János Eifert - Photographer

Archive for január, 2017

Eifert János ARS POETICA c. előadása a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumban, 2016. január 30. 18:00 óra

2017.01.30.-Kaposvár-Rippl-Rónai-Múzeum_Eifert-előadása-02_Bedő-Kornél-felvétele

Eifert János a Compur Fotóklub meghívására 2004-ben és 2005-ben a „Kaposvári Fényfestészet Napok”-ra érkezett Somogyország fővárosába. 2008-ban a XIII. Somogy Megyei Fotópályázat zsűrizésében vett részt és a digirámáival lepte meg a kaposvári műértő közönséget. 2017-ben tehát éppen itt volt az ideje, hogy ismét vendégül lássuk!

Január 30-ára hívtuk meg egy előadás tartására, melynek az „ARS POETICA” címet adta.

De több volt, mint ars poetica, Eifert János az életművét mutatta meg számunkra. Az életút bebarangolása a családi fotókkal kezdődött, aztán kezdődtek az első sikerek, később az egész magasívű pálya bemutatása. Hihetetlen élmény volt – még annak is, aki ismeri munkásságát –, hogy mennyi emblematikus címlap dicsérte az ő keze munkáját. Művei bemutatása mellett megismerhettük pályájának mérföldköveit, de beavatott minket izgalmas történetekbe is, melyek életét végigkísérték.

A fotóklub alelnöke – Fejes László -, így látta az estét, talán az ő soraiból kiderül, hogy a jelenlévőknek mekkora élményt nyújtott az előadás!

“2017. január 30-án egyesületünk, a Compur Fotóklub, a kortárs magyar fotográfia egyik igen illusztris alakját, Eifert Jánost látta vendégül.

2017.01.30.-Kaposvár-Rippl-Rónai-Múzeum_Eifert-előadása-03_Bedő-Kornél-felvétele

Bemutatkozás-Szüleim-fényképe 2017.01.30.-Kaposvár-Rippl-Rónai-Múzeum_Eifert-előadása-01_Bedő-Kornél-felvétele Őszinte leszek, én személy szerint igencsak izgatottan vártam János, a Művész Úr érkezését, kíváncsi voltam, hogy mit fog megmutatni nekünk az Ars Poetica-jából. János számomra nem volt teljesen ismeretlen. Volt már szerencsém látni zsűrizés közben egy régvolt Pannónia Szalonon, beszélgethettem vele az azt követő dísz(?)ebéden. Azt kell, hogy mondjam, fotós életem egyik meghatározó pillanata volt. Az a természetesség és szerénység, ami a lényéből árad, taníthatatlan, csak a legnagyobb művészek sajátja.

Előadását egy rövid életrajzzal kezdte, elmesélte honnan jött, mi indította el a fotográfia ösvényén. Mesélt édesanyjáról, arról, hogy neki köszönhette a művészetek iránti rajongását.

Majd következtek a munkás évek, hisz János több mint másfél évtizedet táncolt a Honvéd Együttesben. Elmondása szerint itt ragadott először fotómasinát a kezébe. Ezt követően mesélt a meghívott- és vendégfotósként töltött évekről, amit olyan folyóiratoknál töltött, mint az Új Tükör, vagy a Búvár, a Világ Ifjúsága, stb… Szerencsére János nem bízta a képzeletünkre, hogy milyen lehetett Marcel Marceau-t fotózni, megörökíteni egy cirkusz fékeveszett forgatagát. Vagy sétálni a versailles-i kastélypark fáinak árnyas alagútjában.

Eifert János: Fénytvirágzó fa. Népművelés, 1968. július TermészetBÚVÁR • 2013/5 - Címlapon Eifert János "A Világ végén" c. képe, amit 1982-ben készített 1979.09.16.-Új-Tükör, Székely András: Eifert János szegedi kiállításáról

Százvízmester háza - Eifert János képriportja, Búvár 1986/12 1980.02.24-Új-tükör-Kezek 1980.03-Natural-History

Mesélt workshop-jairól, projectjeiről, kiállításairól, (Triptichon, A Nő, Fák és Nimfák, Ember és világ, stb…) művészeti alkotótáborokról, fotós trükkökről, feleségekről, gyerekekről, családról, érzésekről.

