János Eifert - Photographer

Erhardt László: BARCELONA c. fény-kép kiállítása – Nemzeti Táncszínház, Kerengő Galéria, Budapest, 2010. május 14 – június 10.

Erhardt-kiáll-megnyitja-Eifert Erhardt-kiáll-Szabó-Gábor-gitározik Erhardt-kiáll-megnyitó-803 Erhardt-kiáll-megnyitó-802

Erhardt-kiáll-megnyitó-817 Erhardt-László-Kiss-Kovács-Sári-Móger-Ildikó Erhardt-kiáll-megnyitó-831 Erhardt-kiáll-megyitó-817

Erhardt-kiáll-megyitó-Kiss--Móger-Vanicsek Erhardt-kiáll-837 Erhardt-kiáll-843 _ERH9075

Erhardt-kiállítását-megnyitja-Eifert Kiss-Kovács Sára felv.

Erhardt-kiáll-megyitó-792

Erhardt-Barcelona-meghívó.jpg Erhardt László: BARCELONA

„Alig van vitatottabb dolog a művészetnél. Szeretjük, kritizáljuk, vágyjuk. Sosem maradunk közömbösek iránta. Legalább ennyire tisztázatlanok mozgatói, ami a világ bármely pontján bárkit ugyanúgy hoz az alkotás lázába. Sokan próbálták már szavakba foglalni lényegét, de a szavak előbb-utóbb kevésnek bizonyulnak. A művész tökéletesebben fogalmaz hangszerrel, tollal, ecsettel, fényképezőgéppel kezében.
Erhardt László fényképei beszélgetés-kezdemények. Kiragadott, keretbe foglalt hangulatok, melyek a másik általi felismerésre várnak. Lehet-e emberibb elgondolás annál, mint amit magának megfogalmazott: szépséget találni bármiben. Egy növény levelének részletében, egy omladozó vakolatban éppúgy, mint egy emberi arcban, könyökhajlatban, vagy a tengerparti homok rajzolatában.
Látni, láttatni, felismerni, felismertetni, megérteni, megértésre tovább adni, egyensúlyt hozni a szépség felmutatásán keresztül, visszalopni a színeket a látásba, naggyá tenni a piciségek jelentőségét, ez mozgatja. A dolgok egyszerűsége. Ez lenne a művészet? Az övé mindenképpen.” (Katona Klári)

_ERH8788b _ERH9075 _ERH8358Erhardt-Barcelona-cím

_ERH8114 _ERH7462 _ERH8491