János Eifert - Photographer

Archive for April, 2017

2nd International Exhibition of Photography PERASTO 2017 – Report Card. Montenegro, 2017. április 30.

Monténegro, April 30th, 2017

FIAP 2017/185
PSA 2017-125
GRADAC PGI 2017/006
PC PERASTO 2017-04

2017.04.30.-PERASTO-2017_Catalog-Awarded_Janos-Eifert_Black-Dance_FIAP-Silver

Janos Eifert: Black Dance                                                                                             FIAP Bronze medaille

FIAP-Bronze-Medaille

2008-Marva-Wright-singer Eifert János: Akt sorozat-tanulmány / Nude series study (Budapest, 2010)

Janos Eifert: Marva Wright singer                                        Nude series study

.

Eifert János: Levél / Leaf (Bánk, 2016)

Eifert János: Levél / Leaf (Bánk, 2016)

.

Eifert János: Szarvasbika / Hart (Szentliszló, 2016) Csacsifogat / Donkey Driving (Kairó, 1969)

Eifert János: Szarvasbika / Hart (Szentliszló, 2016)         Donkey Driving

EIFERT JÁNOS: “NÉZNI, LÁTNI, LÁTTATNI.” CIVILEK.HU, komaromonline.sk, 2017. április 26.

2017.04.26.-CIVILEK.HU_Eifert-János---Nézni,-Látni,-Láttatni 2017.04.26.-Komaromonline.sk-Eifert---A-fotográfus-feladata---Nézni,-látni,-láttatni

CIVILEK.HU, 2017. április 26.

https://www.civilek.hu/hirek-osszes/eifert-janos-nezni-latni-lattatni/

Komaromonline.sk

http://komaromonline.sk/eifert-janos-a-fotografus-feladata-nezni-latni-es-lattatni/

EIFERT JÁNOS: “NÉZNI, LÁTNI, LÁTTATNI.” 2017. ápr. 26. Komárom Kiemelt cikk

Eifert János: nézni, látni, láttatni – ez a képíró feladata.
A Helios Fotóklub rendezésében, a 26. Komáromi Napok és a Nemzetközi Magyar Fotóhét keretében kedden a Duna Menti Múzeumhoz tartozó Zichy-palota Fotógalériájában nyílt meg Eifert János budapesti fotóművész, a Magyar Fotóművészek Szövetsége volt elnökének Ars Poetica című kiállítása. A Komáromban szeptember 18-ig látható anyag ízelítőt nyújt a világviszonylatban elismert művész fél évszázados életművéből.

A délutáni megnyitó ünnepség elején Szűcs Melissa, a helyi művészeti alapiskola diákja előadásában hallhattuk Leonarditól a Capriccio-polka című zeneművet, zongorán kisérte tanára, Kisjakab József. Majd Nagy Tivadar mérnök, a Helios Fotóklub elnöke és a Magyar Fotóművészek Világszövetségének alelnöke köszöntötte az alkotót és a további jelenlevőket, köztük Stubendek Lászlót, Komárom város polgármesterét, Danis Jánost, a Magyar Fotóművészek Világszövetsége etikai bizottságának elnökét, dr. Sipos Annát, a Duna Menti Múzeum igazgatóhelyettesét és kollégáit, továbbá Gráfel Lajost, a Helios Fotoklub alapitó elnökét és annak tiszteletbeli tagját, Fedor Gabčan professzort, fotóművészt, valamint Štefan Pirohárt, az érsekújvári Hexagon Fotóklub elnökét, illetve a Komáromi Regionális Népművelési Központ, s nem utolsósorban a Helios Fotóklub további tagjait.

Nagy Tivadar méltatásában Eifert János fotográfiáról tett vallomását idézte: „Számomra játék a fotográfia. Nagyon komoly játék. Ez jelenti a világ megismerésének lehetőségét, a találkozásokat, az új feladatokat és azt a szabadságot, hogy gondolataimat saját képi nyelvemen közölhetem. Nézni, látni, láttatni – ez a képíró (fotográfus) feladata, miközben egyensúlyozik a képzelet és a valóság peremén“.

Eifert János 1943-ban született Hódmezővásárhelyen, 1960-1977 között a budapesti Honvéd Táncegyüttes hivatásos táncosa volt, s 1968-ban kezdett el fotografálni.

„Szakmájának, művészetének itthon és külföldön egyik legismertebb képviselője, meghatározó egyénisége. Munkásságát nem lehet egységes stíluskategóriákba rendezni, sokoldalú, folyamatosan megújuló, kísérletező alkat. Tánc- és aktfotói, természetképei és az alkalmazott fotói alapozták meg ismertségét. Tanárként, előadóként, szakíróként és szakértőként is tevékenykedik. Eddig 217 önálló kiállítása volt, továbbá 900 csoportos kiállításon szerepelt világszerte, 200 díjat, nagydíjat, különdíjat, diplomát érdemelt ki képeivel. A világ 40 országában fényképezett, ebből és különböző témáiból páratlan értékű archívumot állított össze. Fényképei, képriportjai, írásai rendszeresen jelentek meg a szaksajtóban, a hazai és a külföldi lapokban, valamint könyvekben, egyéb kiadványokban, az elektronikus sajtóban és az interneten. Filmekben, televíziós műsorokban színpadi látványként, színházi díszletként gyakran használták fel a fotóit, s ő maga is gyakran jelent meg különböző film- és TV-műsorokban, illetve sorozatokban. Számos fotóalbumhoz, kiállítási katalógushoz írt bevezetőt, előszót, nyitott meg kiállításokat, tartott előadásokat, amelyeknek megírt szövegét dokumentálta. Különböző fotográfiai könyvei jelentek meg. Ha munkásságát, díjait, önálló kiállításait részletesen fel akarnám sorolni, akkor nagyon sokáig még itt kellene állnunk, ezért beszéljenek inkább a képei“ – foglalta össze a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével 2012-ben kitüntetett művész eddigi pályáját Nagy Tivadar, aki a Helios Fotóklub nevében komáromi kiállítása emlékére egy emléklapot adott át az alkotónak.

Miután Eifert János megköszönte komáromi tárlata megrendezését és a város nevében Stubendek László polgármester is üdvözölte őt, Leonardi Tarantella című szerzeménye hangzott el a Szűcs-Kisjakab páros tolmácsolásában.

Végül a jelenlevők a fotóművész élvezetes tárlatvezetése során alkotómunkája kulisszatitkaiba is betekintést nyerhettek. Egyebek mellett a számára a szakmai elismertséget meghozó Marcel Marceau francia pantomimművészről és a Versailles-i kastélyparkban XIV. Lajos király uralkodása idején ültetett platánfákról készített A fák temploma című híres műve, valamint hármasképei születéséről, továbbá az alkotóember számára nélkülözhetetlen isteni szikra és a mély gondolatiság, illetve a fotómodellek iránti empátiakészség jelentőségéről is beszélt. Azt is elárulta: akadt olyan képe, amely publikálásának az árából pár évtizeddel ezelőtt akár autót is vehetett volna, „mivel akkor még a kiadók fizettek a jó fotókért, nem úgy, mint ma…“.

