János Eifert - Photographer

Archive for May, 2016

Meghalt Gombár Judit Jászai Mari-díjas, érdemes művész, díszlet- és jelmeztervező, pedagógus, egyetemi tanár, a Győri Balett örökös tagja – 2016. május 28.

2016.05.28.-Gombár-Judit-jelmeztervező-tanár-2005-ös-előadásán

Hetvenkilencedik életévében szombaton meghalt Gombár Judit Jászai Mari-díjas, érdemes művész, díszlet- és jelmeztervező, pedagógus, egyetemi tanár, a Győri Balett örökös tagja – közölte a család és a balettársulat.

A hosszú, türelemmel viselt betegség után meghalt művész temetéséről később intézkednek.

Gombár Judit 1937. szeptember 13-án született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanult, majd elvégezte az Iparművészeti Főiskola jelmeztervezői szakát is. Ebben az időszakban lett a pécsi Nemzeti Színház tagja, és ekkor kötötte össze az életét a balettel.

Pécsett és az Operaházban főleg balettekhez tervezett jelmezeket, de szerződött tervező volt Szegeden, Kecskeméten, Szolnokon és a Népszínházban is.

Miközben állandóan dolgozott a Pécsi Balettnek, 1972–1979-ben Markó Ivánnal együtt tagja volt Maurice Béjart világhírű balett-társulatának is.

1979-től a Győri Balett egyik alapítójaként, jelmez- és díszlettervezőként meghatározó szerepet játszott a társulat irányításában és művészeti iskolává alakításában.

Művészetét 1984-ben Jászai Mari-díjjal, 2002-ben Hevesi Sándor-díjjal, 2005-ben Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetéssel, 2007-ben Táncművészetért díjjal, 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetéssel ismerték el.

2005.09.22.-Gombár-Judit-eőadása-a-Győri-iskolában (Photo: Eifert János)

Győri Balett 1984-es bemutatója Gombár Judit jelmez- és díszleteivel (Photo: Eifert János)

Később, amikor a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskolában fotográfiát tanítottam, szintén volt alkalmam beülni az előadására. A felvételt 2004-ben készítettem róla, amikor a hallgatóknak a történelmi jelmezekről, a klasszikus és modern balettek díszleteinek- és jelmezeinek a fontosságáról beszélt, valamint arról, hogy ezek hogyan segítik a táncos-karakterek megformálását.

Gombár Judit nemcsak díszlet- és jelmeztervezőként, hanem pedagógusként, tanárként is nagyszerű volt. A Táncművészeti Főiskolán tanártársam volt, és az óráim az övé után következtek. Mindig elhúzódtak, mert annyira lekötötte a hallgatók figyelmét, hogy észre sem vették, hogy már az én óráim következnének. Dühös is voltam rá ezért, és hogy megmondjam neki, benyitottam a tanterembe, és akarva-akaratlanul belehallgattam az előadásába. És ott ragadtam… amikor rám pillantva zavartan befejezte mondandóját, a végén még én kérleltem, hogy folytassa, hiszen annyira érdekes volt. Elnézést kért az “időtúllépésért”, amire persze csak legyintettem, hogy nem tesz semmit, majd behozom a lemaradást. Legközelebb ő ült be az én órámra, és kárpótlásul a múltkori “időtúllépésért” egy nagy kosár dióval ajándékozott meg, amit kertjéből hozott.

Később, amikor a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskolában fotográfiát tanítottam, szintén volt alkalmam beülni az előadására. A fenti felvételt 2004-ben készítettem róla, amikor a hallgatóknak a történelmi jelmezekről, a klasszikus és modern balettek díszleteinek- és jelmezeinek a fontosságáról beszélt, valamint arról, hogy ezek hogyan segítik a táncos-karakterek megformálását. (Eifert János)

Indonéz Napok a Millenárison – Promenad.hu, Nagylátószög 2016. május 24.

2016.05.24.-Nagylátószög_Indonéz-Napok-a-Millenárison 2016.05.24.-Promenad.hu_Indonéz-Napok-a-Millenárison

Indonéz Napok a Millenárison

Az Indonéz Köztársaság Nagykövetsége és az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ szervezésében immáron 5. alkalommal került megrendezésre az Indonéz Napok és Jótékonysági Vásár, amely ebben az évben egy nagyszabású családi esemény keretében május 21-22-én a Millenáris Teátrumban mutatta be a Föld legnagyobb s egyben negyedik legnépesebb országa – a több mint 18.000 szigetből álló – délkelet-ázsiai szigetország, az Indonéz Köztársaság sokszínű kultúráját.