Mesélt kanadai, svájci, angliai, indiai és természetesen magyarországi utazásokról. Csak mesélt, mesélt, mesélt… Közben a történetek a vásznon pergő képeknek köszönhetően a szemeink előtt keltek életre. Olyan alkotásokat is láthattunk, amiket a ma nagy Photoshop mágusai is megirigyelhetnének – A Föld álma, A világ végén – közös jellemzőjük volt ezeknek a képeknek, hogy digitális technikát stílszerűen, még képen sem láttak.

1968 Vágta-Photo Eifert 1984 A-Föld-álma-Photo Eifert A kissé hosszúra nyúlt este – akár reggelig is hallgattuk volna a végtelen sztorikat, történeteket, nézegettük volna a csodás alkotásokat – záróakkordjaként megnéztünk néhány diaporáma és digiráma alkotását. A Tűztánc-ot elnézve elég nehéz volt elképzelni, hogy mindezt néhány diavetítő segítségével vitték véghez. A Szemkontaktus-t nézve a diaporámában kevésbé járatosak – a mókás sztoritól elvonatkoztatva – is rájöttek, micsoda munka van egy ilyen műben. Nem csoda, ha esetenként több hónapig készül, és komplett forgatókönyvet írnak hozzá.

Eifert Jánost ismét élmény volt hallgatni. Remélem, minél előbb újra alkalmam nyílhat rá.”

Ez úton is köszönjük Ábrahám Leventének, a Rippl-Rónai Múzeum igazgatójának a rendezvény létrejöttében nyújtott támogatását!

Köszönjük, hogy János eljött hozzánk Kaposvárra és bízunk benne, hogy lesz még olyan alkalom, amikor hasonlóan tartalmas estét tölthetünk el az előadását hallgatva!

Bedő Kornél

2017.01.30.-Kaposvár-Rippl-Rónai-Múzeum_Eifert-előadás-plakátja

Eifert János ARS POETICA c. előadása a Rippl-Rónai Múzeumban (Kaposvár, Fő u. 10.), 2016. január 30.  hétfő 18:00 óra – a Compur Fotóklub, Bedő Kornél szervezésében

Eifert János ARS POETICA c. előadása a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumban (Kaposvár, Fő u. 10.), 2016. január 30.  18:00 óra
a Compur Fotóklub, Bedő Kornél szervezésében

1st International Salon of Photography BOKA BAY 2017 – Montenegro, 2017. január 29.

1st International Salon of Photography BOKA BAY 2017

Date: January 29th, 2017

FIAP 2017/079

PSA 2017-048

GRADAC SALON 2017/001

PC PERASTO 2017/01

Eifert János: Akt-tanulmány / Nude Study (Budapest, 2013)

SECTION A OPEN – Awards

PC PERASTO Honorable mention

Eifert Janos, Hungary                   “Dance-Body-Study”

Eifert János: Tánc/Test/Tanulmány - Dance-Body-Study 2.

SECTION A OPEN – Accepted

Eifert Janos                       “Dance-Body-Study”

“Dance Study”

Eifert János: Zsófi vörös drapériával /Nude with red Drapery (2014)

“Nude with red Drapery”

Number of received photos:8

Number of accepted photos:3

Ötven év munkáiból… Kanizsa TV – K’ARC magazinműsor, 2017. január 24.

2017.01.24.-Kanizsa-TV-K'arc-magazinműsor_Eifert-ARS-POETICA-kiállításáról

Kanizsa TV – K’ARC magazinműsor

http://www.kanizsatv.hu/index.php?mod=ma&ma_id=10

NAGYKANIZSA – 2017. január 21. 20:29 szombat

Egy fotóművész életpályája

Eifert János fotóművész alkotásait mutatták be a Magyar Plakát Házban

Ötven év fotóiból rajzolódik ki egy fotóművész életpályája és ars poeticája a Thúry György Múzeum legújabb kiállításán. A Magyar Kultúra Napja alkalmából Eifert János fotóművész alkotásait mutatták be a Magyar Plakát Házban.

Fenyves Márk és Pálosi István, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat két tagjának előadásával kezdődött a kiállítás-megnyitó – nem véletlenül. Eifert János fotóművészeti munkásságának egyik meghatározó szeletét alkotják a testet és a mozdulatokat középpontba állító akt- és tánctémájú fotók.

