János Eifert - Photographer

Archive for June, 1974

Magyar táncosok – köztük én is – a nyugatnémet televízió nemzetközi műsorában. Saarbrücken, Német Szövetségi Köztársaság (Bundesrepublik Deutschland), 1974. június ?

Magyar táncosok – köztük én is – a nyugatnémet televízió nemzetközi műsorában. Saarbrücken, Német Szövetségi Köztársaság (Bundesrepublik Deutschland), 1974. június ?

1974-Saarbrücken-TV-felvétel-1 Saarlandischen Fernsehen Testbild BerusTV-Sendeturm TV- és rádió antennák

A Telesaar, mint az első németnyelvű pivát televízió Európában 1954-ben alakult az Europäische Rundfunk- und Fernseh-GmbH kebelében, Europe 1 névvel. Mint tudjuk, a Saarland 1956. december 31-ig nem volt része Nyugat-Németországnak (Bundesrepublik Deutschland). Az egyesülés után a fenntartó a Deutschen Bundespost volt, és Saarlandische Rundfunk kebelében működött.

A székházuk a stúdiókkal és technikai háttérrel Saarbrücken-ben található (Richard-Wagner-Straße 58-60).

1974.-Saarbrücken-TV-021974.-Saarbrücken-TV

Egyik nemzetközi produkciójukba a magyarokat is bevonták. Táncosokat, énekeseket, jelmeztervezőt a jelmezekkel a Magyar Televíziótól rendelték meg. A Honvéd Együttes tánckarából egy holland származású amerikai koreográfus (egykor az Alvin Ailey American Dance Theater, New York szólistája) válogatta ki a legalkalmasabbakat. A próbák, stílusgyakorlatok és a koreográfia betanulása hetekig tartott Budapesten, majd a forgatás, a TV-felvétel Saarbrückenben, a Telestar stúdióiban zajlott. A stúdió udvarán a Honvéd Együttes válogatott táncosai: Szekeres József, Molnár Ernő (Lajoska), Péli János (Janó), Nádasdi Lajos (Kopasz), Vadas Kati, Szűcs Elemér, Szó István és Eifert János (Gantner István felvételei)

1974-Saarbrücken-TV-felvétel

Eifert János partnerével a nemzetközi produkcióban