János Eifert - Photographer

Szarka Fedor Guido kiállítása a Bazilika Galériában, Budapest, 2011. február 17 – március 19.

Szarka-Fedor-Guido_0046 Szarka-Fedor-Guido-Dúdolat-2007 Szarka Fedor Guido (Photo: Eifert János) Szarka-Fedor-Zöld-tökély-2007

Szarka-Fedor-Nagy-marokkói-arabeszk Szarka-Fedor-Guido-01 Szarka-Fedor-Prabhupáda-mesternek

A metafizikai valóság miként ábrázolható? A transzcendens valóságnak miképpen lehet lenyomatát készíteni? Kérdésre a válasz: Szarka Fedor Guido kiállítása a Bazilika Galériában… és ahogy Weiner Sennyey Tibor a katalógus bevezetőjében fogalmaz…  “Kacagó vonalak és kuncorgó pacák szikráznak képein, és mindezt csak azért, hogy a sárból aranyat csináljon.” A művész és művei (Eifert János felvételei)

Szarka-Fedor-kiáll-01

Szarka Fedor Guido kiállítása, Bazilika Galéria (1051 Budapest, Hercegprímás utca 12.), 2011. február 17 – március 19.  A megjelenteket  Tajti Eszter köszönti, majd a kiállítást – rendhagyó módon – Weiner Sennyey Tibor nyitja meg. (Szentiváni János és Eifert János felvételei)

Szarka-Fedor-kiáll-04 Szarka-Fedor-kiáll-06 Szarka-Fedor-kiáll-05 Szarka-Fedor-kiáll-02 

Szarka-Fedor-Guido-kiáll.megnyitó-01 Szarka-Fedor-Guido-kiáll.megnyitó-Weiner-Sennyei-Tibor Szarka-Fedor-Guido-kiáll.meghívó

Szarka Fedor Guido   CURRICULUM VITAE

“1974-ben születtem Szentesen. Gyermekkoromat Bábolnán és Árpádhalmán töltöttem. Sárváron voltam gimnazista , Szombathelyen a Derkovits Művészeti Szabadiskolába jártam, ahol Masszi Feri megerősített a kis dolgok nagyságában, Takács Tibi anatómiára és játékra oktatott, Tóth Csabával megtörtént velünk a Művészet. Érettségi után Budapesten lettem Dekoratőrképzős, Színitanodás és Corvin Rajziskolás. A Corvinban Lévai Ádám tanított a Grafika alapjaira és szeretetére. 1996-ban a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója lettem. Képgrafika szakon König Róbert osztályába jártam, mestereim Kiss Tibor, Somorjai Kiss Tibor és Baranyay András voltak. 2000-ben a Hágai Királyi Képzőművészeti Akadémia ösztöndíjasa voltam, 2001-ben Képgrafikusművész Diplomát kaptam. Azóta szellemi szabadfoglalkozású vagyok. Munkáimat több csoportos és önálló tárlaton láthatták az érdeklődők.”