Light, Mud Max)

Gajdos Gábor (Hungary): Arcs and Crosses

.

Gajdos Gábor (Only Two of Us, Arcs and Crosses, Ballad of the Three White Horses, Fighter)

.

Kovács Gábor (Hungary): Eminens

.

Kovács Gábor (Eminent, Tornado, Divergence, Free fall)

.

Sági Ági (Hungary): Man God Nature

.

Sági Ági (The red cave, Waiting for Christmas, Man God Nature, Backlight, Temptress 2, The following day, Colors of the water)

.

Sopronfalvi Ildikó (Hungary): Edgy romance

.

Sopronfalvi Ildikó (Red shoes, Edgy romance, African vision)

Jure Kravanja (Slovenia): Low tide                                                       FIAP Honorable mention

.

ORGANIZING COMMITTEE

Organizer: Fotografsko društvo Pannonia/Photographic Society Pannonia, Čentiba, Fodorjeva vrsta 152, 9220 Lendava, Slovenia

Chairman of the organizing committee: Davor Dolenčić, dolencic.davor0@gmail.com

Address: Čentiba, Fodorjeva vrsta 152, 9220 Lendava, Slovenia, Europe

Members: Nikolaj Bažika, Peter Orban, Klaudija Dolenčić

.

Bob Chiu (United States): Tribal class 3                                                                   Salon Silver medal

.

Jury:

Vasja Doberlet, MF FZS, MFIAP, EFIAP/p, ESFIAP – Slovenia

Rasa Milojevic, MF FSS, EFIAP/p, ESFIAP – Serbia

Janez Kramar, MF FZS, EFIAP – Slovenia

.

Priyankar Dattagupta: Sleepy 1                                                                                         Salon Silver medal

.

Emanuele Zuffo (Italy): Mare in burrasca 2                                                                   Salon Honorable mention

.

Alexander Berndt (Scotland): Vincent                                                                                   FIAP Honorable mention

.

Paolo Stuppazzoni (Italy): Il bacio al tempo del covid                                                                               FIAP Gold medal

.

Donatella Tandelli (Italy): Mare nostrum7                                                          FIAP Gold medal

.

Oscar Saraiva (Portugal): Dia de chuva                                                                          PSA Gold medal

.

Gangadhar AG (India): Protective elephant calf                                                     Salon Honorable mention

CROSS CONTINENTAL CIRCUIT – Salon Germany, Salon South Africa, Salon USA. December 19, 2020

Cross Continental Circuit (CCC) is Consistent!

Despite we are having a global pandemics, CCC as a Salon Circuit is still proceeding as normal. This is a year to remember as a lot of things happens in our beloved world, yet CCC is still being consistent to keep doing strong for the 5th (fifth) times and gather a growing recognition among the fellow photographers.
I believe organizing circuit salon across three continent with different time zone and given situation is not an easy task. It needs a very strong commitment and leadership to make everything happens. Thus I want to express my gratitude to Norbert Heil and all his team from Germany to make this happen in very effective and efficient way. Only 5 (five) days after the entry was closed, all the system was ready for the judging and only 4 (four) days after the judging was finished, the result has coming out already.

It is really our pleasure to work with Johann Van der Walt, Norbert Heil and all the judges from 3 (three) countries; South Africa, Germany and Indonesia.
Thank you for Agatha Bunanta for giving CNPS (Candra Naya Photographic Society) a chance to be part of CCC family and history for the 2nd (second) year.
The most important is we are really grateful for all fellow photographers who spend their times and efforts to join CCC this year knowing that we stay at home more than spending our time to do the photo shooting this year.

With the most challenging year of our lives, I am happy that all of us still be connected from one to another through this event. Keep capturing moment around us and stay healthy.

Vincent Kohar QPSA, AFIAP
Chairman of Indonesia Salon
2020 Cross Continental Circuit

.

 Salon Indonesia CCC Medal

Eifert János: Kettőstudat 13. / Dual Consciousness 13. (Budapest, 2019)                                                                                             Salon Indonesia CCC Medal

.