A két napos programsorozat keretében a látogatók megismerkedhettek a távoli Indonézia kézműves- és gasztro-termékeivel, autentikus tánc- és zenei kultúrájával, egzotikus tájaival és ruhakölteményeivel, kipróbálhatták és megtanulhatták a batikolás technikáját és a szerencsésebbek értékes tombola-nyereményekkel gazdagodhattak.

Az idei jótékonysági vásár kiállítói a „Méltányos Indonéz kereskedelem” és a „Fenntartható termékek” szellemiségében mutatták be a magyar közönség számára Indonézia értékeit és jellegzetes termékeit. A vásáron 13 kiállító (9 indonéz és 3 magyar cég) vesz részt, akik ezüst ékszerekkel, batikolt ruhákkal, indonéz étel különlegességekkel (kókusz termékek, kávé, kakaópor, fűszerek), kézműves termékekkel és lakberendezési tárgyakkal készültek. A látogatók természetesen indonéz ételkülönlegességeket is megkóstolhatták.

Az idei esemény díszvendége Mohamed Ridho Ficardo kormányzó volt, Szumatra déli részéről, Lampung városából, kíséretében pedig ezúttal az Arum Melati Indonéz Táncegyüttes, akik bemutatták a gazdasági és kulturális központként is nevezetes Lampung város ősi táncait és jellegzetes viseleteit.

Megnyitó beszédet mondott: H. E. Wening Esthyprobo Nagykövet asszony – Indonéz Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége és Hikmat Rijadi igazgató – Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ.

Az Indonéz Napok egyik színfoltja Szük Norbert festőművész kiállítása volt, amelyet Fábián György író így ajánlott figyelmünkbe: „Szük Norbertet fiatal kora óta ismerem. Pontosabban elsőként a képeit ismertem meg. A szinte még gyerek, de máris egy érett művész tudásával rajzoló és festő tehetség rögtön szemet szúrt a Kisalföld kulturális rovatában. A kiállítások során át, a Képzőművészeti Egyetem elvégzéséig követtem Norbert útját. Szédítő tempót diktált a művészetben. Fejéből és keze alól csak úgy omlott ki a csodás színekben pompázó festői SZÜKREALIZMUS. Az irányzatot ő teremtette meg, és ő vált eddigi egyetlen és igazán autentikus képviselőjévé. Szük Norbertet mindig más érdekelte. Pontosabban mindig érdekelte a más. Annak ellenére, hogy művészet jól elkülöníthető festői korszakokra bontható, mert kereste az újat, az inspirálót, mégis egységes egészet alkot. Mindezt úgy, hogy soha nem vonult el az igazán nagy és jelentős művészi kihívások elől. 2000-ben az ezredfordulóra alapította meg néhány művész és újságíró barátjával a KORSZAKVÁLTÓ CSOPORTOT. A csoport Győr városából kiindulva aztán meghódította monumentális munkáival Szegedet, Budapestet is. Alapelvük, mely a művészetet nem engedte csak kiállító termek hűvösében szunnyadozni, hanem óriási festmények képében élesztő hatással tűzfalakra, víztornyokra helyezte el, sokakat megihletett. Előfutára volt a ma már trendnek is betudható, látványművészet a klasszikusokból az utcán revolúciónak. És más művészeti ágakat is inspirált. Zenészek, graffitisek, művészeti fesztiválok szervezői merítettek belőlük. Szük Norbert a Korszakváltó Művészek gigászai közé a hazai festészet nagyjait is megnyerte. Szurcsik, F. Zámbó is ott volt a falra festők között. Szük Norbert szürrealitása nem a valóságtól elrugaszkodott világlátás. Ellenkezőleg. Arra épülő. Ezért tud egyszerre topon lenni a festészetben, ezért tud szinte havonta témájában megújulni, ezért képes még most is évente több száz magas színvonalú festményt adni az élménydús képeket kedvelő közönségnek. ÉS nem utolsó sorban, ezért tud nagy szívvel és még nagyobb szakmai tudással tanítani, fesztiválokat szervezni, élni saját életét, gazdagítani másokét. Szük Norbert festő. Festő tanár. Alkotó ember. Eddigi munkái, albumai, tárlatai a világ sok-sok táján Balitól egészen Ausztriáig azt bizonyítják, alkotásait, tehetségét elismerik. A legjobb szívvel ajánlom őt figyelmükbe!”