Eifert János a megnyitó ünnepségen egyedül portálunknak nyilatkozott: „Komáromban ez az Ars Poetica az első nagyszabású kiállításom – az eddigi fél évszázados életművemből egy kisebb válogatás, amely szeptember 18-ig szemrevételezhető. Az itt kiállított legkorábbi képem Marcel Marceau francia pantominművészről 1968-ban készült, a legújabb pedig nemrég az egyik tanítványomról készített portré, amelyet itt mutatok be először. Korábban az egyik Komáromi Napok alatt egy napra az Anglia-parkban állították ki néhány fotómat, majd pár diaporámámat is bemutathattam“.

Mostani tevékenységeiről a Hírek.sk kérdésére azt is elmondta, hogy továbbra is folytatódnak az önálló kiállításai, „amelyek azért fontosak, mert az érdeklődőknek szeretném megmutatni a képeimet és azokon keresztül átadni nekik bizonyos üzeneteket. Egyaránt szívesen találkozom a dícsérő szavakkal és a jóindulatú bírálatokkal, mert számomra mindennemű visszajelzés számít. Sokat utazgatom, hiszen a világ felfedezése a kíváncsiságomat is kielégíti, és nagyon sok olyan elméleti dologgal foglalkozom, amihez ily´módon szerzem meg a gyakorlati igazolást. Szerdán már Nagykanizsán leszek, ahol a nagyobb lélegzetű életmű-kiállításomat bontjuk le, s az anyagot máris viszem Szlovéniába, ahol az majd május 20-tól lesz megtekinthető. Később pedig további külföldi helyszíneken lesz látható“.

Azt is elárulta, hogy eközben folyamatosan tart előadásokat és másoknak is rendez kiállításokat: „Eddig már Soprontól Zircen keresztül Budapestig öt helyen állították ki azt az általam összeállított, nagyobb volumenű kiállítási anyagot, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett pályázatra érkező művek javát tartalmazza. Megfelelő tágas térben esetleg majd azt is szívesen bemutatnám a Felvidéken, ha erre felkérést kapnék…“ – mondta végül Eifert János, akinek a komáromi kiállítása szeptember 18-áig látható.

Forrás: Hirek.sk

Eifert János ARS POETICA c. kiállítása a Duna Menti Múzeum Zichy-palotabeli Fotógalériájában. Komárno, Szlovákia, 2017. április 25 – szeptember 18.

Eifert_meghivo_jav

FOTÓKIÁLLÍTÁS
Fotoklub Helios Komárno – Helios Fotóklub Komárom; Svetové združenie maďarskẏch fotografov – Magyar Fotóművészek Világszövetsége; Podunajské múzeum Komárno – Duna Menti Múzeum Komárom; Mestské kultúrne stredisko Komárno – Városi Művelődési Központ Komárom tisztelettel meghívja Önt Eifert János ARS POETICA c. kiállításának megnyitójára, amelyet Nagy Tivadar fotóművész, a Helios Fotóklub elnöke nyit meg 2017. április 25-én 17 órakor a Duna Menti Múzeum Zichy-palotabeli Fotógalériájában (Komarno, Klapka György Tér 9.) Közreműködnek a Művészeti Alapiskola Komárom tanulói
Vẏstava fotografi
Eifert János: ARS POETICA – Fotogaléria Podunajského múzea v Zichyho paláci – Námestie gen. Klapku 9. Vẏstavu otvorí: Teodor Nagy, MZSF predseda fotoklubu – Kultúrny program: Základná umelecká škola Komárno

2017.04.25.-Komárno-Eifert-kiállítást-Nagy-Tivadar-nyitja-meg_Prezmeczky-Péter-felvétele 2017.04.25.-Komárno-Eifert-kiállítás-megnyitója-02_Prezneczky-Péter-felvétele 2017.04.25.-Komárno-Eifert-tárlatvezetése-04_Prezmeczky-Péter-felvétele 2017.04.25.-Komárno-Eifert-tárlatvezetése-02_Prezmeczky-Péter-felvétele

2017.04.25.-Komárno-Eifert-kiállítás-megnyitóján-Fedor-Gabcan-és-Gráfel-Lajos-a-klub-alapító-elnöke_Prezmeczky-Péter-felvétele 2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-rendezése-03_Sedliak-Pál-felvétele 2017.04.25.-Komárno-Eifert-tárlatvezetése-07_Prezmeczky-Péter-felvétele 2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-rendezése-04_Sedliak-Pál-felvétele

2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-megnyitó-01_Sedliak-Pál-felvétele

Nagy Tivadar, a Helios Fotóklub elnöke megnyitó beszéde:

“Tisztelt  hölgyeim, uraim, nagy szeretettel üdvözlök  minden kedves tárlatlátogatót       a Helios Fotóklub nevében, itt a Zichy-palota Fotógalériájában – Eifert János Budapesti fotóművész,  Ars Poetica cimű kiállításán, amely a XXVI. Komáromi Napok és a Nemzetközi Magyar Fotóhét rendezvénye.

Vážené dámy, vážení páni, v mene Komárňanského Fotoklubu Helios, Vás srdečne pozdravujem vo fotogalérii Komárňanského podunajského múzea, na otvorení výstavy výtvarného fotografa Jánosa Eiferta z Budapesti s názvom Ars Poetica.

Výstava je podujatím Komárňanských dní a  Medzinárodných dní Maďarskej fotografie.

Nagy szerettel üdvözlöm közöttünk:  Srdečne vítam medzi nami: Stubendek László urat Komárom város polgármesterét – primátora násho mesta; Dr. Sipos Annát, a Komáromi Dunamenti Múzeum igazgatóhelyettesét – zástupkynu riaditela; Mácza Mihály urat, helytörténészt – historika násho mesta; Bujna Zoltán urat, Komárom város önkormányzatának tagját – poslanca mestkého zastupitelstva v Komárne Dr. Varga Tamást, Komárom város önkormányzatának tagját – poslanca mestkého zastupitelstva v Komárne; Gráfel Lajos urat fotoklubunk alapitó elnökét – prvého predsedu násho fotoklubu; Danis János urat, a Magyar Fotóműszek Világszövetsége – etikai bizottságának elnökét

Vítam medzi nami: Pani Zuzanu Školudovú metodičku pre fotografiu Národného osvetového centra v Bratislave; Pani Janku Mačicovú referentku Regionálneho osv. strediska v Komárne – a Regionális Népművelési. Központ szakelőadóját.

Pána Fedora Gabčana vysokoškolského profesora fotografie, čestného člena nášho fotoklubu

Üdvözlöm a sajtó képviselőit, és végül, de nem utolsó sorban a Komáromi Helios Fotoklub jelenlévő tagjait.

A bevezetőben Szűcs Melissa a Komáromi Művészeti Alapiskola diákja előadásában hallhattuk Leonarditól a Capriccio-polka című zeneművet, Zongorán kisérte Jozef Kisjakab, a Komáromi Művészeti Alapiskola tanára.

V úvode sme si mohli vypočuť skladbu – Capriccio-polka, od Leonardiho, na husliach hrala Melissa Szűcs, žiačka Základnej umeleckej školy v Komárne, na klaviri ju sprevádzal Jozef Kisjakab, pedagóg Základnej umeleckej školy.

»Ars poetica – Eifert János vallomása a fotográfiáról: Számomra játék a fotográfia. Nagyon komoly játék. És jelenti a világ megismerésének lehetőségét, találkozásokat, új feladatokat, és azt a szabadságot, hogy gondolataimat saját képi nyelvemen közölhetem. Nézni – látni – láttatni: ez a képíró (fotográfus) feladata, miközben egyensúlyozik a képzelet és valóság peremén.

