János Eifert - Photographer

OPERA AMORALE – AMORÁLIS OPERA EGY ELVONÁSBAN, A(E) BIZOTTSÁG NYOMÁBAN – Gergye Krisztián és Társulata előadása az Átrium Film-Szinházban, Budapest, 2013. május 5.

Gergye Krisztián az Opera amorale c. darabjában (Photo: Eifert János)

Már hónapokkal korábban tudtuk, hogy Gergye Krisztián Társulata és az Átrium Film-Színház egy kivételes, összművészeti produkció megvalósítását tervezi. Most elkészült a mű, és bemutatták.
A 80-as évek népszerű underground együttese – az A(lbert) E(instein) Bizottság – egy olyan kulturális referencia, amely műfajtól függetlenül a művészet totális szabadságát példázza. Az adott társadalmi, politikai vagy kultúrpolitikai közegre reflektáló tartalmon túl az emberi identitás szélsőségeit és/vagy közhelyeit felmutató „szabadidő-zenei“ együttes két legendás LP kiadványa – a „Kalandra fel!“ és a „Jégkrémbalett“ – mai napig érvényes életérzést és szellemi tartalmat közvetít. Gergye Krisztián (nem csak tánc) Társulata minden túlzás nélkül maximális tisztelettel viszonyul az A.E. Bizottság 80-as években véghezvitt „szabadságharcához“, és kulturális örökségnek tekinti az általuk képviselt szabad szellemiséget.

Opera amorale (Photo: Eifert János) Opera amorale (Photo: Eifert János) Opera amorale (Photo: Eifert János) Opera amorale (Photo: Eifert János)

Énekelnek: Dezső Sára, Mikecz Kornél, Murányi Márta, Philipp György, Szakács Ildikó, Varga Donát

Opera amorale, Gergye Krisztián és Társulata előadásában (Photo: Eifert János) Opera amorale, Gergye Krisztián és Társulata előadásában (Photo: Eifert János)

Zenélnek: Bartek Zsolt, Fábry Boglárka, Háry Péter, Philipp György, Szalay Tamás Géza – Szerepelnek: Szalontay Tünde, Tárnok Marica

Opera amorale (Photo: Eifert János) Opera amorale, Gergye Krisztián és Társulata előadásában (Photo: Eifert János) Opera amorale (Photo: Eifert János) Opera amorale, Gergye Krisztián és Társulata előadásában (Photo: Eifert János)

Táncolnak: Lőrinc Katalin, Gergye Krisztián, Barabás Anita, Fekete Blanka, Hoffmann Adrienn, Ruzsom Mátyás

Opera amorale, Gergye Krisztián és Társulata előadásában (Photo: Eifert János) Opera amorale, Gergye Krisztián és Társulata előadásában (Photo: Eifert János) Opera amorale, Gergye Krisztián és Társulata előadásában (Photo: Eifert János)

Zenei szerkeszt, hangszerel, vezényel, zenél és énekel: Philipp György

Vetít: Nay Tilda, Fény: Katonka Zoltán, Jelmez: Béres Móni, Smink, maszk: Károlyi Balázs, Koreográfus asszisztens: Hoffmann Adrienn, Produkciós vezető: Trifonov Dóra

Rendező, koreográfus, látvány: Gergye Krisztián

“Az előadásban a A.E.Bizottság tánczenekar életben maradt tagjai nem vesznek részt, az előadásért semmiféle felelősséget nem vállalnak, csak örülnek valószínűen. (lehet hogy van aki nem örül, viszont ez meg mindig így van, hogy semmi sincs ami mindenkinek tetszik, de az is igaz, hogy mindenben lehet valami ami valakinek tetszik!)”  Wahorn Airport

Opera amorale (Photo: Eifert János)

Eifert János felvételei