CROSS CONTINENTAL CIRCUIT, Germany
– PSA 2020-477, FIAP 2020-501-503

Salon Germany FIAP 2020/501, PSA 2020-477
Salon Indonesia FIAP 2020/502, PSA 2020-477
Salon South Africa FIAP 2020/503, PSA 2020-477

Eifert János: Az őrült színek mágusai / Magicians of crazy colors
.

Color
Magicians of crazy colors – Salon Indonesia
Sibyls – Salon Germany
Chicks in rapport 2 – Salon Germany
Foundry – Salon Germany

.

Eifert János: A templom csendjében / In the silence of the church

.

Monochrome
In the silence of the church – Salon South Africa
Dual Consciousness 13 – Salon Germany- Salon Indonesia CCC Medal
Black planet – Salon Germany – Salon Indonesia

.

Eifert János: Reggeli vágta / Gallop Morning (Bocska, 2020)

Action
Morning Gallop – Salon South Africa
Waltz – Salon Germany- Salon Indonesia – Salon South Africa
Flamenco magic – Salon Germany- Salon Indonesia

————————————————————————-
PID mono
Salon Germany: Acc
Salon Indonesia: CCC Medal
Eifert, Janos, Hungary, Dual Consciousness 13

.

Eifert János: Fekete bolygók / Black planets 05 (Budapest, 2013 / 2017)

PID mono
Salon Germany: Acc
Salon Indonesia: Acc
Eifert, Janos, Hungary, Black planet

PID mono
Salon USA: Acc
Eifert, Janos, Hungary, In the silence of the church

————————————————————————–
PID color
Salon Germany: Acc
Eifert, Janos, Hungary, Foundry

PID color
Salon Germany: Acc
Eifert, Janos, Hungary, Sibyls

PID color
Salon Indonesia: Acc
Eifert, Janos, Hungary, Magicians of crazy colors

.

Eifert János: Csibék rapporton / Chicks in rapport 2. (Szentliszló, 2020)

.

PID color
Salon Germany: Acc
Eifert, Janos, Hungary, Chicks in rapport 2

————————————————————–

Action/Movement
Salon Germany: Acc
Salon Indonesia: Acc
Eifert, Janos, Hungary, Flamenco magic

Eifert János: Flamenco Magic
Pirók Zsófia a Flamenco mágiában (Nemzeti Táncszínház, Budapest, 2019)

Action/Movement
Salon Germany: Acc
Salon Indonesia: Acc
Salon USA: Acc
Eifert, Janos, Hungary, Waltz

Janos Eifert: Waltz

.

Action/Movement
Salon USA: Acc
Eifert, Janos, Hungary, Morning Gallop

.

Results of UNIVERSAL IMAGE CIRCUIT, December 10, 2020.

Dear Photo Friend,

Greetings from JCM!!!!

Kindly visit our JCM website –  https://www.jcmcircuits.com/ for the Results of UNIVERSAL IMAGE CIRCUIT 2020 (DIGITAL) results including Score Card, Participation Certificate, Acceptance Certificate & Award Certificate.

Overall Result Link is :
https://www.jcmcircuits.com/wp-content/uploads/2020/12/Overall-Result-UNIVERSAL-IMAGE-CIRCUIT-2020-1.pdf

Kindly download all Certificates ( Participation Certificate, Acceptance Certificate & Award Certificate) along with results by   10th January 2021.

Also, if there is any spelling correction in Title or Titles; kindly let us know by 3rd January 2021.

Note:- Title correction will not be entertained.

Thanks,

Circuit Chairman

.