Eifert János 1943-ban született Hódmezővásárhelyen

1960–1977 a Budapesti  Honvéd Táncegyüttes hivatásos táncosa.

1968-ban kezd el fotografálni.

Szakmájának, művészetének itthon és külföldön egyik legismertebb képviselője, meghatározó egyénisége.

Munkásságát nem lehet egységes stíluskategóriákba rendezni, sokoldalú, folyamatosan megújuló, kísérletező alkat.

Tánc és aktfotói, természetképei és az alkalmazott fotói alapozták meg ismertségét. Tanárként, előadóként, szakíróként és szakértőként is tevékenykedik.

217 önálló kiállítása volt, 900 csoportos kiállításon szerepelt világszerte, 200 díjat, nagydíjat, különdíjat, diplomát érdemelt ki képeivel.

A világ 40 országában fényképezett, ebből és különböző témáiból páratlan értékű archívumot állított össze.

2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-megnyitó-07_Sedliak-Pál-felvétele 2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-megnyitó-02_Sedliak-Pál-felvétele 2017.04.25.-Komárno-Eifert-kiállítás-megnyitója-04_Prezmeczky-Péter-felvétele 2017.04.25.-Komárno-Kiállításmegnyitón-Nagy-Tivadar-Eifert-János-és-Stubendek-László-polgármester (Prezmeczky Péter felvétele)

Eifert János fényképei, képriportjai, írásai rendszeresen jelentek meg a szaksajtóban, hazai és külföldi lapokban, könyvekben, kiadványokban, az elektronikus sajtóban, Interneten. Filmekben, televíziós műsorokban, színpadi látványként, színházi díszletként gyakran használták fel fotóit, ő maga is gyakran jelent meg különböző film- és TV-műsorokban, sorozatokban. Számos fotóalbumhoz, kiállítási katalógushoz írt bevezetőt, előszót, nyitott meg kiállításokat, tartott előadásokat, amelyeknek megírt szövegét dokumentálta. Különböző fotográfiai könyvei jelentek meg. Ha munkásságát, díjait, önálló kiállításait részlesen fel akarnám sorolni, akkor nagyon sokáig még itt kellene állnunk, ezért beszéljenek inkább a képei.

János Eifert sa narodil v roku 1943 v meste Hódmezővásárhely.V rokoch 1960 až 1977 bol profesionálnym tanečníkom tanečného súboru Honvéd. Fotografovať  začína v roku 1968. Fotoreportérom  časopisu Lobogó  sa stal v roku 1977,  a v rokoch 1978-1979 je fotografom časopisu Búvár, v rokoch 1991-1993 je obrazovým editorom Képes Extra a Boom, ale fotografoval aj pre  časopisy Új tükör, Népművelés, Muzsika, Világ ifjúsága. Je dominantnou osobnosťou svojej profesie a umenia, ktoré je uznávané v Maďarsku ako i za hranicami. Jeho prácu  a tvorbu nie je možné zaradiť do štýlovej kategórie. je mnohostrannou, neustále sa obnovujúcou a experimentujúcou osobnosťou. Tanečné a akt fotografie, krajinky a výtvarné fotografie sa stali základom jeho popularity. Aktivuje sa aj ako pedagóg, prednášateľ, spisovateľ a odborník vo fotografií.

Má za sebou 217 samostatných výstav. Zúčastnil sa 900 skupinových výstav na celom svete, kde si na popredných svetových súťažiach svojimi dielami získal vyše 200 cien, veľkých cien, zvláštnych ocenení a diplomov. Fotografoval v 40 krajinách, a z týchto fotografií si vytvoril vysoko hodnotný archív. Jeho fotografie, fotoreportáže, články sa objavujú pravidelne na stránkach odborných časopisov v domácich ako i v zahraničných výtlačkoch novín, v knihách, publikáciách, v elektronických časopisoch a na internete. Jeho fotografie boli často použité v rôznych filmoch, televíznych programoch v divadlách ako vizuálne rekvizity a aj on sám sa často objavoval v rôznych filmoch, televíznych programoch,  aj v seriáloch. K nespočetnému množstvu fotoalbumov, katalógov napísal úvod a predslov, otvoril množstvo výstav,  prednášal a zároveň dokumentoval svoj prejav. Vydal viacero kníh a odbornú literatúru spojenú s fotografovaním.

2017.04.25.-Komárno-Eifert-kiállítás-megnyitója-03_Prezmeczky-Péter-felvétele 2017.04.25.-Komárno-Eifert-kiállítás-megnyitója-02_Prezmeczky-Péter-felvétele 2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-rendezése-05_Sedliak-Pál-felvétele 2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-megnyitó-03_Sedliak-Pál-felvétele

Gratulujem Jánosovi Eifertovi k tejto krásnej výstave, prajem mu ešte veľa úspechov a pevné zdravie.

Eifert János barátomnak szeretettel gratulálok ehhez az igazán szép  kiállitáshoz,  további töretlen alkotókedvet és ehhez jó egészséget kivánok neki a Helios Fotóklub és a saját nevemben.

Végül szeretnék átadni neki a Helios Fotóklub nevében egy emléklapot, annak az emlékére, hogy itt Komáromban volt  kiállitása.

Önöknek még egyszer köszönöm, hogy eljöttek. A képek megtekintése után pedig szeretettel meghivom Önöket egy kis frissitőre a folyosóból nyiló vetitőhelyiségbe.

Ezennel a kiállitást megnyitottnak nyilvánitom.

Vám ešte raz ďakujem že ste prišli, a po prehliadke výstavy, Vás pozývame na malé občerstvenie do premietacej miestnosti.  Týmto považujem výstavu za otvorenú.

Na konci si vypočujte ešte skladbu – Tarantella od Leonardiho.

A megnyitó végén pedig kérem halgassák meg Leonardi – Tarantella  cimű szerzeményét.

(Elhangzott Eifert János ARS POETICA c. kiállításának megnyitóján, Komárnóban, 2017. április 25-én)

2017.04.25.-Komárno-Eifert-kiállítás-megnyitója-01_Prezmeczky-Péter-felvétele 2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-megnyitó-14_Sedliak-Pál-felvétele 2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-megnyitó-13_Sedliak-Pál-felvétele 2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-megnyitó-09_Sedliak-Pál-felvétele

2017.04.25.-Komárno-Eifert-tárlatvezettése-05_Prezmeczky-Péter-felvétele

2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-megnyitó-12_Sedliak-Pál-felvétele 2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-megnyitó-10_Sedliak-Pál-felvétele 2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-rendezése.07_Sedliak-Pál-felvétele 2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-megnyitó-08_Sedliak-Pál-felvétele

2017.04.25.-Komárno-Eifert-tárlatvezettése-01_Prezmeczky-Péter-felvétele 2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-rendezése-06_Sedliak-Pál-felvétele 2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-megnyitó-05_Sedliak-Pál-felvétele 2017.04.25.-Komárno-Eifert-kiállítás-megnyitóján-rádióinterjú_Prezmeczky-Péter-felvétele

2017.04.25.-Komárno-Eifert-kiállításmegnyitó_Prezmeczky-Péter-felvétele 2017.04.25.-Komárno-Eifert-kiállítás-megnyitóján-Fedor-Gabcan-és-Gráfel-Lajos-a-klub-alapító-elnöke_Prezmeczky-Péter-felvétele Sedliak Pál és Prezmeczky Péter felvételei

2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-megnyitón-csoportkép_Sedliak-Pál-felvétele

2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-rendezése_Sedliak-Pál-felvétele 2017.04.25.-Komárnó-Eifert-kiállítás-rendezése-02_Sedliak-Pál-felvétele

3rd International Exhibition of Photography “EIRE 2017” – REPORT CARDS. 2017. április 21.

