János Eifert - Photographer

Afrika, Afrika – a Magyar Nemzeti Cirkusz új műsora. Budapest, 2015. március 13.

2015.03.13.-Zsiráfok_PhotoEifert 2015.03.13.-Richter-csoport-Kozák-Dzsigit-03_PhotoEifert

Afrika, Afrika – a Magyar Nemzeti Cirkusz új műsora

A Magyar Nemzeti Cirkusz – az immáron huszonegy éve Magyarország legnagyobb és legszínvonalasabb utazó cirkusza – bemutatta új műsorát, amelybe afrikai hangulatot varázsolt. A budapesti bemutató után a 70 tagú társulat turnéra indul, és minden idők legnagyobb állatseregletével járják körbe az országot. Utaznak majd a tigrisek, zebrák, púpos tevék, lámák, zsiráfok és a tavalyi nagy sikerrel járó fellépés után újra itt lesznek a csodálatos elefántok is, akik a Casselly család jóvoltából új produkciót mutatnak be a cirkusz-rajongók számára. A Magyar Nemzeti Cirkusz március 18-tól 29-ig Miskolcon, április 1-től 7-ig Nyíregyházán, április 10-től 26-ig Debrecenben, április 29-től május 3-ig Békéscsabán mutatja be új műsorát.

2015.03.13.-Ifjú-Casselly-pónijával_PhotoEifert

2015.03.13.-Műsorvezető-és-az-énekesnő_PhotoEifert 2015.03.13.-A-majom-és-a-vadász-Jasson-bohóc_PhotoEifert 2015.03.13.-Cirkusz-Ló-és-elefánt_PhotoEifert Eifert János felvételei

2015.03.13._Kenya Boys_PhotoEifert 2015.03.13.-Richter-József, aki 2013-ban átadta az igazgatást fiának (PhotoEifert) 2015.03.13.-Giordano-Caveagna-tigrisével-04_PhotoEifert 2015.03.13.-Richter-csoport-Kozák-dzsigit_PhotoEifert

Az előadás első felében tematikus, Afrika köré épített műsorszámokat láthatnak a nézők, mely egy komplett témát ölel fel, így lett a műsor címe is: Afrika, Afrika.

Az ifjú René Casselly, a Monte Carlo-i cirkuszfesztivál arany-bohóc díjas elefántprodukciója négy csodálatos afrikai elefánttal, majd Merrylu Casselly a cirkusz kupolája alatt levegő produkciója indítja az első részt, amelyből természetesen a bohóctréfa sem maradhat ki. Erről Jasson bohóc gondoskodik. Az afrikai hangulatról az egyenesen Kenyából érkezett Kenya Boys csoport talaj akrobatikával és ugrókötéllel, majd tüzes limbó tánccal és egy emberi piramis produkcióval gondoskodik. A csoport öt férfiból és három nőből áll, akik közül egy az ügyességén felül a hangját is megmutatja.

A műsor sztárja, aki 2014-ben arany-díjat nyert el a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, nem más, mint Ifj. Richter József. A világon egyedülálló műsorszámmal készült, az afrikai hangulatba hozott “Puszta 5-ös fogat”-tal. Két elefánt között bújnak át a púpos tevék, lovak, zebrák, lámák és Zambesi a zsiráf bika, miközben ifj. Richter József akrobatikával fűszerezi az állatok mozgását. Ebben vele van frissen eljegyzett kedvese, Merrylu Casselly, akivel közösen szintén egy új produkciót mutatnak be: a Pas de deux-ot, egy látványos balettot emeléssekkel, fríz és andalúz lovaik hátán.

2015.03.13.-Légtornász-fémgömbbel_PhotoEifert

A második félidőben is igazi tradicionális, lélegzetelállító, magas színvonalú cirkuszi műsorszámok kapnak helyet. Az olasz Giordano Caveagna nyolc csodálatos bengáli és szibériai tigrisével lép fel. Produkcióját az teszi különlegessé, hogy a tigriseket szabad kézzel varázsolja kiscicákká. Természetesen az újabb bohóckodás sem maradhat el, melyről Jasson bohóc gondoskodik újra, és akiről az is kiderül, hogy komoly produkciót is képes bemutatni. Egy lámpaoszlop égőjének kicserélése ürügyén, egy hosszú létrán egyensúlyozva, akrobatikus, majdnem leeső mozdulatokkal ijesztgetve a közönséget. Az ijedtségre ámulat következik: a pónilovak szabad idomítása következik, a Casselly-család előadásában. (Forrás: Magyar Nemzeti Cirkusz)

2015.03.13.-Richter-csoport-Kozák-Dzsigit-02_PhotoEifert

Az est fénypontja a „Kozák Dzsigit” lovaglás, lovas akrobatika egy produkción belül. Lélegzet elállító ritmusban vágtázó lovak hátán, orosz népi viseletben a Richter csoport mutatja be.