 

JANOS EIFERT (HUNGARY): MOURNING OF COLORS 2                                                     CERTIFICATE OF MERIT

——————————————————————————————————————————————————————-

Results and awarded:

 

UNIVERSAL IMAGE CIRCUIT, India – CLUB 1- JCM, INDIA

– PSA 2020-445, GPU L2000174 M8G

 

Eifert János: Tüzes csók / Fiery kiss (Budapest, 2020)

PHOTO JOURNALISM

JANOS EIFERT (HUNGARY): FIERY KISS

 

                           

UNIVERSAL IMAGE CIRCUIT, India – CLUB 2 – BPS, BANGLADESH

– PSA 2020-445, GPU L2000174 M8G

 

OPEN COLOUR (PIDC)

JANOS EIFERT (HUNGARY): FASHION SHOW

JANOS EIFERT (HUNGARY): MOURNING OF COLORS 2       CERTIFICATE OF MERIT

JANOS EIFERT (HUNGARY): SEAGULLS IN THE CITY PARK

Eifert János: Divatbemutató / Fashion show (Budapest, 2017)

 

MONOCHROME (PIDM)

JANOS EIFERT (HUNGARY): BROKEN LIFE

JANOS EIFERT (HUNGARY): FANNY

JANOS EIFERT (HUNGARY): SCULPTURE AND ITS CREATOR

 

PHOTO JOURNALISM

JANOS EIFERT (HUNGARY): FIERY KISS

 

UNIVERSAL IMAGE CIRCUIT, India – CLUB -3 NVPC, SAUDI ARABIA

– PSA 2020-445, GPU L2000174 M8G

OPEN MONOCHROME (PIDM)

JANOS EIFERT (HUNGARY): BROKEN LIFE

JANOS EIFERT (HUNGARY): FANNY

JANOS EIFERT (HUNGARY): GRIMACE

JANOS EIFERT (HUNGARY):

Eifert János: Szobor és alkotója / Sculpture and its creator (2020)
Paráda Zoltán szobrászművész és Lefelé c. műve (San Marco Galéria, 2020)

 

 

Global Grand Circuit 2020, India

Global Grand Circuit 2020, India
PSA 2020-28

ORGANIZING COMMITTEE
SALON CHAIRMAN: Mr. Ranjit Mitra
Mr. RANJIT MITRA
MANTU DAS SARANI, NOAPARA, BARASAT,
DT-24 PARGANAS(N),
PIN-700125,
West Bengal, INDIA
Email id: deyabhij2@gmail.com

Judges
MR. SUVOJIT BISWAS MPSA
MR. DIPANKAR DASGUPTA EFIAP
DR. DEBDAS BHUNIA EFIAP
SANKARI ROY (INNER EYE) EFIAP (ALT)
AMAR NATH CHANDA EFIAP
SUJIT SARKAR EFIAP
SUDIP ROY CHOWDHURY EFIAP
SANKARI ROY (ANGLE OF VIEW) EFIAP (ALT)
MR. SANTOSH KR.JANA EFIAP
PRABIR CHAKRABORTY EFIAP
SWAPAN MUKHERJEE EFIAP
SANKARI ROY (DIGIFOCUS) EFIAP (ALT)

 

Eifert János: Kettőstudat / Dual Consciousness 8.                                                                                                             PSA Gold medal


Results:

ANGLE OF VIEW
OPEN COLOR (PIDC)
EIFERT JANOS HUNGARY DUAL CONSCIOUSNESS 8.
EIFERT JANOS HUNGARY CORN-FIELD

DIGIFOCUS
OPEN COLOR (PIDC)
EIFERT JANOS HUNGARY DUAL CONSCIOUSNESS 8. PSA GOLD (MEDAL)
EIFERT JANOS HUNGARY CORN-FIELD

INNER EYE
OPEN COLOR (PIDC)
EIFERT JANOS HUNGARY DUAL CONSCIOUSNESS 8.

———————————————————————————————————————————————————————-

Eifert János: Búzatábla / Corn-field (2020)

8. Perlensis Digitális Fotópályázat / PERLENSIS PHOTOSALON, Hungary – 2020. november 28.

8. Perlensis Digitális Fotópályázat / PERLENSIS PHOTOSALON, Hungary – PSA 2020-415, MFVSZ 2020/20

.
Elfogadások / Results:
.
Általános színes / General color
Eifert János: Színház az egész világ / All the world’s a stage – Perlensis Diplom
.
Általános monokróm / General monochrome
Eifert János: Kettőstudat / Dual Consciousness 12. – Perlensis Diplom
Eifert János: Mindörökké / Forever
Eifert János: A templom csendjében / In the silence of the church
.
Utazás / Travel
Eifert János: Szertartás a Tamblingan-tónál / Ceremony at Tamblingan See – Perlensis Diplom
.