3rd International Exhibition of Photography “EIRE 2017”
PSA 2017-088

REPORT CARDS – Janos Eifert, Hungary
Eifert János: Kékszemű lány / Blue-eyed girl (2017)

WOMAN (color/monochrome digital)
Minimal score for acceptance: 21
Blue-eyed girl 22    Accepted

Eifert János: Gime is the innovative Photographer (Budapest, 2015) Eifert János: Fodor József festőművész (2004)

MAN (color/monochrome digital)
Minimal score for acceptance: 21
Gime is the innovative photographer    23    Accepted
Josef Fodor, the painter 22    Accepted

Old memoires picture

CHILD (color/monochrome digital)
Minimal score for acceptance: 20
Old memories picture my children 20    Accepted

Eifert János: Tánc/Test/Tanulmány - Dance-Body-Study 2.

CREATIVE (color/monochrome digital)
Minimal score for acceptance: 19
Dance-Body-Study 21    Accepted

Tánc / Dance (Miskolci Avas Táncegyüttes, 1971)

OPEN MONOCHROME (monochrome digital)
Minimal score for acceptance: 20
Dance 22    Accepted
Windows 23    Accepted

Eifert János: Ablakok / Windows (Budapest, 2013)

Mario Blanco fotókiállítása a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Rondella Galériájában. Esztergom, 2017. május 13 – 28.

2017.05.13. Mario Blanco meghívó

Mario Blanco, Indonézia leghíresebb képző- és fotóművésze jön Magyarországra kiállítani balinéz-indonéz témájú fotóit. A Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Rondella Galériájában nyílik meg kiállítása 2017. május 13-án, 16:00 órakor, az Eurohíd Alapítvány és a Kaleidoszkóp Ház szervezésében.

Megnyitja: Szük Norbert festőművész, köszöntőt mond Romanek Etelka, Esztergom Város polgármestere és Eifert János fotóművész. Fellép: Debreceni Nelli és tánccsoportja.

Helyszín: MNM Rondella Galéria (Esztergom, Szent István tér 1.)

Nyitva: 2017. május 14 – 28.  11:00-16:00 (hétfő kivételével)

After Party: Gazdag István First vAid 4 Souls és Zöllei Imre VJ – helyszín: Kaleidoszkóp Ház (Esztergom, Pázmány P. u. 7.)

Mario-Blanco_poster-(1) Mario_Blanco_intro

2016.07.08.-Bali-Ubud-Blanco-Museum_Mario-Blanco-saját-műve-előtt Mario Blanco-t Bali Dalínak is nevezik a Távol-Keleten, mert szürreális birodalmat és múzeumot hozott létre Ubudban, a Balin található művészvárosban. Múzeumát Blanco Renaissance Museum-nak hívják (honlapja: www.blancomuseum.com). Édesapja Antonio Blanco spanyol származású festőművész, Salvador Dalí művésztársa  volt, aki Balin telepedett le és alkotta meg stúdióját, melyet Mario Blanco fejlesztett varázslatos birodalommá. Édesapját is Bali Dalínak hívták, de mára fia Mario Blanco örökölte ezt a művésznevet.

Mario Blanco jelenleg Indonézia leghíresebb és egyben legbefolyásosabb művésze, múzeuma pedig a leglátogatottabb a statisztikák alapján. Édesapja történetéről, azaz Bali Dalíról film is készült. Karizmatikus spanyol festőművész volt, aki Balira ment és egy gyönyörű balinéz nőt, Rondjit vett el feleségül. Vibráló egyéniség, igazi „őrült” spanyol volt, aki lehengerlő stílusával és végtelenül energikus egyéniségével kiharcolt mindent. Filozófiája, kitartása, embersége, jósága, mitikus alakká tette őt Indonéziában. Távol-Keleten igazi példakép volt, mint nekünk, európaiaknak Salvador Dalí. Fia, Mario Blanco örökölte édesapja karizmáját, ma már ugyanannyira jól ismerik a Távol-Keleten és Indonéziában, mint annak idején édesapját. Mario Blanco vezető indonéz festőművésszé és fotóművésszé vált. Zseniálisan fest és fényképez, számos indonéz- és külföldi művésznek szervezett kiállítást, adott bemutatkozási lehetőséget, ezért tisztelik és szeretik a művészek. Egyfajta művészeti vezető, egy guru, akit követnek. A legnagyobb indonéz nemzeti ANTV televízióban van műsora, melynek címe Mata Lensa. Minden héten  másfél órában különböző érdekes fotós- és művészeti eseményeket mutat be, ezeken a helyszíneken közösen alkotnak, festenek. Mario összetartja a helyi művészeti életet, menedzseli múzeumát, kiállításokat, fesztiválokat szervez, valamint meseszerűen izgalmas fotótúrákat.

Mario Blanco fotókiállítása 2017.05.14 és 2017.05.28 között lesz látható (hétfő kivételével), 11:00-16:00 óra között .

Kellemes húsvéti ünnepeket!

2017.04.15.-Kellemes-húsvéti-ünnepeket

Nem maradunk csendben! Tüntetés a Kossuth-téren, Budapest, 2017. április 15.

2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetésen az egyik tábla szövege: We-will-Love-and-Protect-each-other (Eifert János felvétele)

Magyarország leghangosabb tüntetését ígérték a szervezők szombat estére a budapesti Szabadság térre látogatóknak. A Nem maradunk csendben! Facebook csoport a “kormány megfélemlítő politikája ellen” emelte fel a szavát. A valóságban egy össznépi techno party bontakozott ki, rövid, szenvedélyes beszédekkel megszakítva. A tér megtelt, a békés tüntetők létszáma 8-10 ezer fő lehetett. Az első beszédek egyikét Orbán Viktor mondta el, óvva, nehogy mi legyünk a Gazprom legvidámabb barakkja.
A rendezvény befejezése után a tüntetők egy része elindult a Kossuth térre, onnan pedig a Jászai Mari tér érintésével, a Nagykörúton vonulva az Oktogonra érkeztek. Itt éjfél utánig jelszavakat skandáltak, táncoltak. A tüntetők egy része leült az aszfaltra. Többen átvonultak a Deák térhez is. A rendőrség lezárta a forgalom elől a vonulók útvonalát, az Oktogonról elterelték a járműforgalmat – írja az MTI.
Szabó Simon színész
Természetesen csak felvételről és még abból az időből, amikor kifejezetten Nyugat párti volt és még az orosz befolyást tartotta veszélyesnek.
18:03
Az első felszólaló összefoglalja a tüntetés célját és mint mondja nem akar köszönetet mondani  a megjelenteknek, mert olyan a helyzet az országban, hogy mindenkinek jól felfogott érdeke hallatni a hangját ezekben a kritikus időkben. A zene és a békés közösség erejével kívánnak harcolni. Arra kéri a demonstrálókat, hogy adakozzanak a rendezvény céljaira a sárgamellényes kollégáinál, mert “a Soros még nem utalt”.

