János Eifert - Photographer

Archive for September, 1996

Kiss Béla varietéművész, Budapest, 1996. szeptember 21.

 Kiss Béla artista (Budapest, 1996. szept. 21.) Kiss Béla artista (Budapest, 1996. szept. 21.) Kiss Béla artista (Budapest, 1996. szept. 21.) Kiss Béla varietémûvész (Budapest, 1996. szept. 21.)

Kiss Béla artistáról készítek sorozatot a Dózsa Gy. úti műtermemben. Katát és Lilit is bevonom a fényképezésbe.

Végtelenített háttér, világítás: Hensel Expert B műtermi vakulámpák, Nikon F80 S kisfilmes fényképezőgép, Kodak Gold 100 színes negatív.

IOE kongresszus (International Organisation of Employers), Budapest, 1996. szeptember 17-19.

International Organisation of Employers, kongresszus

International Organisation of Employers (Nemzetközi Munkáltatói Szervezet) kongresszusa, Kiss Péter munkaügyi miniszter felszólalása.

Az “elnökségi” asztalnál (balról jobbra): J. Ulbricht, C. Kapartis, Jean-Jacques Oechslin, Palotás János, Szirmai Péter (Budapest, Grand Hotel, 1996. szept. 19.)

 

Palotás János felszólalása, IOE kongresszus, Budapest, 1996.09.1 International Organisation of Employers, kongresszus International Organisation of Employers, kongresszus

International Organisation of Employers, kongresszus

IOE kongresszus, fogadás a Grand Hotelben, Budapest, 1996. szeptember 18.

Palotás János, Dr. Szirmai Péter, Budapest, IOE kongresszus, Parti a Grand Hotelben Dr. Szirmai Péter, Budapest, IOE kongresszus, Parti a Grand Hotelben Dr. Szirmai Péter, Budapest, IOE kongresszus, Parti a Grand Hotelben

Tegnap és ma végigfényképeztem az IOE kongresszust, és most a dr. Szirmai Pétertől és Palotás Jánostól kapott megbízásom alapján a résztvevők számára, a margitszigeti Grand Hotelben rendezett fogadást. Sok kitűnő, és rendkívüli szakembert ismerhettem meg, bár sok beszélgetésre – a munkám miatt – nem igen maradt idő. Azért, hogy ki is az a Palotás János, a címzetes egyetemi docense, közgazdász, gazdaságpolitikus, nemzetközi gazdasági, pénzügyi és nemzetközi jogi szakértő, ismert üzletember – volt alkalmam megtudni. Szirmai Pétert természetesen elmondta, hogy az 1920-ban Genfben alapított IOE International Organisation of Employers (Nemzetközi Munkáltatói Szervezet), amely jelenleg 142 nemzeti munkáltatói szövetséget tömörít egységbe a világ valamennyi kontinenséről, összesen 136 országból – milyen fontos kapcsolatot jelent a MGYOSZ és a VOSZ számára.

Budapest, IOE kongresszus, Parti a Grand Hotelben

Palotás János, Budapest, IOE kongresszus, Parti a Grand Hotelben, photo Eifert Eifert János felvételei, Budapest, 1996. szept. 18.