Az Indonéz Napok látogatói Dezséry Dorottya fotóművész, fordító és újságíró fotókiállításán keresztül szó szerint képet – fényképet – kaphattak Indonézia, azon belül Bali természeti környezetéről, kulturális jellegzetességeiről, és nem utolsó sorban az ott élő emberekről.  „Fotósként leginkább a természet és portréfotózás, a beszámolókhoz használható útiképek készítése köt le. Célom a természetben és az emberi kultúrában rejlő spiritualitás megmutatása a fotográfián keresztül.

Angol és spanyol szakosként idehaza, és külföldön foglalkoztam nyelvoktatással: Spanyolországban a Kanári-szigeteken, illetve Indonéziában, Dzsakartában tanítottam angolt. Közismert könyvkiadóknak, újságnak fordítok cikkeket, könyveket, utazási élményeimről rendszeresen írok is. Terveim között szerepel egy utazási blog létrehozása.

2007-2009-ig Indonéziában éltem, ahová máig rendszeresen visszalátogatok. Jáván és Balin készült fényképeimet gyalogtúrákon, felfedezőutakon készítettem.”

Forrás: Eifert János

www.eifert.hu

Képek: Szük Norbert festményei, Dezséry Dorottya fotókiállításának képei, valamint Eifert János és Olasz Ági felvételei

Indonéz Napok a Millenárison, Budapest, 2016. május 21-22.

2016.05.21.-Irda-Risdiarti-Indonéz-Táncegyüttes-koreográfusa (Photo: Eifert János)

2016.05.21.-Millenáris-Indonesia-pavilon-bejárat (Photo: Eifert János) 2016.05.21.-Polgár-Virág-Indonéz-Táncegyüttes (Photo: Eifert János) Szük-Norbert_Barong_2 2016.05.21.-Zsinka-Diána-Indonéz-Táncegyüttes_PhotoEifert

Az Indonéz Köztársaság Nagykövetsége és az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ szervezésében immáron 5. alkalommal került megrendezésre az Indonéz Napok és Jótékonysági Vásár, amely ebben az évben egy nagyszabású családi esemény keretében május 21-22-én a Millenáris Teátrumban mutatta be a Föld legnagyobb s egyben negyedik legnépesebb országa – a több mint 18.000 szigetből álló – délkelet-ázsiai szigetország, az Indonéz Köztársaság sokszínű kultúráját.

A két napos programsorozat keretében a látogatók megismerkedhettek a távoli Indonézia kézműves- és gasztro-termékeivel, autentikus tánc- és zenei kultúrájával, egzotikus tájaival és ruhakölteményeivel, kipróbálhatták és megtanulhatták a batikolás technikáját és a szerencsésebbek értékes tombola-nyereményekkel gazdagodhattak.

2016.05.21.-Dezséry-Szük-Dorottya-és-Szük-Norbert-fiúkkal (Photo: Eifert János) 2016.05.21.-Millenáris-Dezséry-Szük-Dorottya-és-Szük-Norbert-kiállításukon (Photo: Eifert János) Photo-Dezséry-Szük-Dorottya-0028 Photo-Dezséry-Szük-Dorottya-112

Az idei jótékonysági vásár kiállítói a „Méltányos Indonéz kereskedelem” és a „Fenntartható termékek” szellemiségében mutatták be a magyar közönség számára Indonézia értékeit és jellegzetes termékeit. A vásáron 13 kiállító (9 indonéz és 3 magyar cég) vesz részt, akik ezüst ékszerekkel, batikolt ruhákkal, indonéz étel különlegességekkel (kókusz termékek, kávé, kakaópor, fűszerek), kézműves termékekkel és lakberendezési tárgyakkal készültek. A látogatók természetesen indonéz ételkülönlegességeket is megkóstolhatták.

Az idei esemény díszvendége Mohamed Ridho Ficardo kormányzó volt, Szumatra déli részéről, Lampung városából, kíséretében pedig ezúttal az Arum Melati Indonéz Táncegyüttes, akik bemutatták a gazdasági és kulturális központként is nevezetes Lampung város ősi táncait és jellegzetes viseleteit.

