János Eifert - Photographer

Anastasia Kuznetsova, az Omsk Television Company riportere interjút készít, Budapest, 2013. november 20.

Anastasia Kuznetsova, TV-riporter (Omsk Television Company) Az Orosz Kulturális Központ (Российский Культурный Центр) titkára hívott fel, hogy az Omszki TV-től jönnek forgatni, fogadnám-e őket interjú-készítés miatt. Persze, hogy fogadnám,  megbeszéltük az időpontot, a kétszemélyes stáb és Bárány József tolmács meg is érkeztek. Az interjú el is készült, Anastasia Kuzetsova riporter és operatőr-társa segítségével. Az előzményekhez tartozik, hogy 1981. szeptemberében jártam Omszkban, a néhai Szovjetunióban, ahol az Omszki Történelmi- és Irodalmi Múzeumban “Ember és világ” címmel nagy kiállításomat mutatták be. Nézegettük a régi fényképeket: élmények, barátságok, emlékek… Egykori tolmácsomat is felhívtuk, sajnos rossz hírrel szolgált: cukorbetegsége miatt egyik lábát amputálták.

Interjú az Omszki TV számára (Móger Ildikó felvétele) Omszki TV-sek otthonunkban, 2013.11.21. (Móger Ilikó felvétele) Anastasia Kuznetsova,az Omszki TV riportere (Móger Ildikó felvétele)

Eifert-kiállítás megnyitója Omszkban, 1981. október 26-án  (Photo: Boris Metzger) Omszki kiállításom megnyitója Omszkban, 1981. októberében (Metzger felvétele) Eifert-portré, Omszk, 1981.10.26. (Photo: Boris Metzger)

Régi fényképek 1981. szeptemberéből, amelyek Omszkban készültek (Boris Metzger felvételei)

Szovjet fotóriportzerek társaságában, Omszk, 1981. október 23.  (Photo: Boris Metzger)

Szovjet fotóriporterek társaságában, Omszk, 1981. szeptember (Boris Metzger felvétel)

Omszkájá Pravda, 2011.09.27. Vecsernij Omszk, 1981.09.28.