A hazai és külföldi berkekben egyaránt elismert fotóművészt Vinko Šebrek, a nagy múltú Zagreb Fotoklub tiszteletbeli elnöke köszöntötte. „Eifert János született tehetség, aki ötleteit és a műszaki tudását mesterien használja művei megalkotásában. Számára a fotográfia egyszerre komoly játék, technika és művészet, szerelem és szenvedély, folyamatos tanulás és képzés, hobbi és vérbeli hivatás” – mondta el Vinko Šebrek megnyitóbeszédében.
„Ez a kép, amin keresztül tulajdonképpen fiatal fotósként bemutatkozhattam.” A megnyitót követően Eifert János rendhagyó tárlatvezetést tartott az érdeklődőknek. Kiállított fotói az elmúlt öt évtized termései; munkássága egy-egy nagy fejezetének állítanak emléket, és összegzik az alkotó filozófiáját. ” Számomra játék a fotográfia. Nagyon komoly játék. És jelenti a világ megismerésének lehetőségét, találkozásokat, új feladatokat, és azt a szabadságot, hogy gondolataimat saját képi nyelvemen közölhetem. Nézni – látni – láttatni: ez a képíró (fotográfus) feladata, miközben egyensúlyozik a képzelet és valóság határán.” – fogalmazott Eifert János fotóművész.

A kiállítást a magyar kultúra napja alkalmából tartott programsorozat részeként nyitották meg.

Készítették: Andlik Szilárd, Czigóth Sándor, Dénes Ádám, Jakab Balázs, Nemes Dóra

Forrás: Nemes Dóra, Kanizsa TV

másképp – a Kanizsa Fotóklub tagjainak fotókiállítása a Hevesi Sándor Művelődési Központ Ősze András galériájában, Nagykanizsa, 2017. január 23 – február 20.

Horváth-valéria

Amfer-Tamás_Lüszi Zágon-László

Varga-Szilárd_Hátsó-kijárat Ujhelyi-Zsolt_Komplementer

Tóth-Tamás_Fafogyatkozás Tollár-Eszter_Privát-Univerzum

Olasz-Ágnes Melega-István_Üzenet

Szabó-Simon-Bernadett_Erdei-pillanatok Peterman-Károloy_Üzenet

Pálfi-melinda_Jégvarázs Kotnyek-István_Legyek

Lipódi-László Bálint-Pál

Födő-Szilárd Goór-Gábor

Bécsi-Johanna_Plotváty Kiss-Nándor_Falrafirkák

Balogh-Krisztián_Tatyana Molnár-Tibor_Viegiroletta

2017.01.23.-Másképp-Kanizsa-Fotóklub-kiállítása-04

Goór Gábor felvételei

2017.01.23.-Másképp-Kanizsa-Fotóklub-kiállításmegnyitó, Kovácsné Mikola Mária igazgató és Dénes Sándor polgármester 2017.01.23.-Másképp-Kanizsa-Fotóklub-kiállítása-09 2017.01.23.-Másképp-Kanizsa-Fotóklub-kiállítását Dénes Sándor polgármester nyitja meg 2017.01.23.-Másképp-Kanizsa-Fotóklub-kiállításán a farkas ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei

2017.01.23.-Másképp-Kanizsa-Fotóklub-kiállítása-08 2017.01.23.-Másképp-Kanizsa-Fotóklub-kiállítása-07 2017.01.23.-Másképp-Kanizsa-Fotóklub-kiállítása-06 2017.01.23.-Másképp-Kanizsa-Fotóklub-kiállítása-05, Molnár Tibor beszélget

Van másképp (is)!

Sajátos gondolatébresztésre vállalkozott a Kanizsa Fotóklub “másképp” elnevezésű kiállításával, melyet a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendeztek január 23-án intézményünk Ősze András galériájában.

Az esemény néma főhajtással kezdődött a veronai tragikus buszbalesetben elhunytak emlékére. Ezt követően Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója köszöntötte a látogatókat, majd Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere nyitotta meg a tárlatot. A megnyitón a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanára, Vajda Zsuzsanna adtak elő zenés produkciót.

