János Eifert - Photographer

Eifert János KÉPÍRÁS c. előadása és könyvbemutatója a FotósWorkshop.hu és a BMK szervezésében. Budapesti Művelődési Központ, 2012. március 29. 18:00

Eifert dedikál, 2012.03.26. (Lágler Krisztián felvétele)

A két órásra tervezett előadásom végül is három és félórás lett, többször feltéve a kérdést: folytassam? Úgy vettem észre, a könyvem dedikálása is fogyasztotta a „műsoridőt”. A kezem jól bírta a tollforgatást, pedig Havasmezői Tünde, Hencz Andrea, Horváth Árpád, Dóra Judit, Szél Ágnes, Róde Péter, Városi Alfréd, Peti Péter, Preisz Tivadar, Apcapapi, Kőműves Kata, Pető Andi, Vaderna Marianna, Köllő Károly, Kelko Niki, Józsa Károly, Lágler Krisztián, Hodos Sándor és mások „testreszabott” dedikációt kaptak.

 2012.03.26-Lágler-K-felv-01 Lágler Krisztián és Eifert János, 2012.03.26. (Kelko Niki felvétele)

Eifert-előadás a BMK-ban, 2012.03.29.      Eifert János: Képírás - könyvbemutató, BMK, 2012.03.29.

Eifert János KÉPÍRÁS c. előadása és könyvbemutatója a FotósWorkshop.hu és a BMK szervezésében. Budapesti Művelődési Központ, 2012. március 29. 18:00 – 21.00

2012.03.29-BMK-Képírás-köny

Eifert János KÉPÍRÁS c. könyvét mutatja be a BMK-ban (Enyedi Attila felvétele) Eifert János KÉPÍRÁS c. könyvét dedikálja (Enyedi Attila felvétele) Eifert János KÉPÍRÁS c. könyvét dedikálja (Enyedi Attila felvétele)

Eifert János előadása (Bernáth Zsuzsa felvétele)

Enyedi Attila, Lágler Krisztián, Kelko Niki, Rakó Alex és Bernáth Zsuzsa  felvételei

„Csütörtök este ismét megtöltöttük a BMK színháztermét, tele lelkes, tudásra szomjas fotóssal. Eifert János KÉPÍRÁS címmel tartott nekünk fotóelőadást, ahol többek között bemutatta a Kossuth Kiadó gondozásában megjelent legfrissebb könyvét. Büszkén jelentem, hogy ezzel még a kiadót is megelőztük, hiszen a könyvbemutatóra még csak a jövő héten kerül sor, nálunk pedig már lehetőség volt kézbe venni, megvásárolni és természetesen dedikáltatni a kiadványt! A fotóelőadást 2 órásra terveztük, de végül 3.5 órásra sikerült a program. Az előadást követően Jánost sokan lerohanták, kérdeztek, beszélgettek és természetesen könyvet dedikáltattak!” (Kelko Niki, http://fotosworkshop.hu/ingyenes-fotoeloadas-eifert-janos-kepiras/)

Ferenczy Tamás így ír blogjában: „Kelkó Niki fotós évek óta újszerű megoldást talált a fotózás szerelmeseinek, a szakma népszerűsítésére. Rendszeresen szervez workshopokat ismert fotóművészek részvételével, de előtte igyekeznek egy átfogó bemutatót tartani a résztvevő művész közreműködésével.

A fellépéssorozatot a Budai Művelődési Központban szervezik nagy érdeklődés kíséretében, hiszen a nagyterem minden alkalommal megtelik. Nagy dolog ez a mai világban, hiszen egy komplett átfogó ismertetőt kaptunk – mégpedig díjtalanul – Eifert Jánostól a szakma nagy klasszikusától  – este 18-21 óráig.

Igazi maratoni előadás volt, ahol a végén dedikálással fejeződött be a program és az eddigiekhez képest szokatlan módon egy nagy közös csoportkép is készült a színpadon, ami nagyon eredetivé tette az egészet. Ez a kép a lentiekben és az Eifert blog linkjén is megtekinthető.”  (ARTPAGE – http://artpage.ning.com/profiles/blogs/eifert-janos-kepiras-fotoakademia-konyvismerteto )

Fodor Immánuel, facebook.com/immanuel60 : „Csütörtök este megrendezésre került egy workshop, vagyis szakmai előadás Képírás fotóakadémia címmel Eifert János előadásában. Elmesélhetném a hallottakat, összefoglalhatnám, hogy miről volt szó, de 3 órát pár sorban bepótolni úgysem lehet, ezért inkább csak annyit mondok, hogy sajnálhatja aki nem jött el!  Ha téged is furdal a kíváncsiság, akkor legközelebb remélem, hogy már ott találkozunk! 

A workshop végén az előadó megkért mindenkit, hogy fáradjon fel a színpadra, és rendhagyó módon készítsünk egy közös csoportképet. Mivel jobban szeretek a lencse másik oldalán állni, így elvállaltam, hogy elkészítem a felvételt, de a 85-ös obival nem lehetett a teljes színpadot befogni, ezért 6db átlapolt képet lőttem, amit utólag illesztettem össze. Így adódott, hogy 56 megapixel, vagy ha a panoráma világviszonylatban nézzük, akkor 0.056 gigapixel méretet sikerült kihozni  Ezzel megdöntöttem eddigi saját egyéni csúcsomat is, hurrá   Az itt látható kis kép 1920×486-os, így új lapon megnyitva pont kifér a böngészőben, a lentebb csatolt nagy pedig 14889×3769-es.”

2012.03.30-Artpage 2012.03.30-immanuel60.hu