János Eifert - Photographer

Apám rövid, de súlyos betegség után 2003. március 19-én fejezte be földi életét.

2003.03.19.-Apám-halála

EVANGÉLIUMI HÍRNÖK, Az Észak-Amerikai Magyar Baptista Szövetség internetes lapja, 2003. május

http://www.evangeliumihirnok.net/akikelmentek.html

AKIK ELMENTEK…

EIFERT JÁNOS (1917 – 2003)

 Mert én tudom, hogy az én megváltóm él!

Március 23 – án istentisztelet keretében emlékeztünk meg Eifert János testvérről. Amíg valaki közöttünk van, addig természetesnek vesszük, de amikor el kell válni az nagyon fájdalmas. 

      Eifert testvér 1917. január 26-án született Soltvadkerten. Nagy család gyermekeként korán megtanulta, hogy az élet nehézségei közepette is bátran kell megállni. Kanadába való kiérkezése után beépülve a gyülekezetbe, feleségével együtt sokféle munkát végzett. A Rámai tábor különösen is a szívügye volt, idős korban is sokszor érdeklődött az éppen folyamatban lévő munkákról. Az elmúlt években – amikor a gyülekezet elé állt – mindig élmény volt hallgatni a mély átéléssel elmondott költeményeit. Szinte saját életét énekelte meg ezekben, ezért érinthette meg vele mások életét is. 

      Az utóbbi években a március hónap szinte mindig betegségeket hozott számára. Most azonban Isten úgy végzett felőle, hogy magával viszi. Rövid, de súlyos betegség után 2003. március 19-én fejezte be földi életét. Az emlékistentiszteleten két gyülekezet népes tábora, valamint barátok és ismerősök vettek búcsút tőle. A Torontói Magyar Baptista Gyülekezet énekkara és lelkipásztora mellett a Donway Baptist Church lelkipásztora és szólistája szolgált az emlékezés alkalmával. Különösen megragadó percek voltak amikor Eifert testvér leánya, Ágnes Eifert Stanuisz emlékezett meg édesapjáról. Bár testben el kellett búcsúznunk, de van reménységünk, hogy lesz találkozásunk majd az Úrnál. Azt kívánjuk a gyászoló feleségnek és a család többi tagjának, akár Magyarországon élnek, akár Kanadában laknak, hogy éljék át Isten vigasztaló kegyelmét. 

              Dan László