Gyertyánági-István-képei Kovács-Krisztián_Norvég-vörös Majd kötetlen beszélgetéssel és természetesen a képek megszemlélésével folytatódott az esemény. Ami a legszembetűnőbb az alkotásokon, hogy mind-mind eredeti nézőpontból mutatja be a lencsevégre kapott személyeket/állatokat/tájakat/épületeket/tárgyakat. Nehéz kiemelni a sok kiváló mű közül csak néhányat, hiszen mindegyik komoly alkotómunka eredménye – s megérnének egy mélyebb műelemzést is. A teljesség igénye nélkül mégis csak megemlítünk néhány fotót, afféle kedvcsinálónak: A galériába lépve, rögtön a bal oldali kiállítófalon vár minket Kovács Krisztián “Norvég vörös” címet viselő alkotása, lehengerlő vizuális megoldással. A skandináv faházakat ábrázoló képek térben való elhelyezésével mintegy beemel minket az északi miliőbe.

2006-Meg-Kitalált-udvar-háromszögkeretben-1-3 Nem kevésbé formabontó Eifert János “Meg-, kitalált” udvar névre “keresztelt” munkája. A három háromszög alakú képből álló alkotás már önmagában sejtet egyfajta posztmodern megközelítést, ugyanakkor utalhat a szentháromságra is. Ezt még fokozza azzal, hogy a fotón megjelenített zágrábi kúriaudvart több nézőpontból is feltünteti, s a képeket kör alakú belső kerettel látja el. Percepció általi szubjektivitás, címerekkel, galambokkal operáló létszimbolika, vagy valami egészen más? Az alkotó talán Arany megjegyzésével felelne erre: “Gondolta a fene!” De sokkal valószínűbb, örömmel tölti el, hogy sikerült elgondolkoztatnia a közönségét, így minket is.

Tovább is folytathatnánk a művek bemutatását, ám reméljük, hogy felkeltettük a kedves olvasó érdeklődését, s ellátogat a tárlatra, amely egészen február 20-ig várja az érdeklődőket. A kiállítóknak pedig gratulálunk, akik név szerint: Amfer Tamás, Bálint Pál, Balogh Krisztián, Bécsi Johanna, Eifert János, Födő Szilárd, Goór Gábor, Gyertyánági István, Horváth Valéria, Kiss Nándor, Kotnyek István, Kovács Krisztián, Lipódi László,  Melega István, Molnár Tibor, Olasz Ágnes, Pálfi Melinda, Peterman Károly, Dr. Simán László, Szabó-Simon Bernadett, Tollár Eszter, Tóth Tamás, Ujhelyi Zsolt, Varga Szilárd, Zágon László.

További sikeres alkotómunkát kívánunk mindnyájuknak!

(Zsoldi Gergő, Kanizsa Kulturális Központ)

Klasszikustól a modernig – Válogatás ötven év fotóiból. Vásárhelyi Hírek, 2017. január 23.

2017.01.23.-Vásárhelyi-Hírek_Klasszikustól-a-modernig-Válogatás-ötven-év-fotóiból

Félperces Klasszikustól a modernig – Válogatás ötven év fotóiból

Vásárhelyi Hírek, 2017. január 23., hétfő

http://www.vasarhelyihirek.hu/klasszikustol_a_modernig_valogatas_otven_ev_fotoibol

Január 20-án, a Magyar Kultúra Napja alkalmából Nagykanizsán, a Thúry György Múzeum ─ Magyar Plakát Házban nyílt meg a hódmezővásárhelyi származású Eifert János fotóművész ARS POETICA című kiállítása.

Az új kiállítás Eifert János munkásságában a 217. önálló kiállítását jelenti. Ha figyelembe vesszük még előadásainak, diaporáma-műsorainak gyakoriságát – ez a szám szinte rekordot jelent a magyar fotográfia történetében. A 73 éves művész azonban nem a statisztikai adatok javításán fáradozik, hanem alkotói ereje teljében új művek létrehozását tartja fontosnak.

Egy fotóművész életpályája. Eifert János fotóművész alkotásait mutatták be a Magyar Plakát Házban. Kanizsa TV Híradó, 2017. január 21. 20:29

Kanizsa TV Híradó

http://www.kanizsatv.hu/hirek/19884/egy-fotomuvesz-eletpalyaja/

Ars-Poetica-kiállításmegnyitó-05_Olasz-Ági-felvétele

NAGYKANIZSA – 2017. január 21. 20:29 szombat

Egy fotóművész életpályája

Eifert János fotóművész alkotásait mutatták be a Magyar Plakát Házban

Ötven év fotóiból rajzolódik ki egy fotóművész életpályája és ars poeticája a Thúry György Múzeum legújabb kiállításán. A Magyar Kultúra Napja alkalmából Eifert János fotóművész alkotásait mutatták be a Magyar Plakát Házban.

