János Eifert - Photographer

Archive for February, 1993

Heti körkérdésünk: Mitől szép egy nő? – Nők Lapja, 1993. február 19.

Nők-Lapja-1993 

Nők Lapja, V. évf. 7. szám, 1993. február 19.

Heti körkérdésünk: Mitől szép egy nő?

Eifert János fotóművész
“A nők, akiket fényképezek, természetesen rendkívül fotogének. Ugyanakkor azt is érzem, hogy az üres formák – melyek csak egyszeri gyönyörködtetésre alkalmasak – nem elégítenek ki. Nekem egy nő a kedvességétől, a lelkétől, s így az első pillanattól nem mindig észlelhető tulajdonságaitól szép. Vagyis attól a belső kisugárzástól, aminek keretet adhat az ápoltság, a jól elkészített smink.” (fotó: Falus Kriszta)

Bács Ferenc színművész
“Csúnya nő nincs, vagy ha mégis: széppé tehető.Szép a nő attól a ténytől, hogy nő, szép és kiegyensúlyozott lelkiállapotától és attól is, hogy mi, férfiak, szépnek látjuk.” (Fotó: MTI)

Michna Orsolya, az 1991-es Miss Hungary
“Konkrétan megmondani, hogy mitől szép egy nő, talán nem is lehet. Fontos, hogy foglalkozzék önmagával: frizuráját megcsinálja, sminkjét, ruháját kitatálja úgy, hogy az az egyéniségének megfeleljen. Ha ez nincs meg, ha nincs összhangban önmagával, hiába követi naprakészen a divatot, nem lesz szép. Valójában persze a férfiak döntik el, hogy melyik nő mitől szép számukra.”

Selmeczi Tibor humorista
“Tőlem. Bővebben: ha nem tudjuk, mik a bogarai, hangosan szuszog álmában, ha nem ismerjük rigolyáit, magyarán: ha még nem a feleségünk. mert attól fogva nem szép, hanem gyönyörű.” (Fotó: MTI)

Solymári Edéné kisiparos
“Sajnos, a dolog ma az anyagiak függvénye, hiszen a kozmetika, a fodrászat, a szolárium nem tartoznak az olcsó mulatságok közé. Azt hiszem, minden nő el tudja dönteni, amikor tükörbe néz, hogy mitől lenne szép. Lényeges dolog, hogy milyennek ítéljük önmagunkat. Ha saját magunknak sem tetszik ez a kép, akkor oda az önbizalmunk, és akkor sem leszünk szépek, ha azok vagyunk.” (Fotó: Falus Kriszta)

Összeállította: Bukta Zsuzsa