Magyarország leghangosabb tüntetését ígérték a szervezők szombat estére a budapesti Szabadság térre látogatóknak. A Nem maradunk csendben! Facebook csoport a “kormány megfélemlítő politikája ellen” emelte fel a szavát. A valóságban egy össznépi techno party bontakozott ki, rövid, szenvedélyes beszédekkel megszakítva. A tér megtelt, a békés tüntetők létszáma 8-10 ezer fő lehetett. Az első beszédek egyikét Orbán Viktor mondta el – természetesen csak felvételről és még abból az időből, amikor kifejezetten Nyugat párti volt és még az orosz befolyást tartotta veszélyesnek – óvva, nehogy mi legyünk a Gazprom legvidámabb barakkja.

Az első felszólaló összefoglalja a tüntetés célját és mint mondja nem akar köszönetet mondani  a megjelenteknek, mert olyan a helyzet az országban, hogy mindenkinek jól felfogott érdeke hallatni a hangját ezekben a kritikus időkben. A zene és a békés közösség erejével kívánnak harcolni. Arra kéri a demonstrálókat, hogy adakozzanak a rendezvény céljaira a sárga-mellényes kollégáinál, mert “a Soros még nem utalt”.

A rendezvény befejezése után a tüntetők egy része elindult a Kossuth térre, onnan pedig a Jászai Mari tér érintésével, a Nagykörúton vonulva az Oktogonra érkeztek. Itt éjfél utánig jelszavakat skandáltak, táncoltak. A tüntetők egy része leült az aszfaltra. Többen átvonultak a Deák térhez is. A rendőrség lezárta a forgalom elől a vonulók útvonalát, az Oktogonról elterelték a járműforgalmat. (MTI)

2017.04.15.-Kossuth-téri tüntetők az egyik amerikai tábornok szobornál (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-Tüntetők-táblákkal (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-A Kosuth-téri tüntetés egyik szónoka (Eifert János felvétele)

2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetők-különféle-táblákkal (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri tüntetésen gyerekek szüleik "lábainál" (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés_Adománygyűjtés (Eifert János felvétele) Eifert János felvételei

2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetésen-mobillal-fényképező (Eifert János felvétele)

2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetésen: Új rendszerváltást, európai demokráciát (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés egyik tábláján: Úgy-megsimizném-a-buksidat-te-Vérgeci (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés egyik tábláján: Szabad oktatást! (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés egyik tábláján: Revive democracy in Hungary (Eifert János felvétele)

2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés_mobillal-fényképező-lány (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés egyik felirata: Repülővel jöttem (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés egyik tábláján: Orbán game over (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetésen: Nem-maradunk-csendben! (Eifert János felvétele)

2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetők (Eifert János felvétele)

2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés_Mécs-Imre-és-a-fiatalok (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetésen: Marci-for-President (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetésen tábla: Magyarország-nyomokban-demokráciát-tartalmazhat (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés egyik tábláján: János vagyok szép és laza, aláírjak vagy menjek haza (Eifert János felvétele)

2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés megyik tábláján: A-Szabadság-tér-sem-tetszik (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés egyik tábláján: Itt-már-kurva-nagy-gáz-van (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetésen: FelismerTEK (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés egyik felirata: Civilek a hazáért! Civilek a demokráciáért! (Eifert János felvétele)

2017.04.15.-Kossuth-téri Jobbikos plakát: Ti dolgoztok, Ők lopnak (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés egyik felirata: Állítsuk meg Orbánt! (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés egyik felirata: Civil vagyok, nem turista! (Eifert János felvétele) 2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés homlokterében: Állítsuk-meg-Moszkvát! (Eifert János felvétele)

2017.04.15.-Kossuth-téri-tüntetés egyik tábláján: Én-itt-élni-szeretnék! (Eifert János felvétele)

2nd Circular Exhibition of Photography “MNE PBK CIRCUIT 2017” Report card, accepted and awarded photographs. Podgorica, Budva, Kotor – Montenegro, 2017. április 15.

Eifert János: Ujgúr házban / Uygur House (Kashgar, Xinjiang, China, 2006)Eifert János: Sakk-Matt / Chess-Matt (1992-2006)Eifert János: Sakk-Matt / Chess-Matt (1992-2006)Eifert János: Sakk-Matt / Chess-Matt (1992-2006)2nd Circular Exhibition of Photography “MNE PBK CIRCUIT 2017”
Podgorica
FIAP 2017/173
Janos Eifert – Blonde girl – Salon HM
Janos Eifert – Nude in the lake
Janos Eifert – Chees-Matt
Janos Eifert – Double portrait
Budva
FIAP 2017/174
Kashgar, Uygur house
Janos Eifert – Blonde girl
Janos Eifert – Nude in the lake
Janos Eifert – Family
Janos Eifert – Hands
Kotor
FIAP 2017/175
Janos Eifert – Chees-Matt

2nd Circular Exhibition of Photography “MNE PBK CIRCUIT 2017”

Eifert János: Szőke lány / Blonde-girl (2006)

Eifert János: Szőke lány / Blonde girl (2006)                                                                    SALON Honorable Mention

.

Eifert János: Sakk-Matt / Chess-Matt (1992-2006) Akt a tóban / Nude in the Lake (Akttanulmány Lucien Clergue stílusában, Sebesvíz 1991.)

Eifert János: Sakk-Matt / Chess-Matt (1992-2006)                Akt a tóban / Nude in the Lake (Akttanulmány Lucien Clergue stílusában, 1991.)

.

Eifert János: Kettősportré / Double portrait (2017) Eifert János: Kezek / Hands (2014)

Eifert János: Kettősportré / Double portrait (2017)              Kezek / Hands (2014)

.

Eifert János: Ujgúr házban / Uygur House (Kashgar, Xinjiang, China, 2006)

Eifert János: Ujgúr házban / Uygur House (Kashgar, Xinjiang, China, 2006)

.

Eifert János: Család / Family (2005)

Eifert János: Család / Family (2005)

.

2nd Circular Exhibition of Photography “MNE PBK CIRCUIT 2017” accapted and awarded :

Salon Podgorica

FIAP 2017/173

Janos Eifert – Blonde girl – Salon HM

Janos Eifert – Nude in the lake

Janos Eifert – Chees-Matt

Janos Eifert – Double portrait

Salon Budva

FIAP 2017/174

Janos Eifert – Kashgar, Uygur house

Janos Eifert – Blonde girl

Janos Eifert – Nude in the lake

Janos Eifert – Family

Janos Eifert – Hands

Salon Kotor

FIAP 2017/175

Janos Eifert – Chees-Matt

The Beauties and I – Darab Dénes fotókiállítása az Anker’t romkocsmában. Budapest, 2017. április 13 – május 13.

2017.04.13.-Anker't-romkocsma-Paulay-Ede-u.-33

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a The Beauties and I című fotókiállítás megnyitójára 2017 április 13.-án este 7 órától az Anker’tben. A kiállítást megnyitja 19:30-kor Eifert János fotóművész. A kiállítás ingyenesen megtekinthető a hely nyitva tartási ideje szerint 2017 április 13 és május 13 között.

We would like to invite you all to The Beauties and I photography exhibition opening at 13 of april 2017 from 7PM at Anker’t ruin bar. The opening will be curated by János Eifert from 7:30PM. The exhibition is free of entry and will be open from April 13 to May 13 – 2017. For more information about visiting please chek Anker’t opening times and hope to see you all.