Fenyves Márk és Pálosi István, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat két tagjának előadásával kezdődött a kiállítás-megnyitó – nem véletlenül. Eifert János fotóművészeti munkásságának egyik meghatározó szeletét alkotják a testet és a mozdulatokat középpontba állító akt- és tánctémájú fotók.

A hazai és külföldi berkekben egyaránt elismert fotóművészt Vinko Šebrek, a nagy múltú zágrábi fotóklub tiszteletbeli elnöke köszöntötte. „Eifert János született tehetség, aki ötleteit és a műszaki tudását mesterien használja művei megalkotásában. Számára a fotográfia egyszerre komoly játék, technika és művészet, szerelem és szenvedély, folyamatos tanulás és képzés, hobbi és vérbeli hivatás” – mondta el Vinko Sebrek fotóművész, a Zagreb Fotoklub tiszteletbeli elnöke.
„Ez a kép, amin keresztül tulajdonképpen fiatal fotósként bemutatkozhattam.” A megnyitót követően Eifert János rendhagyó tárlatvezetést tartott az érdeklődőknek. Kiállított fotói az elmúlt öt évtized termései; munkássága egy-egy nagy fejezetének állítanak emléket, és összegzik az alkotó filozófiáját. “Számomra játék a fotográfia, persze halálosan komoly játék. Olyan szabadságot ad, hogy a gondolataimat, az érzéseimet, a véleményemet elmondhassam másoknak, amit semmilyen más módon nem tudnék megszerezni” – fogalmazott Eifert János fotóművész.

A kiállítást a magyar kultúra napja alkalmából tartott programsorozat részeként nyitották meg.

A megújulás lendülete – Marcibányi Téri Művelődési Központ, Budapest, 2017. március 9.

2017.03.09.-Marczibányi-Téri-Műv.Központ_Megújulás-lendülete_meghívó

1st Exhibition of Photographs “Holiday” – Bor, Serbia, 2017. január 15.

1st Exhibition of Photographs “Holiday” Bor, Serbia – 2017. január 15.

PSA 2016-276 (PTD, PJ, ND and PID)

UPI – L160052-M6G
ICS Recognition 2016/57

.

Eifert János: Gime is the innovative Photographer (Budapest, 2015)

THEME (F) COLOR ‐ OPEN / FREE

Janos Eifert . Gime is the innovative photographer . Hungary

ACCEPTED

.

Eifert János: Hajnali szertartás / Ceremony in the Lake (Bali, 2016)

THEME (A) VACATION

Janos Eifert . Ceremony in the Lake Hungary

ACCEPTED

Eifert János ARS POETICA c. kiállítása a Magyar Kultúra Napja alkalmából, Thúry György Múzeum, Magyar Plakát Háza, Nagykanizsa, 2017. január 20 – február 20.

2017.01.20.-Thúry-györgy-Múzeum_Eifert-ARS-POETICA-kiállítása_meghívó-00 2017.01.20.-Thúry-György-Múzeum_Eifert-ARS-POETICA-kiállítása_meghívó-02

A Thúry György Múzeum tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2017. január 20-án 18.00 órára

Eifert János fotóművész ARS POETICA

KLASSZIKUSTÓL A MODERNIG – VÁLOGATÁS ÖTVEN ÉV FOTÓIBÓL című kiállításának megnyitójára.

A vendégeket köszönti: Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója, A kiállítást megnyitja: Vinko Sebrek AFIAP, EsFIAP fotóművész, a Fotoklub Zagreb tiszteletbeli elnöke; Közreműködnek: Fenyves Márk és Pálosi István, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat művészei. Helyszín: Thúry György Múzeum – MagyarPlakát Ház (Nagykanizsa, Erzsébet tér 14-15.)

