János Eifert - Photographer

Archive for március, 2006

Fényképészek- Videofelvételkészítők és Rokon szakmák Országos Ipartestülete, Szakmai Nap, Budapest, 2006. március 29.

2006. március 29.-én Hámori Erzsébet magas színvonalú, tartalmas programja zsúfolásig megtöltötte a Wesselényi utcai székházat, ugyanúgy, mint a „régi szép időkben”.

A meghirdetett program célja a szaktudás gyarapítása, és újabb lehetőségek bemutatása, amelyek segítségével kibővíthetjük szolgáltatásainkat, többet, jobbat nyújthatunk megrendelőinknek…
Eifert János nemzetközi hírű fotóművész úr Bemutatta a „digitális diaporámát”. Először Jung Zseni csodálatos portréfelvételeit vetítette, fantasztikus technikai trükkök alkalmazásával. A vetítést aláfestő légiesen finom indiai zene, és Rabingranat Tagore varázslatos verseivel kísért produkció felejthetetlen élményt nyújtott mindnyájunknak.
Láthattuk több nemzetközi díjat nyert korábbi diaporáma műsorának digitális változatát, és a Tűztánc” című alkotását, stb…

eifert-fire-dance-diaporama

A különböző témakörök előadói: Jung Zseni, Hámori Péter, és Eifert János méltán érdemelte ki a közönség elismerését, a vastapsot, amellyel jutalmazta előadásaikat a hallgatóság… (Hámori Péter)

FÉNYKÉPÉSZEK-VIDEOFELVÉTELKÉSZÍTŐK ÉS ROKON SZAKMÁK ORSZÁGOS IPARTESTÜLETE

FÉNYKÉPÉSZEK-VIDEOFELVÉTELKÉSZÍTŐK ÉS ROKON SZAKMÁK ORSZÁGOS IPARTESTÜLETE

1077 BUDAPEST Wesselényi u. 73  -  Postacím: 1068 Budapest Király u. 78  -  Telefon/fax: 06 1 3518-981
E-mail: info@fenykepeszipartestulet.hu        hamorifoto@freemail.hu

Ipartestületünk 2005-ben újjászervezésének 15.  évfordulójáról emlékezett  meg a november 9-i szakmai napon.

1990-ben Hámori Erzsébet fényképészmester asszony kezdeményezésére újjászerveződött  és megalakult a Fényképészek- Videófelvételkészítők és rokon szakmák Országos Ipartestülete 43 fővel, mely jogutódja a háború után létrejött Budapesti Fényképészek és Fényképnagyítók Ipartestületének, ill. a KIOSZ Országos Fényképész Szakosztályának.

Nagynevű elődeink a Semmelweis u. 9. sz. alatt tartották összejöveteleiket, szakmai továbbképzéseiket.

Legendás nevek, a teljesség igénye nélkül: Vadas Ernő, dr. Sevcsik Jenő, Reismann Mariann, Pécsi József, Szöllősi Kálmán, Angelo, dr. Csörgeő Tibor.

Havilapot szerkesztettek, Székely Aladár vándordíjat alapítottak, Balogh  Rudolf emlékkiállítást szerveztek.

Alapítótagjaink közül jónéhányan tanulhattak szakmát és hivatásszeretetet a régi mesterektől.

Alapszabályunk értelmében célunk a fényképésziparosok összefogása, segítése, a fiatalok képzésének segítése, a szakma becsületének megtartása. (Hámori Péter)

A PARNASSZUS költészeti folyóirat tavaszi számának élő bemutatója, KépKöltészet — Eifert János diaporáma bemutatója, a költészet világnapján. Műcsarnok, Budapest, 2006. március 21.

 

Parnasszus-est-meghívó2006.03.21.-Parnasszus-est-

A PARNASSZUS költészeti folyóirat tavaszi számának élő bemutatója, KépKöltészet — Eifert János diaporáma bemutatója, a költészet világnapján. Műcsarnok, Budapest, 2006. március 21.

A Parnasszus költészeti folyóirat tavaszi számának élő bemutatója a Költészet világnapján, március 21-én (kedden) 18.00 órától lesz a Műcsarnok előadótermében. A lapszám tematikája is a világnaphoz köthető, címe „Süss fel, világnap! – új versek, új szerzők a világnapi számból”.

Az est egyik programja: KépKöltészet Eifert János diaporáma-bemutatója, valamint új kötetek bemutatója a Parnasszus Könyvek sorozatban: Borsos Roland: Vissza a helyére és Mézes Gergely: Miféle nyár.

Anyám-kertje-digiRama

Az est házigazdája: Turczi István. Közreműködnek: a 7. Nemzetközi Kaleidoszkóp Versfesztivál díjazott fiataljai Bartók László és Lutter Imre előadóművészek vezetésével, valamint Horgas Eszter fuvolaművész.

http://kultura.hu/main.php?folderID=887&articleID=183437&ctag=articlelist&iid=1

2006.03.21.-KépKöltészet-03 2006.03.21.-Eifert-KépKölté 2006.03.21.-KépKöltészet-01

Anyám kertje. Egy lírai DigiRáma, Ligeti György Solo Cello Sonata c. zenéjére. Eifert János bevezeti műsorát (S. Faragó Gyöngyi felvételei)

Fotógyakorlaton a Táncművészeti Főiskola elméleti szakos hallgatóival. Budapest, 2006. március 20.