Megnyitó beszédet mondott: H. E. Wening Esthyprobo Nagykövet asszony – Indonéz Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége és Hikmat Rijadi igazgató – Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ.

2016.05.21.-Dezséry-Szük-Dorottya-kiállításán (Photo: Eifert János) Photo-Dezséry-Szük-Dorottya-01 Photo-Dezséry-Szük-Dorottya-0016 Photo-Dezséry-Szük-Dorottya-0036

Az Indonéz Napok látogatói Dezséry Dorottya fotóművész, fordító és újságíró fotókiállításán keresztül szó szerint képet – fényképet – kaphattak Indonézia, azon belül Bali természeti környezetéről, kulturális jellegzetességeiről, és nem utolsó sorban az ott élő emberekről.  „Fotósként leginkább a természet és portréfotózás, a beszámolókhoz használható útiképek készítése köt le. Célom a természetben és az emberi kultúrában rejlő spiritualitás megmutatása a fotográfián keresztül.

Angol és spanyol szakosként idehaza, és külföldön foglalkoztam nyelvoktatással: Spanyolországban a Kanári-szigeteken, illetve Indonéziában, Dzsakartában tanítottam angolt. Közismert könyvkiadóknak, újságnak fordítok cikkeket, könyveket, utazási élményeimről rendszeresen írok is. Terveim között szerepel egy utazási blog létrehozása.

2007-2009-ig Indonéziában éltem, ahová máig rendszeresen visszalátogatok. Jáván és Balin készült fényképeimet gyalogtúrákon, felfedezőutakon készítettem.”

2016.05.21.-Indonéz-Táncegyüttes-a-Millenárison (Photo: Eifert János)

Szük-Norbert_Bali-08 Az Indonéz Napok egyik színfoltja Szük Norbert festőművész kiállítása volt, amelyet Fábián György író így ajánlott figyelmünkbe: „Szük Norbertet fiatal kora óta ismerem. Pontosabban elsőként a képeit ismertem meg. A szinte még gyerek, de máris egy érett művész tudásával rajzoló és festő tehetség rögtön szemet szúrt a Kisalföld kulturális rovatában. A kiállítások során át, a Képzőművészeti Egyetem elvégzéséig követtem Norbert útját. Szédítő tempót diktált a művészetben. Fejéből és keze alól csak úgy omlott ki a csodás színekben pompázó festői SZÜKREALIZMUS. Az irányzatot ő teremtette meg, és ő vált eddigi egyetlen és igazán autentikus képviselőjévé. Szük Norbertet mindig más érdekelte. Pontosabban mindig érdekelte a más. Annak ellenére, hogy művészet jól elkülöníthető festői korszakokra bontható, mert kereste az újat, az inspirálót, mégis egységes egészet alkot. Mindezt úgy, hogy soha nem vonult el az igazán nagy és jelentős művészi kihívások elől. 2000-ben az ezredfordulóra alapította meg néhány művész és újságíró barátjával a KORSZAKVÁLTÓ CSOPORTOT. A csoport Győr városából kiindulva aztán meghódította monumentális munkáival Szegedet, Budapestet is. Alapelvük, mely a művészetet nem engedte csak kiállító termek hűvösében szunnyadozni, hanem óriási festmények képében élesztő hatással tűzfalakra, víztornyokra helyezte el, sokakat megihletett. Előfutára volt a ma már trendnek is betudható, látványművészet a klasszikusokból az utcán revolúciónak. És más művészeti ágakat is inspirált. Zenészek, graffitisek, művészeti fesztiválok szervezői merítettek belőlük. Szük Norbert a Korszakváltó Művészek gigászai közé a hazai festészet nagyjait is megnyerte. Szurcsik, F. Zámbó is ott volt a falra festők között. Szük Norbert szürrealitása nem a valóságtól elrugaszkodott világlátás. Ellenkezőleg. Arra épülő. Ezért tud egyszerre topon lenni a festészetben, ezért tud szinte havonta témájában megújulni, ezért képes még most is évente több száz magas színvonalú festményt adni az élménydús képeket kedvelő közönségnek. ÉS nem utolsó sorban, ezért tud nagy szívvel és még nagyobb szakmai tudással tanítani, fesztiválokat szervezni, élni saját életét, gazdagítani másokét. Szük Norbert festő. Festő tanár. Alkotó ember. Eddigi munkái, albumai, tárlatai a világ sok-sok táján Balitól egészen Ausztriáig azt bizonyítják, alkotásait, tehetségét elismerik. A legjobb szívvel ajánlom őt figyelmükbe!”

