János Eifert - Photographer

André Kertész magyar származású amerikai fotóművész Tihanyi Lajos avantgárd festőről készített fotográfiája kelt el a legmagasabb áron az Ágens hatodik online fotóárverésén. A kortárs fotók közül a legmagasabb licitet Eifert János A világ végén (1982, Balatonfelvidék) című színes képe érte el, a kikiáltási ár tízszeresét fizették érte – MNO.HU, Budapest, 2012. november 12., hétfő 14:25

Ágens-hatodik-online-fotóárverése-mno.hu

André Kertész magyar származású amerikai fotóművész Tihanyi Lajos avantgárd festőről készített fotográfiája kelt el a legmagasabb áron az Ágens hatodik online fotóárverésén.

 Grund
Forrás: MTI
MNO.HU 2012. november 12., hétfő 14:25  –  http://mno.hu/grund/andre-kertesz-kelt-el-a-legdragabban-1116832

A négynapos árverésen 223 tételből 59 fotográfiát adtak el. Az aukció anyaga nagyon vegyes volt, a XIX. századi fotóművészettől az utóbbi 50 év kortárs fotográfia időszakáig terjedt. A XIX. századi felvételek közül az ügyvezető kiemelte André Kertész Torzulás című képét, amelyre négyen licitáltak. A 30 ezer forintos összegről indult alkotás végül 36 ezer forintért kelt el. Viszonylag nagy volt az érdeklődés Alfons Mucha Akt című fotója iránt, amelynek 66 ezer forint volt a kikiáltási ára, a képet 71 ezer forintért vitték el.

A kortárs fotók közül a legmagasabb licitet Eifert János A világ végén (1982, Balatonfelvidék) című színes képe érte el, a kikiáltási ár tízszeresét, 50 ezer forintot fizettek érte. A tételek közül kiemelkedett még a népszerű brit fotográfusnak, Brian Arisnek a Queen együttesről 1980-ban készített felvétele, a képen a zenészek autogramja is szerepel. Az összes tétel közül a legmagasabb kikiáltásról, 590 ezer forintról indult ez a fotó, de végül nem kelt el.