2017.04.13.-Anker't-romkocsma-Darab-Dénes-kiállításának-megnyitója

2017.04.13.-Anker't-romkocsma_Darab-Dénes-fotókiállítása-08_Bárdos-Tamás-felvétele 2017.04.13.-Anker't-romkocsma_Darab-Dénes-fotókiállítása-11_Bárdos-Tamás-felvétele Köszönöm mesteremnek Eifert Jánosnak a segítséget és hogy megnyitotta a kiállításom. Külön köszönöm az Anker’t személyzetének, Takács Györgynek és a management-nek a lehetőséget. Nem véletlenül választottam a kiállításom helyszínéül az Anker’t-et… mert egy rendkívül fiatal és nemzetközi nyitott hely amit tiszta szívből ajánlok mindenkinek aki nyitott szívű és gondolkodású.

Thank you all for coming and will be visiting my exhibition. I would like to thank for my mentor Janos Eifert for opening my exhibition. I also would like to Thank for Anker’t for providing me this amazing oportunity to be able to exhibit in such an amazing place. I recomend this place to everyone with an open mind and heart in the heart of Budapest.

2017.04.13.-Anker't-romkocsma-Darab-Dénes-képcímeket-rak-fel (Eifert János felvétele) 2017.04.13.-Anker't-romkocsma-Darab-Dénes-kiállításán-01 2017.04.13.-Anker't-romkocsma-Darab-Dénes-kiállításán 2017.04.13.-Anker't-romkocsma-Darab-Dénes-céduláz (Eifert János felvétele)

2017.04.13.-Anker't-romkocsma_Darab-Dénes-fotókiállítása-13_Bárdos-Tamás-felvétele 2017.04.13.-Anker't-romkocsma_Darab-Dénes-fotókiállítása-12_Bárdos-Tamás-felvétele 2017.04.13.-Darab-Dénes-képe-egyik-szereplőjével Bárdos Tamás és Eifert János felvételei

2017.04.13.-Anker't-romkocsma_Darab-Dénes-fotókiállítása-07_Bárdos-Tamás-felvétele 2017.04.13.-Anker't-romkocsma_Darab-Dénes-fotókiállítása-06_Bárdos-Tamás-felvétele 2017.04.13.-Anker't-romkocsma_Darab-Dénes-fotókiállítása-03_Bárdos-Tamás-felvétele 2017.04.13.-Anker't-romkocsma_Darab-Dénes-fotókiállítása-01_Bárdos-Tamás-felvétele

2017.04.13.-Anker't-romkocsma_Darab-Dénes-fotókiállítása-05_Bárdos-Tamás-felvétele

2017.04.13.-Darab-Dénes-plakátja-az-Anker't-romkocsmában 2017.04.13.-Anker't-romkocsma-udvara

2017.04.13.-Darab-Dénes-fotókiállítása-Ankert-Cover_5_2

The Beauties and I
Darab Dénes fotókiállítása
Anker’t romkocsma
(1061 Budapest, Paulay Ede u. 33.)
2017. április 13 – május 13.

The Beauties and I
Darab Dénes fotókiállítása
Anker’t romkocsma
(1061 Budapest, Paulay Ede u. 33.)

15th International Tri-annual Exhibition ‘Theatre in the Photographic Arts’ – Novi Sad, Serbia, 2017. április 12.

15th International Tri-annual Exhibition ‘Theatre in the Photographic Arts’ – Novi Sad, Serbia

FIAP 2017/122),  Photo Association of Serbia 2017/17

Fenyves Márk a 7 Fő bűn-ben / Mark Fenyves in the "The seven

Eifert János: Fenyves Márk – Mint egy madár… / As a bird… (Budapest, 2014)                       1st Prize: FIAP Gold medal

.

Dear Eifert Janos,

The Panel of Judges, whose members are: Dragoslav MIRKOVIĆ, Master of photography, EFIAP/G, President (Serbia), Radojica Raša MILOJEVIĆ, Master of photography, EFIAP/G, EsFIAP (Serbia), Antoan Bozhinov, Phodar Foundation (Bulgaria), Sonja ŽUGIĆ, FIAP Gold Medal winner at the 14th Triennial (Serbia) and Marina SREMAC, Costume designer (Serbia) – have reviewed  393 photographs submitted for the Competition by 98 artists from 34 countries and have decided to give to you;

The First Prize: FIAP Gold Medal in the Individual photo category for the photo Mark Fenyves”.

Also they have made a decision your photo As a Bird to be presented at the exhibition too.

I am taking this opportunity to congratulate you and to let you know that you are more than welcome for the exhibition opening on 26th of May 2017 at 07:00 PM in the Serbian National Theatre in Novi Sad, Serbia.

I am at your disposal for any further information you may require.

Herewith find attached the Jury’s decision.

All the best from Serbia,

Dušana Todorović

15th Exhibition “Theatre in the Photographic Arts”

Sterijino pozorje

Serbia

.

DECISION

From the session of the Panel of Judges of the 15th International Tri-annual Exhibition ‘Theatre in the Photographic Arts’ held on 8th April, 2017 on the premises of Sterijino pozorje.

The Panel of Judges, whose members are: Dragoslav MIRKOVIĆ, Master of photography, EFIAP/G, President (Serbia), Radojica Raša MILOJEVIĆ, Master of photography, EFIAP/G, EsFIAP (Serbia), Antoan Bozhinov, Phodar Foundation (Bulgaria), Sonja ŽUGIĆ, FIAP Gold Medal winner at the 14th Triennial (Serbia) and Marina SREMAC, Costume designer (Serbia) – have reviewed  393 photographs submitted for the Competition by  98 artists from 34 countries.

The Panel of Judges has made a decision on the following awards:

FIAP

For individual photos:

–          First Prize: FIAP Gold Medal

Eifert Janos, Hungary – photo Mark Fenyves

–          Second Prize: FIAP Silver Medal

Julio Appel, Brasil – photo Marat/ Sade

–          Third Prize: FIAP Bronze Medal

Vladimir Postnov, Russia – photo Dead End

For collections:

–          First Prize: FIAP Gold Medal

Vladimir Postnoв, Russia – photo Mozart and Salieri

Photo Association of Serbia

For individual photos:

–          Silver М edal

Csaba Meszaros, Hungary, photo Blackbird

–          Bronze medal

Nika Erjavec, Slovenia, photo Metamorphosis I

For collections:

–          Gold Medal

Istvan Huisz, Hungary, photo How are you Herakleitos?

Honorary FIAP Distinction

Duško Miljanić, Montenegro, photo collection One Flew Over the Cuckoo’s Nest

Ahmed Waddah, Egypt, photo collection As the Souls Leaves the Body

Tatjana Todorović, Netherlands, photo Listen…

Van den Berg, South Africa, photo Are We Human or are We Dancers

Kiyofumi Okumoto , Japan, photo Performer 4

Zoltan Olbey, Hungary, photo Drive out


In Novi Sad, April 8th, 2017

On behalf of the panel of judges                                           Dragoslav MIRKOVIĆ, president

On Behalf of Photo Association of Serbia                             Radojica Raša MILOJEVIĆ, delegate

15th International Tri-annual Exhibition ‘Theatre in the Photographic Arts’

2nd Circular Exhibition of Photography “NSAPK CIRCUIT 2017” Novi Sad, Aleksinac, Podgorica, Kotor. Serbia, Montenegro, 2017. április 11.