2016.05.21.-Irda-Risdiarti-táncol (Photo: Eifert János) Szük-Norbert_Barong-1-50x50-acril-canvas-250-usd 2016.05.21.-Irda-Risdiardi (Photo: Eifert János) Dezséry Orsolya, Eifert János és Olasz Ági felvételei

2016.05.21.-Eifert-az-Arum-Melati-Indonéz-Táncegyüttest-instruálja_Olasz-Ági-felvétele

…és azon túl. Tánc, film fotó. Pódiumbeszélgetés és vetítés a Műcsarnok I. termében. Budapest, 2016. május 19. 18:00

2016.05.18.-Műcsarnok-pódiumbeszélgetés_Lőrinc-Kati-Eifert-János-Lanszki-Anita-Szűcs-Réka2016.05.18.-Műcsarnok-pódiumbeszélgetés_Lőrinc-Kati-Eifert-János-Lanszki-Anita-Szűcs-Réka2016.05.18.-Műcsarnok-pódiumbeszélgetés_Lőrinc-Kati-Eifert-János-Lanszki-Anita-Szűcs-RékaMűcsarnok (1146 Budapest, Dózsa György út 37.)
2016.05.18.-Műcsarnok-pódiumbeszélgetés_Lőrinc-Kati-Eifert-János-Lanszki-Anita-Szűcs-Réka2016.05.18.-Műcsarnok-pódiumbeszélgetés_Lőrinc-Kati-Eifert-János-Lanszki-Anita-Szűcs-Rékahttp://www.mucsarnok.hu/program/programok.php?mid=Xq2eWkpASWb4H3&tax=5607bdc158db5
2016.05.18.-Műcsarnok-pódiumbeszélgetés_Lőrinc-Kati-Eifert-János-Lanszki-Anita-Szűcs-Réka2016.05.18.-Műcsarnok-pódiumbeszélgetés_Lőrinc-Kati-Eifert-János-Lanszki-Anita-Szűcs-RékaA PIXELFOGÓK sorozat keretében:
…és azon túl. Tánc, film fotó. Pódiumbeszélgetés és vetítés.
résztvevők:
Lanszki Anita; Esztéta, multimédia szakértő
Szűcs Réka: Filmkészítő, táncfilm-kutató
Eifert János: Fotóművész
Moderátor: Lőrinc Katalin DLA: táncművész, táncpedagógus, szakíró
A táncművészet olyan varázslat, amely teljes átélést kíván az alkotótól és a nézőtől is. A tánc elemeire, a varázslat pillanataira a film és a fotográfia emlékeztethet, de sohasem lesz azonos a tánccal magával. Ugyanakkor a film és a fotó szimbolikussá, maradandóvá teszi a mozdulat kifejezőerejét, merészségét, miközben a testmozgás illékony pillanatainak megragadása, örökítése a táncos számára az  önreflexió, kontroll lehetősége is – mondja Lőrinc Katalin. Olyan táncpillanatok mutathatók meg így, melyeket a néző vagy alig érzékel, vagy bizonyos szögekből nem láthat. Ezen kérdéseket járják körül – bő példaanyaggal, filmrészletekkel, fotókkal – Lanszki Anita esztéta, multimédia szakértő, Szűcs Réka filmkészítő, táncfilm-kutató, Eifert János fotóművész, illetve a beszélgetés moderátora, Lőrinc Katalin DLA táncművész, táncpedagógus, szakíró. Az est a „Képek és pixelek” című kiállítás kísérőrendezvénye.
Műcsarnok I. terem
Belépő: aznapi kiállítási jegy

2016.05.18.-Műcsarnok-pódiumbeszélgetés_Lőrinc-Kati-Eifert-János-Lanszki-Anita-Szűcs-Réka

Műcsarnok (1146 Budapest, Dózsa György út 37.) I. terem, 2016. május 19. 18:00

http://www.mucsarnok.hu/program/programok.php?mid=Xq2eWkpASWb4H3&tax=5607bdc158db5

A PIXELFOGÓK sorozat keretében:

…és azon túl. Tánc, film fotó. Pódiumbeszélgetés és vetítés.

