János Eifert - Photographer

Archive for September, 1987

Sárközy György képriportja, Magyar Hírlap melléklet, 1987. szeptember 26.

1987.09.26-Magyar-Hírlap-melléklete

Magyar Hírlap melléklet, 1987. szeptember 26.

Az idén rendezte meg harmad­szor a Miskolci Városi Mű­velődési Központ az akt- és természetfotósok alkotótáborát. Az Eifert János és Jung Zseni ve­zette táborban — most először — nemcsak magyar, hanem osztrák és csehszlovák fotósok is részt vettek. A fotósok nem búcsúznak végleg egymástól, hiszen még ta­lálkoznak, hogy kielemezzék az elkészült munkákat, s a legsike­rültebb képekből kiállítást ren­dezzenek.

 Sárközy György képriportja

Fotóművészeti alkotótábor, Sebesvíz, 1987. szeptember 12 – 20.

1987.09-Gipszmaszkban-Eifert-Jung

Gipszezés  a témánk, a “kísérleti nyúl” szerepét vállaljuk Jung Zsenivel. Hévizi Éva rajtunk mutatja meg először a technikát: a testet először vazelinnel kell bekenni, majd a kórházi gézt ráfektetni, a testhez, archoz simítani. Ezután lehet a folyékony gipszet rétegekben felvinni. Tíz perc után a gipsz-forma megköt, és levehető. Kudlik Robi, Csák Miki, Gedeon Péter és a többiek figyelik a kísérleti technikát, Monika Klinger és Rudi Haidenthaler már “élesben” fényképeznek.

 1987.09-Sebesvíz-tábortűznél

Hosszú nap volt, remek kísérletezéssel. Este tábortűznél beszéljük meg a nap eseményeit, a mulatozás egy kicsit játék. Vass Kálmánnal rájátszunk egy kicsit… Monika Klinger és Zseni a tűz fényeit figyelik, álmodoznak talán? (Rudi Haidenthaler felvételei)