A templom csendjében / In the silence of the church

.

Eifert János: Színház az egész világ / All the world’s a stage (2020)                                                                        Perlensis Diplom

.

Eifert János: Kettőstudat 12 / Dual Consciousness 12. (2019)                                                            Perlensis Diplom

 

.

Eifert János: Mindörökké / Forever (Bocska, 2020)

.

Eifert János: Szertartás a Tamblingan tó partján / Ceremony at Tamblingan See (Bali, 2016)                                                      Perlensis Diplom

.
ZSŰRI TAGJAI:
Kovács Norbert (HU) AFIAP
Nagy Tivadar (SK) MZSF
Szathmáry-Király Ádám (HU) EFIAP/g
póttag: Velican-Patrus Dóra (HU) AFIAP

IX. Biatorbágy Fotószalon, 2020. október – november

Eifert János
a IX. Biatorbágy Fotószalon karantén fotók kategóriájában Ablak című alkotásával II. helyezést ért el.

Tarjáni István
Biatorbágy polgármestere

Bozzai Attila
Biatorbágyi Fotóklub elnöke


A BFE – a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége védnökségével – 2020-ban kilencedik alkalommal írta ki nemzetközi fotópályázatát.
A pályázaton az amatőr és profi fotósok négy (Színes-kötetlen, Fekete-fehér-kötetlen, Természet és tájkép, Karanténfotók) kategóriában, kategóriánként legfeljebb 4 felvétellel indulhattak.

A versenyt 4 főből álló zsűri bírálta el, tagjai neves magyar és külföldi fotóművészek:
Sandra Zagolin, Olaszország, Daróczi Csaba természetfotós, fotóművész, Kerekes István fotóművész és Heltai Csaba tipográfus, képszerkesztő, 2006-tól közel 14 éven át a National Geographic magazin magyar kiadásának művészeti vezetője.

A fotószalonra 89 fotós 1059 alkotással nevezett. A zsűri pontozással a Színes (kötetlen) kategóriában 35, a Fekete-fehér (kötetlen) kategóriában 33, a Természet és tájkép kategóriában 32, a Karantén kategóriában 14 képet választott vetített képes bemutatásra.

DÍJAZOTTAK:

Színes kötetlen

I. ELŐD LÁSZLÓ: Reggeli meló
II. ELŐD LÁSZLÓ: Éjszakai kalmárok
III. TONOMÁR MÓNIKA: Kapitány

Fekete-fehér kötetlen

I.TONOMÁR MÓNIKA: Tájkép lóval
II. RÓZSA TAMÁS: Szárnyalás
III. HORVÁTH BOTOND: Szabadság híd ködben

Karantén

I. PRAUDA MIKLÓS: Mollika
II. EIFERT JÁNOS: Ablakban
III. TÖRÖK TIBOR: Magányosan a könyveim közt

Természet és tájkép

I. LITAUSZKI TIBOR: Ágasok lehelete
II. KOVÁCS NORBERT: Ébredések
III. ELŐD LÁSZLÓ: Tűzhal kánaán

A legeredményesebb alkotó (a négy kategória összesített versenyében, 7 díjazott/elfogadott képpel, a legmagasabb összesített pontszámmal): Előd László

A 36. Vizuális Művészeti Hónap fotópályázatának zsűrizése a Budapesti Művelődési Központban, 2020. november 7.

A Budapesti Művelődési Központ immár 36. alkalommal rendezi meg 2020 őszi évada során a Vizuális Művészeti Hónap pályázat- és kiállítás-sorozatot, amely a fővárosi amatőr alkotóknak kínál bemutatkozási lehetőséget.
.
A fotópályázatra beérkezett alkotásokból szakmai zsűri (Eifert János, Zsitva Tibor és Vadócz Zsuzsa) választotta ki a csoportos kiállítás szereplőit, és döntött az egyéni díjak odaítéléséről is.
A zsűrizés folyamatának első része zártkörűen zajlott, de a második részében a pályázók igény szerint lehetőséget kaptak a zsűritagokkal való személyes konzultációra és az eredményről való tájékozódásra.
.
.
.