Résztvevők:

Lanszki Anita; Esztéta, multimédia szakértő

Szűcs Réka: Filmkészítő, táncfilm-kutató

Eifert János: Fotóművész

Moderátor: Lőrinc Katalin DLA: táncművész, táncpedagógus, szakíró

2009-Bacskai-Ildikó-táncműv

A táncművészet olyan varázslat, amely teljes átélést kíván az alkotótól és a nézőtől is. A tánc elemeire, a varázslat pillanataira a film és a fotográfia emlékeztethet, de sohasem lesz azonos a tánccal magával. Ugyanakkor a film és a fotó szimbolikussá, maradandóvá teszi a mozdulat kifejezőerejét, merészségét, miközben a testmozgás illékony pillanatainak megragadása, örökítése a táncos számára az  önreflexió, kontroll lehetősége is – mondja Lőrinc Katalin. Olyan táncpillanatok mutathatók meg így, melyeket a néző vagy alig érzékel, vagy bizonyos szögekből nem láthat. Ezen kérdéseket járják körül – bő példaanyaggal, filmrészletekkel, fotókkal – Lanszki Anita esztéta, multimédia szakértő, Szűcs Réka filmkészítő, táncfilm-kutató, Eifert János fotóművész, illetve a beszélgetés moderátora, Lőrinc Katalin DLA táncművész, táncpedagógus, szakíró. Az est a „Képek és pixelek” című kiállítás kísérőrendezvénye.

Műcsarnok I. terem

Belépő: aznapi kiállítási jegy

BA2 Textiltervezés 2015/16 tavaszi kiértékelés a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapest, 2016. május 19.

2016.05.19.-Moholy-Nagy-Művészeti-Egyetem (Photo: Eifert János)

BA2 Textiltervezés 2015/16 tavaszi kiértékelés (Eifert Kata Nóra bőr- és kötő specializáció)

2016.05.19.-MOME-Kata-prezentációja (Photo: Eifert János) 2016.05.19.-MOME-Kata-munkája-02 (Photo: Bokros Dorottya) 2016.05.19.-MOME-Kata-munkája-01_Photo: Boros Dorottya)

2016.05.19.-MOME-Kata-prezentációja-03 (Photo: Eifert János)

2016.05.19.-MOME-Kata-kötött-ruhája (Photo: Eifert János) 2016.05.19.-MOME-Eifert-Kata-prezentációja (Photo: Eifert János) 2016.05.19.-MOME-Domokos-Kata-prezentációja (Photo: Eifert János) 2016.05.19.-MOME-Domokos-Kata (Photo: Eifert János)

2016.05.19.-Kata-prezentációja-04 (Photo: Eifert János) 2016.05.19.-MOME-Tanár (Photo: Eifert János) 2016.05.19.-MOME-Prezentáció-Tanárok-tanácskoznak (Photo: Eifert János) 2016.05.19.-MOME-Prezentáció-tanárok (Photo: Eifert János)

2016.05.19.-MOME-Kata-prezentációja-02 (Photo: Eifert János) 2016.05.19.-MOME-Prezentáció-02 (Photo: Eifert János) 2016.05.19.-MOME-prezentáció-01 (Photo: Eifert János) 2016.05.19.-MOME-Kata-táskája-részlet (Photo: Eifert János)

2016.05.19.-MOME-Kipakolás-Kata-munkái (Photo: Eifert János)

2016.05.19.-MOME-kipakolás (Photo: Eifert János)

Szipál Márton kiállítás-záró és megemlékezés a mesterről az Új Nemzeti Szalonban – Budapest, 2016. május 28. 17:00

2016.05.28. Szipál-kiállítás és megemlékezés az Új Nemzeti Szalonban

MÁJUS 28. 17 óra
KIÁLLÍTÁS-ZÁRÓ az Új Nemzeti Szalonban -BÁLNA
FIATAL FOTÓSOK Híres Fotóművészek,,KÉPZŐMŰVÉSZEK A KEDVES KÖZÖNSÉG MEGEMLÉKEZÉSE SZIPÁL MÁRTON FOTOGRÁFUSRÓL
Szük Norbert festőművész és Eifert János fotóművész is megemlékezik a mesterről.
– TISZTELETADÁS A MŰVÉSZZSENINEK ÉS KIEMELKEDŐ MUNKÁSSÁGÁNAK
Szervező: Bézi Péter a Fiatal Művészek Galériája vezetője