János Eifert - Photographer

Közös fényképezéssel zárul Eifert János hódmezővásárhelyi tárlata.

2013.07.18.-Hirado.hu Hirado.hu http://www.hirado.hu/Hirek/2013/07/18/12/Kozos_fenykepezessel_zarul_Eifert_Janos_hodmez_vasarhelyi_tarlata.aspx

Közös fényképezéssel zárul Eifert János hódmezővásárhelyi tárlata

Forrás: MTI | 2013. július 18. csütörtök 13:45 |

Vasárnap zárul a hazai fotóművészet egyik legismertebb képviselőjének Ars Poetica – Ötven év fotográfiái című életmű-kiállítása szülővárosában.

Igazi közösségi élmény várja a fényképzés és a fotóművészet iránt érdeklődőket vasárnap délután Hódmezővásárhelyen, ahol Eifert János fotóművész tart “gyorstalpaló” fotótanfolyamot kiállításán.

A különleges tárlatzáráson a résztvevőknek lehetőségük lesz megismerni egy-egy alkotás készítésének kulisszatitkait, valamint maguk is készíthetnek felvételeket, amelyeket az Alföldi Galéria közösségi oldalán (www.facebook.com/AlfoldiGaleria) tehetnek közzé. A rögtönzött pályázatra beadott alkotásokat Eifert János zsűrizi, a legjobban sikerült felvétel készítőjét egy dedikált Képírás – Fotóakadémia kötettel díjazza.

“Két határozott irány van az életemben: egyrészt a megörökítés, a fényképezés tárgyilagossága, egyfajta dokumentarista őszinteség, ugyanakkor egy új világ teremtése” – fogalmazott korábban fotóművész, akinek június közepén nyílt meg a mintegy száz fotográfiát felvonultató tárlata az Alföldi Galériában.

A tárlaton, amelyet Eifert János élete legfontosabb kiállításának nevezett, a tánc, a test és a természet témáját járják körül a képek. A bemutatott művek között éppúgy látható csaknem fél évszázada készült kép, mint a közelmúltban született alkotás.