Eifert János: Magdi a tóban / Magdi in the See (Sebesvíz, 1991) Salon Silver medal

Eifert János: Magdi a tóban / Magdi in the See (Sebesvíz, 1991)                                             Salon Silver medal

Eifert János: Átlényegülés / Transubstantiation (1991-2017) Eifert János: Mágia / Magic (Budapest, 2012)

Átlényegülés / Transubstantiation (1991-2017)               Mágia / Magic (2012)

Eifert János: Ablakok / Windows (Budapest, 2013) Eifert János: Body Art (Sebesvíz, 1992)

Ablakok / Windows (2013)                                                       Body Art (Sebesvíz, 1992)

Eifert János: Félelem és gyanakvás / Fear and suspicion Eifert János: Szenvedélyes dohányos / Passionate smokers (2015)

Félelem és gyanakvás / Fear and suspicion (2016)         Szenvedélyes dohányos / Passionate smokers (2015)

Fák temploma (Versailles, 1984) Eifert János: Sajtos csendélet / Cheese Still Life (1977)

Fák temploma / Temple of Trees (Versailles, 1984)     Sajtos csendélet / Cheese Still Life (1977)

.

2nd Circular Exhibition of Photography
“NSAPK CIRCUIT 2017”
Salon Novi Sad
FIAP2017/089 PSA 2017-070 FSS 2017/15
Jury:
Géza LENNERT
EFIAP, MF FSS, Serbia
Zoran DJORDJEVIC
EFIAP, MF FSS, Serbia
Danilo CVETANOVIC
AFIAP, MF FSS, Serbia
Janos Eifert – Magdi in the See
Janos Eifert – Body Art
Janos Eifert – Magic
Janos Eifert – Fear and suspicion
Janos Eifert – Temple of Trees
Janos Eifert – Cheese still life
Janos Eifert – Windows
2nd Circular Exhibition of Photography
“NSAPK CIRCUIT 2017”
Salon Aleksinac
FIAP2017/090 PSA 2017-070 FSS 2017/16
Jury: Hadzi Miodrag MILADINOVIC
EFIAP/b, MF FSJ, Serbia
Borislav MILOVANOVIC
EFIAP/b, F1 FSS, Serbia
Zoran MOJSIN
EFIAP, F1 FSS, Serbia
Janos Eifert – Magic
Janos Eifert – Magdi in the See
Janos Eifert – Body Art
Janos Eifert – Windows
2nd Circular Exhibition of Photography
“NSAPK CIRCUIT 2017”
Salon Podgorica
FIAP2017/091 PSA 2017-070
Miroslav PREDOJEVIĆ
MF FSS, Serbia
Vojislav PESTERAC
EFIAP/s, MF FSS, Serbia
Milan MARKOVIC
EFIAP, MF FSS, Serbia
Janos Eifert – Magdi in the See
Janos Eifert – Body Art
Janos Eifert – Magic
Janos Eifert – Transubstantiation
Janos Eifert – Windows
2nd Circular Exhibition of Photography
“NSAPK CIRCUIT 2017”
Salon Kotor
FIAP2017/092 PSA 2017-070
Jury:
Aleksandar SASIC
AFIAP, Ireland
Vladimir DJINIC
EFIAP/b, F1 FSS, Serbia
Istvan VIRAG
EFIAP, F1 FSS, Serbia
Salon Silver medal – Janos Eifert, Hungary, Magdi in the See
Janos Eifert – Magic
Janos Eifert – Sophie
Janos Eifert – Magdi in the See
Janos Eifert – Body Art
Janos Eifert – Cheese still life
Janos Eifert – Temple of Trees
Janos Eifert – Passionate smokers
Janos Eifert – Transubstantiation
Janos Eifert – Windows

2nd Circular Exhibition of Photography “NSAPK CIRCUIT 2017” Salon Novi Sad, Serbia

FIAP2017/089 PSA 2017-070 FSS 2017/15

Jury: Géza LENNERT EFIAP, MF FSS, Serbia; Zoran DJORDJEVIC EFIAP, MF FSS, Serbia; Danilo CVETANOVIC AFIAP, MF FSS, Serbia

Accepted:

Janos Eifert – Magdi in the See

Janos Eifert – Body Art

Janos Eifert – Magic

Janos Eifert – Fear and suspicion

Janos Eifert – Temple of Trees

Janos Eifert – Cheese still life

Janos Eifert – Windows

2nd Circular Exhibition of Photography “NSAPK CIRCUIT 2017” Salon Aleksinac, Montenegro

FIAP2017/090 PSA 2017-070 FSS 2017/16

Jury: Hadzi Miodrag MILADINOVIC EFIAP/b, MF FSJ, Serbia; Borislav MILOVANOVIC EFIAP/b, F1 FSS, Serbia; Zoran MOJSIN EFIAP, F1 FSS, Serbia

Accepted:

Janos Eifert – Magic

Janos Eifert – Magdi in the See

Janos Eifert – Body Art

Janos Eifert – Windows

2nd Circular Exhibition of Photography “NSAPK CIRCUIT 2017” Salon Podgorica, Montenegro

FIAP2017/091 PSA 2017-070

Jury: Miroslav PREDOJEVIĆ MF FSS, Serbia; Vojislav PESTERAC EFIAP/s, MF FSS, Serbia; Milan MARKOVIC EFIAP, MF FSS, Serbia

Accepted:

Janos Eifert – Magdi in the See

Janos Eifert – Body Art

Janos Eifert – Magic

Janos Eifert – Transubstantiation

Janos Eifert – Windows

2nd Circular Exhibition of Photography “NSAPK CIRCUIT 2017” Salon Kotor, Montenegro

FIAP2017/092 PSA 2017-070

Jury: Aleksandar SASIC AFIAP, Ireland; Vladimir DJINIC EFIAP/b, F1 FSS, Serbia; Istvan VIRAG EFIAP, F1 FSS, Serbia

Accepted and Awarded:

Salon Silver medal – Janos Eifert, Hungary, Magdi in the See

Janos Eifert – Magic

Janos Eifert – Sophie

Janos Eifert – Magdi in the See

Janos Eifert – Body Art

Janos Eifert – Cheese still life

Janos Eifert – Temple of Trees

Janos Eifert – Passionate smokers

Janos Eifert – Transubstantiation

Janos Eifert – Windows

TERMÉSZETES SZÉPSÉGEK – Kércz Tibor kiállítása a galériában. ÉRDI ÚJSÁG, 2017. április 5.

