János Eifert - Photographer

Miss Universitas szépségkirálynőválasztás, Budapest, 2007. május 15.

miss-universitas-szepsegverseny-photo-eifert-0119  miss-universitas-szepsegverseny-photo-eifert-0127

Felkértek a zsűribe. Megválasztottuk a Miss Universitas 2007 szépségkirálynőjét május 15-én este az Almássy téri Szabadidőközpontban. A legszebb hallgató idén Hutkai Brigitta lett, aki a Budapesti Műszaki Főiskolán tanul, az első udvarhölgy Németh Barbara, aki a Nyugat-Magyarországi Egyetem tanulója, a második udvarhölgy pedig Pataky Ágnes, aki a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatója. Ahogyan Turczi István barátom mondotta, a lányok nemcsak szépek, de okosak is.

Nagyon jó hangulatban telt a Miss Universitas 2007 döntője május 15-én, az Almássy téri Szabadidőközpontban.
A 12 egyetemista és főiskolás a felkészítő hétvége után kedden állt a zsűri elé és lépett a kifutóra, hogy megmutassák, ki közülük a legszebb és legokosabb.
Okosak is, hiszen még mielőtt a színpadra léptek volna, egy intelligencia tesztek töltöttek ki, ahol biológiai, földrajzi, matematikai, zenei képességeiket is megmutatták. Ezt követően a zsűri előtt kellett bizonyítani, akik minden hölgyet kérdeztek tájékozottságukról. Ekkor még nem lélegezhettek fel, hiszen csak ezt követően mutathatták meg szépségüket a kifutón.

Először egy nyitótánccal kápráztatták el a közönséget, és utcai ruhában mutatták meg magukat a Ruhapláza szponzorálásával. Majd a bikinis felvonulás következett a My77 fürdőruháiban, végül pedig Héja János estélyi ruhában csodálhattuk meg őket az eredményhirdetés előtt.
Az est házigazdája Kasuba L. Szilárd volt, mellette a stand up comedy egyik ígéretes tehetsége Kovács András Péter, a Twinz együttes, Steve, alias Kollár István és az Alfadance tánccsoport szórakoztatta a közönséget.

A legszebb hallgatók tehát, vagyis a Miss Universitas 2007 győztesei:
Hutkai Brigitta, Budapesti Műszaki Főiskola
Németh Barbara, Nyugat-Magyarországi Egyetem
Pataky Ágnes, Budapesti Gazdasági Főiskola

A CKM magazin különdíját Pataky Ágnes kapta.

A Miss Universitas szépségverseny győztese a Miss World Hungary döntőjébe, udvarhölgyei, pedig a középdöntőjébe jutottak. A Miss Universitas az egyetlen szépségverseny Magyaroszságon, amelynek győztese a világ legíresebb és legnívósabb szépségversenyének hazai, azaz Miss World Hungary döntőjébe jut.

A Miss Univeristas szépségverseny története:
A Shortcut Communications által kiadott Aktív Szemeszter országos felsőoktatási magazin szervezésében került sor Magyarországon 2002-ben az első Miss Universitas szépségshow-ra, az egyetemi és főiskolai szépségek vetélkedésére.

A Miss Universitas szervezőcsapata úgy gondolta, hogy csak olyan kezdeményezéssel érdemes előállni a “széppiacon”, amely ebben a műfajban: egyrészt sort nyit, előzmények nélküli, ily módon hagyományteremtő értéket képvisel. Másrészt célkitűzésében más, mint az eddigi versenyek, azaz csak egy kör, az egyetemisták és főiskolások számára rendezik meg. Így a Miss Universitas bátran választhatja mottójául azt, hogy: “Szépek és okosak!”

Az első Miss Universitas döntő 2002. november 15-én a Fiatal újságírók az Európa hajón elnevezésű rendezvényen volt. Ennek sikerén felbuzdulva, önálló rendezvénysorozatként folytatódott tovább a Miss Universitas szépségverseny története. A második és harmadik döntő 2004 és 2005 márciusában a Debreceni Egyetemen volt, majd tavaly a Budapesti Kommunikációs Főiskolán volt a szépségverseny döntője.

A Miss Universitas művészeti vezetője: Turczi István.
A Miss Universitast az Aktív Szemeszter országos felsőoktatási magazin szervezi.