János Eifert - Photographer

BYT20 – a 20 éves Bozsik Yvette Társulat táncfotói fekete-fehérben – Horváth Judit képei, Nemzeti Táncszínház, Budapest, 2013. szeptember 18 – 29.

 

 BYT20 – A 20 éves Bozsik Yvette Társulat táncfotói fekete-fehérben – Horváth Judit képei – Nemzeti Táncszínház, Budapest, 2013. szeptember 18 – 29.

A 20 éves Bozsik Yvette Társulat táncfotói fekete-fehérben - Horváth Judit képei, Nemzeti Táncszínház, Budapest, 2013. szeptember 18 - 29. A Bozsik Yvette Társulat 2013-ban ünnepli megalakulásának huszadik évfordulóját. Ebből az alkalomból nyílik fotókiállítás a társulat előadásképeiből a Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériájában.Bozsik Yvette Kossuth-díjas, Érdemes Művész 1993-ban hozta létre társulatát, a kortárs tánc elfogadtatására, népszerűsítésére és új utak keresésére. A Társulat rendszeres tréningeken és a műhelymunkákban folyamatosan fejleszteti a táncosok technikai és szakmabeli jártasságát, sokféle tánc- és színházi stílusban. Így a markáns arculat mellett kialakítottak egy sajátságos profilt és repertoárt. Több generációhoz szólnak, jellemzőjük a műfaji sokszínűség és innováció igénye. Az előadásaikban a humor, az önirónia és a társadalomkritika szervesen kapcsolódik a rendezések és koreográfiák játékosságához és nyitottságához. Repertoárjuk a látványos táncszínházi produkcióktól kezdve az önéletrajzi ihletettségű komédián, a mozgássérültekkel és vakokkal készített közös táncelőadásokon át a gyermek- és csecsemőszínházig terjed.Horváth Judit húszéves kora óta fényképez, autodidakta. Megtanulta az analóg fotókidolgozás minden lépését, 2005 óta fényképez digitális fényképezőgéppel. Fotóblogját 2009-ben és 2012-ben kategóriájában az első tíz közé választották. A Bozsik Yvette Társulat, valamint 2011-2013 között a Nemzeti Színház produkcióinak fotósa.A kiállításra a Bozsik Yvette Társulat Nemzeti Táncszínházban bemutatott előadásairól készült fényképekből válogattunk.