János Eifert - Photographer

Eifert János: New York – Manhattan. Molnár Béla Ifjúsági és Úttörőház Fotógalériája, Miskolc, 1988. március 4 – 31.

 

 eifert-new-york-kiallitasi-katalogus New-York-000 New-York-03 Eifert-János-tárlatvezetése

Eifert János, meg a Fotógaléria

“Négyhetes nyitva tartás után holnap zárul Miskolcon a Molnár Béla Ifjúsági és Úttörőház Fotógalériájában Eifert János fotóművész New York című kiállítása, amely félszáznál több nagyszerű felvételen a metropolis Manhattan nevű városnegyedébe, lakóinak életébe enged bepillantást. Talán szokatlan dolog, hogy egy kiállításról éppen zárása előtt essék szó, de a kiváló művész már messze nem szorul arra, hogy kiállított műveinek méltatásával így, a lapon keresztül toborozzunk látogatókat a tárlat megtekintésére, mert eddigi munkásságával, Miskolchoz való kapcsolódásával már olyan rangot vívott ki magának, hogy reklámnak elég a neve. Így volt most is, a záruló kiállítás látogatottsága ezt igazolja. Miért esik szó róla mégis? Elsősorban azért, mert megtiszteltetés az otthont adó intézmény számára, hogy ez a tárlati anyag ide került először. Ugyanis Eifert János a Corvina Könyvkiadó részére fotóalbumot készít New Yorkról és az ott töltött tíz nap alatt készített felvételeiből való válogatás az az anyag, ami Miskolcon látható. Itt látható először…” (bm)

Észak-Magyarország, 1988. március 30.

Eifert-János-Kozma-István-Ipper-Péter

Jung-Zseni-Ipper-Péter-Végvári-Lajos-professzor 1988.03.04.-Eifert-tárlatvezetése 1988.03.04.-Eifert-New-York-kiáll-megnyitó

A megnyitó képein: Eifert János, Kozma István művészeti előadó, Ipper Péter újságíró, Jung Zseni, dr. Végvári Lajos professzor, a Miskolci Fotóklub tagjai és megnyitó közönsége (Tóth Károly felvételei)

 New-York-06 New-York-08 New-York-07

eszak-magyarorszag-199803301