János Eifert - Photographer

Fotós workshop Eifert Jánossal, a IX. Louis Armstrong Jazzfesztivál programjában, a Tó Hotel Jazz III. teremben és fényképezés “élőben” a koncerteken, Bánk, 2012. június 23.

Bánk, Fotós workshop résztvevői előadásomat hallgatják (Photo. Eifert János) Eifert János felvételei

Fotó Workshop, Tó Hotel Jazz III. terem Vahl Ottó, aki rendszeresen fényképezi a Bánki Jazzfesztiválok eseményeit (Photo: Eifert János) 2012.06.23-Bánk-Fotó-workshop

A fotós workshop résztvevői, mintegy harmincan előadásomat hallgatják. Képeket, példákat, digirámát mutatok a hallgatóimnak, a Képírás – Fotóakadémia c. könyvemből a “Hangverseny-, koncertfényképezés” fejezet éppen a témához igazodik. “Élő” kiegészítésként megszólaltatom a nagy-tapasztalú és -tehetségű és éppen jelenlevő jazz-fotósokat – Siklós Pétert, Vahl Ottót és Urbán G. Tamást. Hasznos és aktuális tanácsokat adnak a megjelenteknek, akik aztán a hamarosan kezdődő meglepetéskoncerten, valamint este  a víziszinpadon az Engelbert Wrobel’s Swing Society (D), a Hot Jazz Band (H) és a Dan Nimmer Trio (USA) koncertjén már alkalmazhatják is ezeket. Remélem, hogy a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány által meghirdetett fotópályázatra sok jó kép érkezik majd, részben az itt készült anyagból.

Eifert János: KÉPÍRÁS - FOTÓAKADÉMIA, a koncertfényképezésről, 82-83.o.

Szalóky Béla jazzharsona előadóművész, Scott Robinsonnal játszik (Photo. Eifert János)

Egy absztrakt fotó: Szalóky Béla jazzharsona előadóművész, éppen Scott Robinsonnal játszik (Photo: Eifert János)

2012.06.23-Urbán-G.-Tamás 2012.06.23-Peti-Péter-fényképez Bánk, Fotós workshop-02 (Photo: Eifert János) Bánk, Fotós workshop (Photo: Eifert János)

Bánk, a fotós workshop résztvevői a színpadnál fényképeznek (Photo: Eifert János)

Koncertfényképezés immár nemcsak elméletben, hanem “élőben” is. Urbán G. Tamás, Vahl Ottó, Siklós Péter, Peti Péter és a fotós workshop résztvevői a víziszinpadnál.

David Wong bőgőzik (Photo: Eifert János)

2012.06.23-David-Wong-bőgőzik-02 2012.06.22-Bánki-tó-este 2012.06.22-Madártoll-a-Bánki-tón

David Wong, a Dan Nimmer Trio (USA) bőgőse játszik, miközben a szétáradó muzsika ritmusában madártoll úszik a Bánki tó vizén. Talán ez a lélekzene? (Photo: Eifert János)