János Eifert - Photographer

Eifert János(Győr), Váli Dezső (Budapest), El Kazovszkij (Budapest), Ivan Csudai (Szlovákia), Helga Cmelka (Ausztria), Lenka Vilhelmova (Csehország), Pavel Makov (Ukrajna), Jerome Peyrat (Franciaország), Susan Leask (Anglia), Gabriella Fekete (Németország) együtt “dolgoznak” a 35. Nemzetközi Művésztelepen, Győr, 2003. június 23 – július 14.

35. Nemzetközi Művésztelep, Győr, június 23 - július 14. (Montázs Eifert kata Nóra felvételeiből)

35. Nemzetközi Művésztelep, Győr, 2003. június 23 – július 14.
Résztvevő művészek: Eifert János (Győr), Váli Dezső (Budapest), El Kazovszkij (Budapest), Ivan Csudai (Szlovákia),  Helga Cmelka (Ausztria), Lenka Vilhelmova (Csehország), Pavel Makov (Ukrajna),, Jerome Peyrat (Franciaország), Susan Leask (Anglia), Gabriella Fekete (Németország), Motoda Hisaharu (Japán), Carla Neis (Svájc)

 2003.06.30-Győr-Eifert-János-El-Kazovszkij Eifert János: Három kocka (Győr, 2003. június) 2003.06.30.-Győr-N.-Mészáros-Júlia-Eifert-János

Nemzetközi Művésztelep, Győr

 A győri Nemzetközi Művésztelep Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma támogatásával működik, a városi Művészeti Múzeum szervezésében

A művésztelepen nyaranta 3 héten át 10-I2 művész dolgozik a Grafikai Műhelyben és a Városi Művészeti Múzeum restaurátor műhelyében. A művészek meghívás alapján vehetnek részt a munkában. A meghívottak között általában egy győri vagy magyar művész, a többi külföldi. Mivel A Múzeum fő profilja a kortárs egyetemes grafika és rajzművészet, több grafikusművészt a nemzetközi rajz- és grafikai biennálé résztvevői közül kérünk fel.

A művésztelepen való részvétel ingyenes. A művészek teljes ellátást, némi ösztöndíjat kapnak a munka közben felmerülő kisebb értékű anyagok, eszközök beszerzésére, szállásukról gondoskodunk, az utazást azonban minden résztvevő maga oldja meg.

A művésztelepen fotóalkotásokat, sokszorosító grafikát – litográfia, szitanyomás, rézkarc, stb. – bronz kisplasztikát, papír alapú műveket, festményeket és installációs műveket lehet létrehozni. Restaurátor műhelyünkben a művészek saját készítésű papírt állíthatnak e1ő, amelyhez papíröntő gép áll rendelkezésre.

A kiválasztott művészek számára a részvétel egyetlen feltétele, hogy az itt készült művekből egyedi alkotás esetében legkevesebb egy munkát, sokszorosító grafikából művenként egy-egy eredeti nyomatot itt kell hagyni a Városi Művészeti Múzeum nemzetközi művésztelepi gyűjteményében.

A munkához a legszükségesebb anyagokat biztosítjuk, amihez előre e1 kell küldeni a mellékelt jelentkezési lapot.

A programok között beszélgetések, művész-közönségtalálkozók, műterem-látogatás, budapesti és soproni hétvégi kirándulás szerepel, és a Győri Nyár Kulturális Fesztivál programjainak látogatása (koncertek, szabadtéri előadások, stb.).

A győri művésztelep 35. éve működik, a város egyik legrégebbi művészeti rendezvénye. Rendszeressé vált, hogy zárókiállítással fejeződik be, amelynek megnyitásán egy művészeti díjat adunk át a közönség által legjobbnak talált művésznek.

A Múzeum év közben gyakran rendez az itt maradt művekből kiállításokat: jubileumok alkalmával A Múzeumban, valamint Győr kiállítóhelyein és más városokban. Idén a 35 éves jubileumi tárlatra készülünk. A művészeti díjas résztvevő önálló kiállításra kap meghívást a következő évben.

 

N. Mészáros Júlia múzeumigazgató