GERMAN OPEN CIRCUIT 2020, Germany (PSA 2020-159)

GERMAN OPEN CIRCUIT 2020, Germany (PSA 2020-159)

.
Results:
Janos Eifert (Hungary): Forever
Janos Eifert (Hungary): Dual Consciousness 12 – PSA BEST OF SHOW GOLD MEDAL
Janos Eifert (Hungary): Two Chicks On Rapport
Janos Eifert (Hungary): Cold Beauty 2
Janos Eifert (Hungary): Cry – German Open Medal
.
.

Eifert János: Kettőstudat 12 / Dual Consciousness 12. (2019)      PSA BEST OF SHOW GOLD MEDAL

.

—————————————————————————————————————–
Exhibition Committee:
General Chairman: Gunther Riehle
Executive Vice President: Alfred Preuss
AV Show Director: Alfred Preuss
IT Director: Ulrich Flogaus
IT / Website Special Agent: Stefan Sattler
Entry Chairman: Gunther Riehle
Finance & Sponsor Liaison VP: Gunther Riehle
Art & Website Director: Alfred Preuss
Catalogue Layout: Gunther Riehle, Alexander Joos, Alfred Preuss
Salon Chairmen SC / Judges:
Oberschwaben: SC Otto Marx, Jury: Maximilian Lindner, Hugo Strohmenger, Stefan Sattler
Wuerttemberg: SC Gunther Riehle, Jury: Ulrich Flogaus, Alfred Reichel, Ronald Ritter
Wuerzburg: SC Michael Okubski, Jury: Lothar Amtmann, Alfred Soehlmann, Alfred Preuss
Kirchheim / Teck: SC Gero Schwenk, Jury: Stephanie Schwenk, Regine Bruehl, Markus Gruber
.
 
.
 

Janos Eifert: Cry                           German Open Medal

.
.

Eifert János: Mindörökké / Forever (Bocska, 2020)

.

Eifert János: Két csibe rapporton / Two chicks on rapport (2020)

.

Eifert János: Hideg szépség / Cold beauty 2. (2020)

VII. Országos Ökumenikus Fotópályázat  kiállítása a Kisújszállási Református Templomban, 2020. október 16 – november 25.

.

A Kisújszállási Református Egyházközösség és a Kossuth Fotóklub tisztelettel meghívja Önt és kedves családját és barátait
2020. október 16-án 16.30 órára a kisújszállási református templomba a

VII. Országos Ökumenikus Fotópályázat  kiállításának megnyitójára.

A kiállítást megnyitja: Nt. Szilágyi Gábor elnöklelkész

A képeket méltatja: Eisemann József fotóművész, a zsűri elnöke

A kiállítás november 25-ig tekinthető meg vassárnap istentiszteletkor, illetve az egyházhivatalnál történő előzetes egyeztetés alapján.

Tel: 06 (59) 520 587

Eifert János: A templom csendjében (Szentgyörgyvölgyi Református Templom)

“A MUNKA VILÁGA XI.” címmel meghirdetett országos fotópályázat kiállítása. Baja, Bácskai Kultúrpalota, 2020. október 8.

MEGHÍVÓ
“A MUNKA VILÁGA XI.” címmel meghirdetett országos fotópályázat anyagából összeállított tárlat megnyitó- és díjátadó ünnepségére.
Az idei esztendőben 40 alkotó 180 képét értékelte a zsűri, amelyből 35 képet választottak be a kiállítási anyagba.
Helyszín: Bácskai Kultúrpalota (Baja, Szentháromság tér 3.)
Időpont: 2020. október 8. (csütörtök) 17 óra

   

Eifert János: Öntőüzemben – II. helyezett

  

Eifert János: A földműves keze                                              Eifert János: Foghagymaültetvényen