Az 1920-ban Genfben alapított IOE International Organisation of Employers (Nemzetközi Munkáltatói Szervezet) jelenleg 142 nemzeti munkáltatói szövetséget tömörít egységbe a világ valamennyi kontinenséről, összesen 136 országból. Az IOE missziója, a munkáltatók érdekeinek képviselete és védelme, a munka világával kapcsolatos, valamennyi területen. A nemzetközi foglalkoztatás- és szociálpolitikát alapulvéve, támogatja a cégek folyamatos fejlődéséhez, valamint a munkahelyek számának bővűléséhez szükséges környezetet. Az IOE folyamatosan támogatja a rászoruló fejlődő világ munkáltatói szövetségeit, valamint az átalakuló piacgazdaságok országainak most alakuló és fejlődő szervezeteit. Fontos központ a világban működő munkáltatók információ- és tapasztalat csere közvetítésében. Elismert kommunikációs szócső a munkaadók vélemény közvetítésére az ENSZ ügynökségek és más nemzetközi szervezetek között. Az ILO International Labour Organisation (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) tripartite keretei között az IOE titkársága aktív szerepet tölt be az ILO éves konferenciáinak, igazgató tanács üléseinek, és minden egyéb az ILO-val kapcsolatos találkozók, szemináriumok lebonyolításában.
Az MGYOSZ számos szakértőjét delegáltuk a szektorális tripartit szemináriumokra, ahol hasznos ismeretekre tettek szert, illetve lehetőség nyílt számukra a kapcsolati hálozat (network) bővítésére és építésére. Magas rangú MGYOSZ delegáció tett látogatást Svájcba, ahol találkoztak az IOE vezető képviselőjével és megvitatták az aktuális együttmüködési formákat és további lehetőségeket. Az MGYOSZ szakértői az elmúlt évben is rendszeresen részt vettek az IOE munkájában. Szövetségünk képviselte magát az éves nyári ILO közgyűléseken, valamint a tavaszi és őszi igazgató tanácsi üléseken. Az ILO szervezésében rendszeresen részt vettünk szakmai továbbképzéseken, így „A flexibilitás, biztonság és foglalkoztatás Közép- és Dél-Európában” című szemináriumon, ahol megvitatták a munkaerő piaci dinamika hatását a közép- és dél-európai országokban, valamint a flexicurity – flexibilitás, biztonság és foglalkoztatás – egyensúlyát hasonlították össze magyar, bolgár, lengyel, litván és horvát nemzeti tapasztalok alapján.

 

Dr. Szirmai Péter egyetemi docens, igazgató

Okleveles közgazda (1971), a közgazdaságtudomány kandidátusa. 2000. augusztusától a BKÁE Kisvállakozás-fejlesztési Központ igazgatóhelyettese, majd 2004. februárjától megbízott vezetője.

Tudományos és közéleti tevékenység: VOSZ társelnök; ILO Kormányzótanács póttagja; Életpálya Alapítvány kuratórium elnöke; VOSZ Vállalkozói Alapítvány kuratóriumi titkára; SEED Kisvállalkozási Alapítvány kuratóriumának tagja; Nemzeti ILO Tanács tagja; Nemzetközi Menedzser Központ címzetes professzora.

Kutatási témák: kisvállalkozások helyzete; vállalkozásfejlesztési politikák Európában és Magyarországon; társadalmi párbeszéd intézményrendszere és a vállalkozói érdekképviseletek; vállalkozásoktatás kérdései.

Publikációs tevékenység: 6 tankönyv és számos más hazai és külföldi publikáció. 

Grand Ph.D Palotás János

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem címzetes egyetemi docense, közgazdász, gazdaságpolitikus, nemzetközi gazdasági, pénzügyi és nemzetközi jogi szakértő, ismert üzletember. Budapesten született, 1955. szeptember 20-án. Szülei: édesapja Dr. Palotás János tanár, történész, édesanyja Kerner Erzsébet okl. könyvvizsgáló, nevelőapja Héjj Imre mérnök közgazdász. Testvérei: Ildikó – ügyvéd, Zsolt – jogász, Petra – szerkesztő műsorvezető. 1980-ban nősült meg, felesége Horváth Zsuzsanna, közgazdász. Gyermekei: János, 1981, Zsuzsanna, 1984. Tanulmányai: Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem (MKKE), Ipari Karán végezte, 1976-80 között.