2017.04.05.-Érdi-Újság_Természetes-szépségek-Kércz-Tibor-kiállítása-a-galériában ÉRDI ÚJSÁG, 2017. április 5.

http://www.erd.hu/data/cms750072/ERDI_UJSAG_2017._evi_13._szam.pdf

Kércz Tibor kiállítása a galériában

Természetes szépségek

Első ránézésre, s talán a másodikra is nehéz eldönteni, festményekkel vagy fényképekkel állunk szemben? A múlt pénteken ritka alkalomnak lehettek tanúi a művészetkedvelők: a galériában első ízben kerültek közszemlére különleges természetfotók. Igaz, az Érdi Galéria egyszer már otthont adott egy fotókiállításnak. Pár éve a tetőtérben Arató Zsolt Fények és árnyak című tárlatának lehettünk szemtanúi. A múlt pénteken megnyitott, hazai és egzotikus tájakon készült, különleges természetfényképekből összeállított kiállítás bizonyította: a képzőművészet házában a fotográfiának is helye van. Kércz Tibor a Természetes szépség címet adta tárlatának, s valóban kizárólag szépségeket látunk, amelyek az organikus világból a fényképezőgép objektívén keresztül ki- és megragadott pillanatokat tárnak elénk. A szokatlanul nagyszámú közönség jó hangulatáról elsőként a fotóművész fia, Kércz Viktor gitárjátékával gondoskodott, aki saját szerzeményével szórakoztatta a közönséget. Majd a kiállítást Eifert János fotóművész nyitotta meg. Hangsúlyozta: bár Kércz Tibor csupán négy évvel ezelőtt robbant be a fotográfusok világába, de nemcsak emiatt mondható fiatalnak a szakmában, hanem a stílusát, lendületét és alkotói alapállását tekintve is a korszerűséget, a maiságot, a 21. század élettempóját hozta magával. Mégis érdekes, hogy ha a fotóművészeti életrajzát kellene megfogalmazni, igencsak vékonyra sikeredne, hiszen alig pár évet ölel fel a tevékenysége. Ám ez mégis elegendő volt ahhoz, hogy a sajátos stílusú és témájú képeivel a hazai és nemzetközi pályázatokon olyan kimagasló sikerrel szerepeljen, hogy nemcsak magának, hanem a magyar fotográfiának is dicsőséget szerezzen – mutatott rá Eifert János, hozzátéve: Kércz Tibor képei a természettudományos ismereteket és a művészit – beleértve a fotóművészet technikai és esztétikai ismereteit – vonják egybe. A natura iránti elkötelezettség a fotográfusok részéről nem egy új dolog, gondoljunk csak arra, hogy valamikor az 1800-as évek végén szavazták meg Amerikában, hogy legyenek nemzeti parkok, szigorú védettséggel. A fénykép kezdetektől fogva fegyver volt ahhoz, hogy a természeti örökségünket óvva-védve az utókor számára szinte érintetlenül megőrizve átadjuk. Tibor is ezt teszi már négy éve, hiszen annak ellenére, hogy vegyészmérnökként dolgozik, minden szabadidejét a családjával és a természetben tölti. Fényképezőgépével olyan területekre látogatott el, s olyan pillanatokat örökített meg, amiért keményen meg kellett dolgoznia. Képei akár a képzőművészetben is megállják a helyüket. Tökéletes kompozícióval, a színek szinopszisát is remekül érvényesítve készültek, s valamennyi alkotásán látható, hogy a saját érzéseit is bele tudta vetíteni, még akár egy erdei felvételbe is. A művek létrejöttekor a legfontosabb az a belső erő, az a késztetés, amint egy-egy élmény vagy egy különleges pillanat szinte rögtön provokálja a fotográfust, hogy kezébe vegye a gépét – zárta szavait Eifert János, aki ezután tárlatvezetést is tartott az érdeklődőknek. Kércz Tibor fotókiállítását április 22-ig tekinthetik meg a galéria nyitvatartási ideje alatt.

Bálint Edit

1st International Circular Exhibition BALKAN FRAME 2017 (Report card) – Serbia 2017. április 4.

Eifert János: Koronás daru / Balearica regulorum

Eifert János: Koronás daru / Balearica regulorum ……………………………………….. PC PERASTO Silver medal


Eifert János: Páva / Peacock Eifert János: Őszi levél / Autumn leaf

Páva / Peacock                                                                                 Őszi levél / Autumn leaf


Eifert János: Samarrai minaré (Iraq, 1975) Eifert János: La Defense (Párizs, 2004)

Samarrai minaré (Iraq, 1975)                               La Defense (Párizs, 2004)


Eifert János: Furcsa pár / Stranger couple (Sebesvíz, 1994) Janos Eifert: Body Art

Furcsa pár / Stranger couple (Sebesvíz, 1994)              Body Art (Esztergom, 2014)


Eifert János: Tánc (Miskolci Avas Táncegyüttes, 1971)

Eifert János: Tánc / Dance (1971) ………………………………………………………………………….. PSA Honorable mention


1st International Circular Exhibition BALKAN FRAME 2017 Report card – Serbia 2017. április 4.

14 Accepted photos

Salon PERAST
FIAP 2017/120
PSA 2017-087
GRADAC PGI 2017/003
PC PERASTO 2017/03
Salon ELEMA
FIAP 2017/118
PSA 2017-087
FSM 2017/4
GRADAC PGI 2017/004
FK ELEMA
Salon CACAK
FIAP 2017/119
PSA 2017-087
FSS
GRADAC PGI 2017/005
FKK CACAK

Salon PERAST

FIAP 2017/120

PSA 2017-087

GRADAC PGI 2017/003

PC PERASTO 2017/03

Salon ELEMA

FIAP 2017/118

PSA 2017-087

FSM 2017/4

GRADAC PGI 2017/004

FK ELEMA

Salon CACAK

FIAP 2017/119

PSA 2017-087

FSS

GRADAC PGI 2017/005

FKK CACAK

2nd Circular Exhibition of Photography “NSAPK CIRCUIT 2017” – Serbia, Montenegro, 2017. április 1.

2nd Circular Exhibition of Photography “NSAPK CIRCUIT 2017”

2 Country – Serbia – Montenegro, 4 Salons Novi Sad – Aleksinac – Podgorica – Kotor

FIAP 2017/089-092     PSA 2017-070

Eifert János: Magdi a tóban / Magdi in the See (Sebesvíz, 1991) Salon Silver medal

Eifert János: Magdi a tóban / Magdi in the See (Sebesvíz, 1991)                                                    Salon Silver medal


Accepted

Eifert János: Mágia / Magic (Budapest, 2012) Janos Eifert: Fear and suspicion

Magic                                                                                   Fear and suspicion

Eifert János: Sajtos csendélet / Cheese Still Life (1977) Fák temploma (Versailles, 1984)

Cheese Still Life                                                                Temple of Trees

Janos Eifert: Windows (Budapest, 2013) Janos Eifert: Transubstantiation (1991-2017)

Windows                                                                           Transubstantiation

Janos Eifert: Sophie Eifert János: Body Art (Sebesvíz, 1992)

Sophie                                                                                Body Art

2nd Circular Exhibition of Photography “NSAPK CIRCUIT 2017”

2 Country – Serbia – Montenegro, 4 Salons Novi Sad – Aleksinac – Podgorica – Kotor

FIAP 2017/089-092     PSA 2017-070

CALENDAR

Closing date:     01.03.2017.

Judging:     10-24.03.2017.

Notification:     01.04.2017. www.fkns.rs

Sending of catalogs and awards: 01.06.2017.

EXHIBITION PUBLIC SHOWINGS:

Novi Sad

17.05.2017.

24.05.2017.

Aleksinac

19.05.2017.

26.05.2017.

Podgorica

21.05.2017.

28.05.2017.

Kotor

23.05.2017.

30.05.2017.

Electronic Slide Show Program will be shown on a High resolution Full HD Projector.

Djordje Vukicevic – Seljackih buna 37, 21000 Novi Sad, Serbia, Europe

ORGANIZING COMMITTEE

Milan Vukicevic, AFIAP – President of “Photo club Novi Sad”, Chairman of the organizing committee

office@fkns.rs

2nd Circular Exhibition of Photography

“NSAPK CIRCUIT 2017”

2 Country – Serbia – Montenegro
4 Salons
Novi Sad – Aleksinac – Podgorica – Kotor

FIAP 2017/089-092     PSA 2017-070