János Eifert - Photographer

KŐMŰVES KATA / AZ ELSŐ… fotókiállítása, Kerengő Galéria, Budapest, 2011. május 18 – 30.

 

Kőműves kata-meghívó 080518-Peto-Andrea-Kata-Kia 080520-Peto-Andrea-Kata-Kia Pető Andrea felvételei

0805121-Peto-Andrea-Kata-Ki 080519-Peto-Andrea-Kata-Kia

KŐMŰVES KATA / AZ ELSŐ… fotókiállítása, Kerengő Galéria, Budapest, 2011. május 18 – 30. A kiállítást megnyitotta: Molnár Gyula grafikusművész, egyetemi tanár, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció tanszékének professzora, közreműködött: Gryllus Vilmos

Érzékenység, harmónia, kíváncsiság és vibráló szenvedély.

Talán e négy tulajdonság az, ami Kőműves Katában egyesül az ötödik „őselemmel”: a tökéletességre való elszánt törekvéssel. Ez az az elegy, ami teljessé teszi a munkája gyümölcsét, bármibe fogjon is. És ezek azok a tulajdonságok, amelyek egy nőben felnyitják azt a szemet, amelyen keresztül nemcsak látni, de láttatni is tudják a világot. Észrevetetni velünk, hétköznapi emberekkel a természet, az ember, a mesterséges világ apróbb vagy épp egészen hatalmas szépségeit.

A digitális fotósgeneráció szülötte ő: akkor kezdett komolyan foglalkozni a fényképezéssel, amikor már nem kellett filmekkel, előhívó tankokkal, nagyítókkal és papírokkal bíbelődni. Rengeteg dolgot kell még megmutatnia. S mivel – túl azon, hogy végtelenül szorgalmas – szerencsére széles e Kozmoszban minden érdekli, amiben benne rejlik a szépség, a harmónia, az érzéki szenvedély egy szikrája, az ő szemén, lelkén és optikáján keresztül mi is láthatjuk, milyen gyönyörű is a világ, amiben élünk. (Horváth Árpád)