Report card of 1st COUNTRY OF HEAVEN PHOTO CIRCUIT 2020 – CDPA Salon, China – 29th August 2020

Report card of 1st COUNTRY OF HEAVEN PHOTO CIRCUIT 2020 – CDPA Salon, China
COUNTRY OF HEAVEN CIRCUIT, China
(PSA 2020-302)
Dear Janos Eifert,
Thank you for your participation in our Bugis Photo Circuit 2020 with PSA patronage PSA 2020-274 and FIP patronage 2020/FIP/158-159-160-161/2020.
This circuit is part of the Asia Super 12 Circuit series. http://www.as12c.com
Please find attached here your results. The acceptance(s) and award(s) if any are stated.
The
* Gold Medal e-certificates(s)
* Circuit Merit e-certificate(s)
* ICPE, APU, APAS and PhotoVivo Honor Mention e-certificate(s)
* Acceptance e-certificate(s)
(if any) are ready for you to download in this email for your record keeping and own printing. Click on the “Download e-cert” below the thumbnail to retrieve your e-certificate.
The medal(s), if any, will be sent to you by snail mail.
The winning images and the downloadable pdf catalogue which contains the list of winners and acceptances will be published in the Circuit website under the “Winners” page in a month’s time.

Janos Eifert: Chapel of St. Lawrence in Hungary (Börzönce, 2015)

We are pleased to inform that all our Gold medal images shall be nominated for the APU Golden Dragon awards 2021, and the winners of the APU Golden Dragon Awards shall be invited to Penang in Malaysia for a free photo shoot in 2021. You may click on this link to see our previous presentation ceremony held in Bali is 2019 https://www.youtube.com/watch?v=lpXzafh2dHI&t=3s

Look forward to your participation in our next photo circuits by PhotoVivo and partners. More information in www.as12c.com
We shall look forward to your great works in our next coming circuit and salon, Chrysalis Photo Circuit and APU Autumn Salon
Closing on 1st September 2020 www.drcipa.com PSA 2020-320 CHRYSALIS PHOTO CIRCUIT (Thailand)
Closing on 1st September 2020 http://autumn.asiapu.com/ PSA 2020-321 APU Autumn Salon (Thailand)
We wish you the best in your endeavour in achieving the PSA Stars and ROPA.
Best regards
Ms Yap Jee Na Sandie
Salon Chairman
PhotoVivo Singapore

Eifert János: Munkában / At work (Szentliszló, 2020)

*** INCENTIVES in case if you are not aware***
Master Exhibitor of Asia Photographers Union (MEAPU) www.as12c.com for more information about our Asia Super 12 Circuits and strive to be in our top 10 in the ranking to be enrolled as a Master Exhibitor of Asia Photographers Union (MEAPU) and also get a free photo shoot in Penang, Malaysia (terms and conditions apply). The Top 10 list can be found on www.as12c.com
Asia Photographers Union (APU) Golden Dragon Photo Awards
All the gold awards from the 12 circuits (year 2020) in www.as12c.com shall be re-judged at the end of the year where the top 12 color, top 12 mono and top 12 travel images shall be given the Asia Photographers Union (APU) Golden Dragon Photo Awards, and also get a free photo shoot in Penang, Malaysia (terms and conditions apply).
    
.
.
    
.

Eifert János: Búzatábla / Corn-field (2020)

Megjött a posta Kínából, és a 10th IUP International Photographic Exhibition 2019 két díját hozta. Budapest, 2020. augusztus 10.

 Megjött a posta Kínából, és két díjat hozott…

10th IUP International Photographic Exhibition 2019
Salute to 70th Anniversary of the Founding of the People’s Republic of China Special Exhibition
PSA 2019-512, IUP 2019/033, PIPC 02/2019

 

Eifert Janos: Kettőstudat / Dual Consciousness 4                                Judge Choice Silver – Li Chunling

.

Eifert János: Kettőstudat 5 / Dual Consciousness 5  (Budapest, Fészek Fotó Stúdió, 2019. október 15.)                           IUP Honorable mention
Test Festés: Angyal Luca
Modell: Judit Judy Farkas

Next Page »