János Eifert - Photographer

A Balassi Intézetben a szófiai, pozsonyi, delhi-i, tallin-i, varsói, new york-i magyar intézetek leköszönő igazgatóit búcsúztatják. Dr. Lauter Éva főigazgató maga is elköszön, mert az intézmény irányítását csütörtöktől Hatos Pál személyében miniszteri biztos veszi át. Budapest, 2010. július 8.

Balassi-Intézet-dr.-Lauter-Éva-főigazgató Balassi-Intézet-dr.-Lauter-Éva-búcsúztatja-Móger-Ildikót Orsós-László-Jakab-igazgató-New-York Balassi-Intézet-Móger-Ildikó

Gordon-István-igazgató-nagykövetségi-tanácsos-Varsó Dr.-Nagy-István-igazgató-Moszkva Dr.-Lázár-Imre-igazgató-Delhi Balassi-Intézet-dr.-Dávid-Gyula-igazgató-Tallin

Dr.-Bretter-E.-Zoltán-igazgató-Bukaresti-Magyar-Intézet Hajbáné-Nagy-Judit-nemzetk.kapcs Balassi-Intézet-Méhes-Márton-Can-Togay-János Balassi-Intézet-Móger-Ildikó-beszélget

Balassi-Intézet-Szabó-Zoltán Szabó-Ágnes,-Kozsán-Kriszta,-Móger-Nagy-István_3126 Balassi-Intézet-leköszönők-búcsúztatása Balassi-Intézet 

Balassi-Intézet-dr.-Lauter-Éva-főigazgató-búcsúztat 

A Balassi Intézetben a moszkvai, szófiai, pozsonyi, delhi-i, tallin-i, varsói, new york-i és más magyar intézetek leköszönő igazgatóit búcsúztatják. Dr. Lauter Éva megköszöni munkájukat, majd ő is elbúcsúzik munkatársaitól, kollégáitól. (Eifert János felvételei)

Az országkommunikációt koordináló Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) felügyeli szerdától a Balassi Intézetet (BI); a magyar kultúra külföldi bemutatásáért felelős intézmény irányítását csütörtöktől Hatos Pál személyében miniszteri biztos vette át.

(MTI) – A kormányzat a Balassi Intézet fő feladatának a magyarság jó hírének külföldre eljuttatását tekinti – közölte a KIM. A kormányzati kommunikációs államtitkárság megfogalmazása szerint az országkommunikáció komplex egység, nemzetpolitikai, kommunikációs, oktatási-tudományos, kulturális, kulturális-diplomáciai feladatok szintézisét jelenti, ezért annak központi koordinációja a jövőben a nemzetpolitikai és kormányzati kommunikációs tevékenység operatív vezetését ellátó Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban lesz.

Lauter Éva, a BI eddigi főigazgatójának jogviszonya – a vele való egyeztetés után és a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény rendelkezései alapján – megszűnt. Mint a tárca közölte, a Balassi Intézetet július 31-ig Hatos Pál, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kancellárja irányítja miniszteri biztosként. Feladata a BI szervezeti, pénzügyi és financiális állapotának felmérése lesz; az új főigazgató kinevezésére a szükséges szervezeti döntések előkészítését követően kerül sor.
   
A KIM egyelőre nem tudott választ adni arra a kérdésére, lesznek-e személyi változások a BI felügyelete alatt álló külföldi magyar kulturális intézeteknél vagy a kulturális szakdiplomaták között a közeljövőben. “A lejáró kinevezések nyomán megüresedő álláshelyeket pályázatok útján töltjük be, további szervezeti változásokra a Balassi Intézet tevékenységének áttekintése után kerül sor. Személyi kérdések ennek függvényében lesznek” – válaszolta a szaktárca.