Fiatalon aktívan sportolt, öttusázott, vívott, asztaliteniszezett, majd a kosárlabdázás volt számára meghatározó. A kosárlabda játékosként, játékvezetőként és edzőként több ezer mérkőzésen vett részt. Életútja: 1980-81-ben a KERSZI-nél számítástechnikus-közgazdász szervező, 1982-88 között a Kandeláber Gmk (később részvénytársaság) gazdasági vezetője és egyik tulajdonosa, 1984-ben megalakít egy tanácsadó, befektető és gazdasági szoftverkészítő és – forgalmazó családi vállalkozást KOMPASZ Marketing Kft. néven. Később számos új vállalkozást indít útjára. 1991 megvásárolja a Pharmatrade Külkereskedelmi Vállalatot, 1992 létrehozza a Kompass Hungária nemzetközi céginformációs hálózat magyar központját, majd 1993 megvásárolja a bükfürdői golfpályát. Ma főként külföldön dolgozik elismert nemzetközi pénzügyi-és jogi szakértőként. Elnöke és/vagy vezető szakértője több amerikai pénzügyi befektetői és tanácsadói konzulens társaságnak. Időszakonként aktív befektetőként van jelen a Budapesti Értéktőzsdén. 2002-től aktív szerepet vállal Európa legnagyobb független pénzügyi szolgáltató csoportjának létrejöttében! 2007-ben, a vezetésével alapított DOMINIUM VINI Borászati és Kereskedelmi Tanácsadó cég, világújdonságot vezetett be a minőségi bor termelés és értékesítés terén. 2007. év végétől ismét érdekeltséget szerez Magyarország legszebb pihenő és szórakoztató centrumában, a büki Birdland – Radisson Golf és Wellness Resortban.

1983-tól részt vett a Magyar Kereskedelmi Kamara kisvállalkozói tagozata munkájában, 1985-88 között társelnöke a szervezetnek. 1988-ban alapítója a Vállalkozók Országos Szövetségének, amelynek az első évben társelnöke, 1989-92 között elnöke, majd két évig saját kérésére lemond az elnökségről és társelnöke a szervezetnek, majd 1994-99-ig ismét elnöke a VOSZ -nak. 1992-96 a Köztársaság Párt alapítója és elnöke, 1990-94 között pártonkívüliként országgyűlési képviselő (Budapest, XVI. kerület, 1990-92 Magyar Demokrata Fórum frakciójának párton kívüli tagja, majd 1992-94 között független képviselő), 1990. május-június között a gazdasági bizottság-, majd június-december között a költségvetési, adó-és pénzügyi bizottság tagja.

1987 óta oktat számos magyarországi és külföldi egyetemen, főiskolán. 1991-ben a BKKE (Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem), címzetes egyetemi docensi címet adományoz részére. 2001-ben a brüsszeli székhelyű „Európai Információs Akadémián” szerzi meg a „filozófia doktora” címet. Nagydoktori értekezését 2002. november 11-én több mint húsz ország egyetemeinek madridi konferenciáján védte meg. A sikeres védést követően filozófia nagydoktoraként, a közgazdaság, az üzleti élet és a jog területén szerezte meg a megtisztelő Grand Ph.D elismerést, melyet Brüsszelben jegyeztek be.

Máig több mint kettőezer publikáció jelent meg közreműködésével. Írásai ma elsősorban az Interneten olvashatóak angol és magyar nyelven. Főbb művei: Vállalkozók Kézikönyve (1986-87-88), Ne szegényedjünk, van más alternatíva (1989). Magyarország társadalmi és gazdasági növekedési programja (1994). Hobbi: család, utazás, sport (kosárlabda), filmezés.

Elérhetősége: Creative Investing and Financing Corporation – H-1095 Budapest, Boráros tér 7. III/6/14. Telefon: (00361) 4550281 Fax: (00361) 4550280 E-mail: janos@palotas.net – web: http://www.palotas.net Irodalom: Varga Zsuzsa: Palotás (1992). valamint a jelen web oldal sajtófigyelő rovatában található több mint ezer írás, és több mint kétszáz videó feltöltést!

Köszönőlevél Kincses Károlytól, Budapest, 1996. szeptember 18.

Kincses-köszönőlevél

Eifert János részére
Budapest

Budapest, 1996. szeptember 18. 

Kedves János,

engedd meg, hogy ezúton is megköszönjem segítő együttműködésedet, mellyel részt vállaltál a Magyar Fotográfusok Háza javára rendezett jótékonysági árverésen. Felajánlásoddal nemcsak a Mai Manó-ház megvételéhez és helyreállításához járultál hozzá, hanem más támogatók előtt deklaráltad a szakma egységét is egy jó (nagy) ügy megvalósítása érdekében.
Segítségedre, támogatásodra a későbbiekben is számítunk, annak reményében, hogy az egyszer elkészülő Fotográfusok Háza bőségesen kárpótolja maid önzetlenségedet.
Még egyszer köszönjük a Manó-házért küszködők nevében.

Kincses Károly