2006.03.20-Táncműv.Főiskola 2006.03.20-Táncműv.Főisk

Fotógyakorlaton a Táncművészeti Főiskola III. osztályos elméleti szakos hallgatóival. Témánk: személyfényképezés utcai környezetben, adott koncepcióval 4.  (Budapest, 2006. március 20.)

Az Év fotói / Pictures of the year 2005 – Budapest, 2006. március 18.

Az-év-fotói-2005  Az Év fotói 2005 / Pictures of the year (Magyar Újságírók Országos Szövetsége, Magyar Fotóriporterek Társasága, Budapest 2006) XXIV. Magyar Sajtófotó-kiállítás 2005 / Hungarian Press Photo 2005

Photo-Eifert-A-Tél-rajza

Eifert János: A tél rajza (Győr, 2005)
A fotográfia történetének egyik legnagyobb alakja, Fox Talbot, az általa megjelentetett – a világ első – fotóalbumának A természet irónja címet adta. A mai fotográfusok is felfedezik a természet rajzolta szépséget, még az épített környezetben is.

Szabó Márta kiállításának megnyitója, Kerengő Galéria, Budapest, 2006. március 6.

Szabó-Márta-kiállításmegnyitó-2006-03-06_024

Szabó-Márta-kiáll-megnyitó-Eifert Szabó-Márta-kiállításmegnyitó-Radisics-Milán Szabó-Márta-kiáll-megnyitó-Eöri-Szabó Szabó-Márta-kiáll-Varró-Tóth

VI. Országos diplomataképző konferencia és külügyes találkozó, Eifert János fotókiállítása, Győr – EduPress, 2006. március 6., 11:41:00

2006-03-06 11:41:00 – Győr

A Széchenyi István Egyetem Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottsága hatodik alkalommal rendezi az Országos Diplomataképző Konferenciát és az Országos Külügyes Találkozót március 7-től 10-ig. A helyszín a Széchenyi István Egyetemen VIP terme (konferencia épület, I. emelet).

A szakmai felkészítő rendezvények résztvevői a hazai egyetemek, főiskolák hallgatói önkormányzatainak külkapcsolatokkal foglalkozó képviselői. Az Országos Külügyes Találkozó a külügyi bizottságok félévente megrendezett fóruma. A tavaszi félévben ez a rendezvény biztosítja az ország hallgatói külügyeseinek szervezett keretek között történő találkozását.

A konferencia nyitó előadását március 7-én, kedden 17 órától Agekjan Ajasztán, a Győri Örmény Önkormányzat elnöke Az örmény kisebbség Győrben címmel tartja.
Március 8-án, szerdán 10 órától Vásáry István Magyarország egykori iráni és törökországi nagykövete Irán és az “atomválság” témakörben ad elő.
Kétoldalú protokollok- európai együttműködések a címe Neupor Zsolt, a Mobilitás nyugat-dunántúli irodavezetője 11 óra 40 perckor kezdődő előadásának.
13 óra 45 perctől Horváth Vince a diplomata konzulok tevékenységét mutatja be.

A csütörtöki nap programja 9 óra 30 perckor Bársony András, a Külügyminisztérium politikai államtitkárának A diplomácia új feladatai- az Európai Uniós tag Magyarországon című tájékoztatójával kezdődik.
A magyar diplomácia szerepe az EU-ban a témája Ottlik Károly, a Magyar Országgyűlés protokoll szakértője 10 óra 30 perckor kezdődő előadásnak, majd Fedor Péter Mózes és Schöberl Márton gyakorlati tréningen ismerteti meg a nemzetközi hallgatói érdekképviseleti tevékenység gyakorlatát.
16 óra 30 perctől György Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője “Az ifjúság szerepe az Európai Unióban” témakörben tart előadást.

Március 10-én, pénteken 10 óra 30 perctől Tonk Emil, a Magyar Marketingszövetség alelnöke Az érdekek profi képviselete – a profi kommunikáció címmel ad elő.
11 óra 40 perctől Abán Anita és Enyedi Imre: Fiatalok lendületben, bemutatkozik az Ifjúság 2007-2013 program és Bene Tamás: Az Európai Bizottság ifjúságról szóló “fehérkönyve” tájékoztató rendezvényekre kerül sor. A konferencia idején Eifert János fotóművész kiállítása lesz a konferencia épület előterében. (www.edupress.hu)

Téli napló, Győr, 2006. március 3.

Győr-Télkép-2006-03-09

Győr-Télkép-2006-03-08_005 Győr-Télkép-2006-03-09_036

Győr, Zöld u. 4. Az erkélyünkről fényképezek a tó felé, de a behavazott udvar is gyönyörű TÉLKÉPEKET mutat. Canon 300D, 70-210 mm zoom objektív.