Ars-Poetica-kiállításmegnyitó-03 (Olasz-Ági-felvétele)

2017.01.20.-Magyar-Plakát-Ház-Eifert-képeiről (Olasz-Ági-felvétele) )2017.01.20.-Magyar-Plakát-Ház_Klaudija-Dolencic-és-Eifert-János (Olasz-Ági-felvétele 2017.01.20.-Magyar-Plakát-Ház_Ars-Poetica-kiáll.megnyitó-02 (Olasz-Ági-felvétele) 2017.01.20.-Magyar-Plakát-Ház_Ars-Poetica-kiáll.megnyitó-08 (Olasz-Ági-felvétele)

2017.01.20.-Ars-Poetica-Eifert-és-Vinko-Sebrek-képek-előtt (Olasz-Ági-felvétele)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Megtiszteltetés számomra, hogy a mai napon én nyithatom meg Eifert János kiállítását ebben a  gyönyörű galériában, Nagykanizsán.  Eifert Jánost, aki  nemzetközileg elismert fotóművész, fotóriporter, aki nagyon sok nemzetközi kulturális projektben vett részt és indított, és aki  különösen aktív a fotográfia oktatásában is, jómagam 20 éve ismerem. 1997 szeptemberében találkoztunk Pécsett, a kortárs magyar fotográfia hónapja alkalmából szervezett nemzetközi kiállításon, amelyet Eifert János nyitott meg. Engem ért az a megtiszteltetés, hogy mint a Zágrábi Fotóklub elnöke, részt vegyek ezen az eseményen. Ez volt a mi barátságunk és szakmai együttműködésünk kezdete is egyben. Eifert János kétszer is zsűri elnöke volt a világhírű Zágráb Szalon nemzetközi fotókiállításnak, egyszer 2000-ben, a 28.-nak, utána pedig a 33.-nak  2010-ben. Emellett kétszer szervezője és házigazdája volt a Budapesti  Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériájában megrendezett Zágrábi Fotóklub kiállításainak. Az első az én önálló kiállításom „Pay it forward” címmel 2011-ben került megrendezésre, a második kiállítás a Zágrábi Fotóklub 10 tagjának fotóiból összeállított kollekció volt „ Imaginative Visions” címmel , 2013-ban. Ezt a második kiállítást megelőzte Eifert János 2013-as szereplése „Ars Poetica” néven a Zágrábi Fotóklub galériájában. A kiállításon 37 kép szerepelt akkor, a klasszikustól a modern művekig, amit a művész az utolsó 10 évben, digitális technika felhasználásával készített. Ezek triptichonok, fotó montázsok, kollázsok, avantgárd hozzáállással megközelített elbeszélő költemények voltak.

Ma itt nyitjuk meg azt a kiállítást, amely összefoglalja Eifert János ötven éves munkásságát, a klasszikustól a modernig. Érdemes megemlíteni, hogy a művész gazdag fotó munkásságában találkozunk különböző zsánerekkel, motívumokkal, a klasszikustól az avantgárdig, a dokumentarista fotóktól a művész fotókig. Különösen figyelemre méltóak a tánc és akt témájú képek, melyek az emberi testet ábrázolják. Pályája kezdetén János tagja volt a Budapesti Honvéd Táncegyüttesnek, később, mint fotós örökítette meg a táncosok mozdulatait, mivel belülről ismerte a mozdulatok dinamikáját és mindig tudta, hogy melyik pillanatot kell belőlük kihangsúlyozni és rögzíteni.

Ars Poetica-ja Horatius  Ars poetica-jára utal,  aki Kr. e. 20-ban azt vallotta, hogy a költőnek folyamatosan képeznie kell magát annak érdekében, hogy olyan műveket hozzon létre, melyek tanítanak és szórakoztatnak egyben. Hogy ezt megvalósítsa, ki kell választania a megfelelő tartalmat és alkalmazni kell hozzá a megfelelő metaforákat. A vers tartalmának  helyes formáját és alakját a kritikusok értékelni fogják ugyan, de a legfőbb kritikus mindig maga a szerző kell, hogy legyen. A költőnek nem elegendő a vele született tehetsége, hanem állandóan tökéletesítenie kell tudását mindennapos gyakorlással, tanulással és kísérletezéssel.

Mivel a kiállítás címe a horatiusi  mű címe, ezért ami Horatiusnál a költészetre vonatkozik, az vonatkozik a fényképekre is Eifert Jánosnál és ezt építi bele a saját műveibe. Eifert született tehetség, aki ötleteit  és a műszaki tudását mesterien használja művei megalkotásában. Számára a fotográfia egyszerre komoly játék, technika és művészet, szerelem és szenvedély, folyamatos tanulás és képzés, hobbi és vérbeli hivatás.

Ezúton megnyitom a kiállítást és gratulálok a művész úrnak!

