János Eifert - Photographer

ÚJRA AMERIKÁBAN. Eifert János és Jung Zseni fotóművészek úti élményei színes diapopzitíven. Dunakanyar Fotóklub, Váci műsor, 1986. január

New-York-Manhattan    New-York-Képtárban  

New-York-autók   New-York-Protestáló Photo: Eifert János

ÚJRA AMERIKÁBAN.

Eifert János és Jung Zseni fotóművészek úti élményei színes diapopzitíven. Dunakanyar Fotóklub, Váci műsor, 1986. január

Dunakanyar Fotóklub baráti köre, 1986. január 20-án, hétfőn 18 órakor: ÚJRA AMERIKÁBAN – Eifert János és Jung Zseni fotóművészek úti élményei színes diapopzitíven.

KÉT ÉS FÉL HÓNAP AMERIKÁBAN

Eifert János és felesége, Jung Zseni kitűnő felvé­telekkel, tapasztalatokkal és kiállításaik, bemu­tatkozásaik sikereivel tértek haza Kanadából és az Egyesült Államokból.

Eifert János így számol be az útról:

„A Corvina Kiadótól kaptam megbízást egy New York fotóalbum elkészítésére. Ehhez a washing­toni kormány tájékoztatási hivatala, az U.S.I.A. adott segítséget: a munkához tolmácsot, gépko­csit, s ha kellett, helikoptert bocsátott rendelke­zésünkre. Vittük magunkkal egy válogatást is legjobb fotóinkból. Ezek jó útlevélnek bizonyul­tak. Kanadában, Torontóban két kiállításunk volt. Az első a Caravan International keretében, a má­sodik az International Student Center of Univer­sity of Toronto rendezésében. A Torontói Tükör kéthasábos cikke után tizenöt perces tévéinterjú készült, amit a Rogers 10 csatornán kétszer-su­gároztak.

New Yorkban a Hungarian Art Center mutatta be fotóinkat, a szentendrei Műhely Galéria anya­ga mellett. Bostonban a Black and White Incorp. professzionista labor kért fel bennünket a bemu­tatkozásra.

Mindezek mellett szakmai ismereteink gyara­pítására is tudtunk időt szakítani. Könyvtárakat, múzeumokat, galériákat, mozikat látogattunk szép számmal, találkoztunk Kepes Györggyel, André Kertésszel, Győry Eszterrel, Demjén Gá­borral, Gyenge Valyval, Nathan Farbbal és má­sokkal. Voltunk vendégek John Szarkowskynál, a Museum of Modern Art fotószekciójánál és a Magnum Photos fellegvárában. És fotografál­tunk .. .

Reméljük, képeink sokat elmondanak majd az általunk felfedezett világról. Kiállítást, vetített képes előadásokat tervezünk az amerikai utun­kon készült felvételeinkből.”

new-York-Szabadság-szobor  New York. A Szabadság-szobor felállványozva (Eifert János felvétele)

.