János Eifert - Photographer

Bornemissza Péter: Táncra perdül a fotóművész. Tánc, test és természet – ötven év fotográfiái címmel nyílt meg Eifert János fotóművész kiállítása vasárnap délben, Hódmezővásárhelyen az Alföldi Galériában. Delmagyar.hu, 2013. június 16. 15:56

2013.06.16.-delmagyar.hu 

Almási István polgármester és Eifert János fotóművész A  kiállításmegnyitó közönsége (fotó: delmagyar.hu) Dömötör Mihály a képeket magyarázza (fotó: delmagyar.hu) A  kiállításmegnyitó közönsége (fotó: delmagyar.hu) A  kiállításmegnyitó közönsége (fotó: delmagyar.hu)

Olasz Flóra hárfázik (fotó: delmagyar.hu) Bornemissza Péter / delmagyar.hu felvételei

A tárlatvezetést dr. Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum igazgatója, művészettörténész is nagy figyelemmel kísérte (fotó: delmagyar.hu) Eifert táncol (fotó: delmagyar.hu) Eifert bemutatja a Városnak felajánlott műveit (fotó: delmagyar.hu) Eifert "tárlatvezet" (fotó: delmagyar.hu)

Eifert a "Yuntai Mountains álmomban" című képéről beszl (fotó: delmagyar.hu) Eifert a "Kína, Selyemút" képeiről beszél (fotó: delmagyar.hu)   

Delmagyar.hu – http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/tancra_perdult_a_fotomuvesz_/2337802/

Táncra perdült a fotóművész

Tánc, test és természet – ötven év fotográfiái címmel nyílt meg Eifert János fotóművész kiállítása vasárnap délben, Hódmezővásárhelyen az Alföldi Galériában.

Bornemissza Péter – 2013.06.16. 15:56

Nagy Imre művészettörténész, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója és Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere köszöntötték a megnyitóra ellátogatókat.

A város első embere hangsúlyozta, hogy a Vásárhelyen született fotós képeivel megmutatja érzéseit és a nézőt gondolkodásra készteti. Gratulált a színvonalas kiállításhoz. A kiállítást Árva László, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója nyitotta meg. Olasz Flóra hárfa játéka után, maga a fotóművész is köszöntötte a megjelenteket és elmondta, hogy a fotó olyan, mint a tánc: csak rá kell érezni a pillanatra, mint a táncnál a zenére – ezt be is mutatta pár tánclépéssel. Majd elmondta, hogy életműve legfontosabbnak ítélt darabjait felajánlotta a városnak. Végül rövid tárlatvezetésre invitálta a közönséget.

Olasz Flóra hárfázik (fotó: delmagyar.hu)