Vinko Šebrek

AFIAP, ESFIAP fotóművész, a Zágrábi Fotóklub tiszteletbeli elnöke

2017.01.20.-Magyar-Plakát-Ház-Melega-István-képeket-néz (Olasz-Ági-felvétele) 2017.01.20.-Magyar-Plakát-Ház_Ars-Poetica-kiáll.megnyitó-01 (Olasz-Ági-felvétele) Ars-Poetica-Eifert-tárlatvezetése-01 (Olasz-Ági-felvétele) Ars-Poetica-kiállításmegnyitó-04 (Olasz-Ági-felvétele)

Ars-Poetica-Eifert-tárlatvezetés (Olasz-Ági-felvétele) Ars-Poetica-kiállításmegnyitó-Vinko-Sebrek (Olasz-Ági-felvétele) Ars-Poetica-kiállításmegnyitó-térdelők (Olasz-Ági-felvétele) Ars-Poetica-kiállításmegnyitón-Eifert-és-Vinko-Sebrek (Olasz-Ági-felvétele)

Ars-Poetica-kiállításmegnyitó-08 (Olasz-Ági-felvétele)

Ars-Poetica-Eifert-tárlatvezetése (Olasz-Ági-felvétele) Ars-Poetica-kiállításmegnyitó-07 (Olasz-Ági-felvétele) Ars-Poetica-kiállításmegnyitó-06 (Olasz-Ági-felvétele) Ars-Poetica-kiállításmegnyitó-02 (Olasz-Ági-felvétele)

Olasz Ági felvételei

DREAMSCAPES INTERNATIONAL SALON – Budapest, 2017. január 13.

DREAMSCAPES INTERNATIONAL SALON

FIAP patronage number: FIAP 2017/097
Results: 13.01.2017
Jury members
Imre Horváth E-Mafosz/b, EFIAP/b; Gábor Bakos EFIAP, QEP; Zoltán Laki EFIAP
THEME COLOR FIAP SILVER MEDAL
EIFERT JANOS, HUNGARY, FIRE DANCE
FIAP HONORABLE MENTION
EIFERT JANOS, HUNGARY, DANCE-BODY-STUDY
OSPC HONORABLE MENTION / ACCEPTED
EIFERT JANOS, HUNGARY, NUDE WITH RED DRAPERY
THEME MONOCHROME
OSPC HONORABLE MENTION / ACCEPTED
EIFERT JANOS, HUNGARY, GEOMETRY
ACCEPTED
EIFERT JANOS, HUNGARY, TWOO GENERATIONS
THEME NATURE
OSPC HONORABLE MENTION / ACCEPTED
EIFERT JANOS, HUNGARY, LEAF
ACCEPTED
EIFERT JANOS, HUNGARY, DEER IN THE FIELDS

FIAP patronage number: FIAP 2017/097

Results: 13.01.2017

Jury members: Imre Horváth E-Mafosz/b, EFIAP/b; Gábor Bakos EFIAP, QEP; Zoltán Laki EFIAP

Accepted / Awarded:

Eifert János: Tűztánc (Sirok, 1991)

THEME COLOR FIAP SILVER MEDAL

EIFERT JANOS, HUNGARY, FIRE DANCE

.

Eifert János: Tánc/Test/Tanulmány - Dance-Body-Study 2.

FIAP HONORABLE MENTION

EIFERT JANOS, HUNGARY, DANCE-BODY-STUDY

.

Eifert János: Nude with red Drapery (Esztergom, 2014)

OSPC HONORABLE MENTION / ACCEPTED

EIFERT JANOS, HUNGARY, NUDE WITH RED DRAPERY

.

Eifert János: Geometria / Geometry (Budapest, 2013)

THEME MONOCHROME

OSPC HONORABLE MENTION / ACCEPTED

EIFERT JANOS, HUNGARY, GEOMETRY

.

2003_Anyám-keze-Katáéval

ACCEPTED

EIFERT JANOS, HUNGARY, TWOO GENERATIONS

.

Eifert János: Levél / Leaf (Bánk, 2016)

THEME NATURE

OSPC HONORABLE MENTION / ACCEPTED

EIFERT JANOS, HUNGARY, LEAF

.

Eifert János: Hajnal / Dawn (Szentliszló, 2016)

ACCEPTED

EIFERT JANOS, HUNGARY, DEER IN THE FIELDS

Következő oldal »