János Eifert - Photographer

Cseh Táncmozaik – a Magyar Balett Színház és a South Bohemian Ballet előadása, Művészetek Palotája, Budapest, 2010. október 15 – 16.

Kylián-Un-ballo-2010.10.15-

Egerházi-Tűzmadár Jiří-Kylián-Un-ballo-Pas-de-deux 

 A Magyar Balett Színház és a cseh South Bohemian Ballet közös estjének kertében a magyarországi közönség első ízben láthatta a világhírű cseh koreográfus, Jiří Kylián egyik remekművét, „Un ballo” címmel. A Ravel két gyönyörű zeneművére komponált táncmű valódi ékköve a kortárs balett művészetnek. Világszerte nagy sikerrel játsszák.

E mellett a két együttes fókuszában a cseh táncélet egyik legkiemelkedőbb fiatal alkotójának, Václav Kunešnek a műve állt. A Jiri Kylián „műhelyéből” érkezett és ma már saját együttesével dolgozó koreográfus alkotásaival Európa neves színpadai mellett a tengerentúlon is jelentős sikereket arat. A Magyar BalettSzínház és a cseh South Bohemian Ballet táncművészeinek interpretálásában láthatta a közönség az alkotó egyik legsikeresebb munkáját, amelyet Nina Simone személyisége, munkássága és – nem utolsó sorban – zenéje ihletett..

A cseh táncélet két kiváló személyisége mellett a Magyar BalettSzínház balettigazgatójának – és egyben a cseh South Bohemian Ballet művészeti vezetőjének –, Egerházi Attilának az első esten egy vadonatúj alkotását mutatták be a két együttes balettművészei. A második esten a hazai alkotó egy korábban koreografált művét, a „Tűzmadár” című darabot láthatta a közönség.

MÜPA-Jiří-Kylián-Un-ballo-02 MÜPA-Egerházi-Attila-In-and-out MÜPA-Egerházi-Attila-In-and-out-02 MÜPA-Jiří-Kylián-Un-ballo

Egerházi-Tűzmadár Egerházi-Tűzmadár-Zdenek-Mládek-Bogdan-Petronella Egerházi-Tűzmadár Václav Kuneš-Neen-ya-Svetlana-Mládková  Eifert János felvételei

MÜPA-Václav-Kuneš-Neen-ya MÜPA-Jiří-Kylián-Un-ballo-01 

Cseh Táncmozaik  – a Magyar Balett Színház és a South Bohemian Ballet előadása, Művészetek Palotája, Budapest, 2010. október 15 – 16.

A műsor: Egerházi Attila: In and out (Tékozló fiúk) október 15. Zene: Dvořák, Jelmez: Andrea T. Haamer, Fény és látványterv: Egerházi Attila, Koreográfus asszisztense: Linda Schneiderova, Koreográfus: Egerházi Attila – Egerházi Attila: Tűzmadár – október 16. Zene: Stravinsky, Díszlet, jelmez: Andrea T. Haamer, Világítás: Kovács Gerzson Péter, Rendező-koreográfus: Egerházi Attila – Václav Kuneš: Neen-ya Zene: Nina Simone, Fényterv: Loes Schakenbos, Koreográfus: Václav Kuneš – Jiří Kylián: Un ballo Zene: Ravel, Jelmez: Joke Visser, Világítás: Joop Caboort, Kees Tjebbes, Látványterv: Jiří Kylián, Betanító balettmester: Shirley Esseboom, Próbavezető balettmester: Linda Schneiderová, Koreográfus: Jiří Kylián

Egerházi-Tűzmadár-2010.10 

Egerházi Attila: Tűzmadár (Photo: Eifert János)