János Eifert - Photographer

Fényképészek- Videofelvételkészítők és Rokon szakmák Országos Ipartestülete, Szakmai Nap, Budapest, 2006. március 29.

2006. március 29.-én Hámori Erzsébet magas színvonalú, tartalmas programja zsúfolásig megtöltötte a Wesselényi utcai székházat, ugyanúgy, mint a „régi szép időkben”.

A meghirdetett program célja a szaktudás gyarapítása, és újabb lehetőségek bemutatása, amelyek segítségével kibővíthetjük szolgáltatásainkat, többet, jobbat nyújthatunk megrendelőinknek…
Eifert János nemzetközi hírű fotóművész úr Bemutatta a „digitális diaporámát”. Először Jung Zseni csodálatos portréfelvételeit vetítette, fantasztikus technikai trükkök alkalmazásával. A vetítést aláfestő légiesen finom indiai zene, és Rabingranat Tagore varázslatos verseivel kísért produkció felejthetetlen élményt nyújtott mindnyájunknak.
Láthattuk több nemzetközi díjat nyert korábbi diaporáma műsorának digitális változatát, és a Tűztánc” című alkotását, stb…

eifert-fire-dance-diaporama

A különböző témakörök előadói: Jung Zseni, Hámori Péter, és Eifert János méltán érdemelte ki a közönség elismerését, a vastapsot, amellyel jutalmazta előadásaikat a hallgatóság… (Hámori Péter)

FÉNYKÉPÉSZEK-VIDEOFELVÉTELKÉSZÍTŐK ÉS ROKON SZAKMÁK ORSZÁGOS IPARTESTÜLETE

FÉNYKÉPÉSZEK-VIDEOFELVÉTELKÉSZÍTŐK ÉS ROKON SZAKMÁK ORSZÁGOS IPARTESTÜLETE

1077 BUDAPEST Wesselényi u. 73  –  Postacím: 1068 Budapest Király u. 78  –  Telefon/fax: 06 1 3518-981
E-mail: info@fenykepeszipartestulet.hu        hamorifoto@freemail.hu

Ipartestületünk 2005-ben újjászervezésének 15.  évfordulójáról emlékezett  meg a november 9-i szakmai napon.

1990-ben Hámori Erzsébet fényképészmester asszony kezdeményezésére újjászerveződött  és megalakult a Fényképészek- Videófelvételkészítők és rokon szakmák Országos Ipartestülete 43 fővel, mely jogutódja a háború után létrejött Budapesti Fényképészek és Fényképnagyítók Ipartestületének, ill. a KIOSZ Országos Fényképész Szakosztályának.

Nagynevű elődeink a Semmelweis u. 9. sz. alatt tartották összejöveteleiket, szakmai továbbképzéseiket.

Legendás nevek, a teljesség igénye nélkül: Vadas Ernő, dr. Sevcsik Jenő, Reismann Mariann, Pécsi József, Szöllősi Kálmán, Angelo, dr. Csörgeő Tibor.

Havilapot szerkesztettek, Székely Aladár vándordíjat alapítottak, Balogh  Rudolf emlékkiállítást szerveztek.

Alapítótagjaink közül jónéhányan tanulhattak szakmát és hivatásszeretetet a régi mesterektől.

Alapszabályunk értelmében célunk a fényképésziparosok összefogása, segítése, a fiatalok képzésének segítése, a szakma becsületének megtartása. (Hámori Péter)