János Eifert - Photographer

Hó képe pályázat a Kanizsa Fotóklubban, Nagykanizsa, 2015. november 2.

2015.11.03. A Kanizsa Fotóklub hónap képe pályázatán (Eifert János felvétele)

2015.11.02. Kanizsa Fotóklub-08 (Eifert János felvétele) 2015.11.03.-Kanizsa-Fotóklub-04 (Eifert János felvétele) 2015.11.03.-Kanizsa-Fotóklub-03 (Eifert János felvétele) 2015.11.03. Molnár Tibor klubvezető (Eifert János felvétele)

2015.11.02. Peterman Károly klubtitkár, a Kanizsa Fotóklubban (Olasz Ági felvétele) 2015.11.02. Kanizsa Fotóklub 07 (Olasz Ági felvétele) 2015.11.03.-Kanizsa-Fotóklub-02 (Eifert János felvétele) Eifert János és Olasz Ági felvételei

2015.11.03.-Kanizsa-Fotóklub-01 (Eifert János felvétele)

Talán nem véletlen, hogy ma este ellátogattam a Kanizsa Fotóklubba. Régi barátaim vannak köztük, például Peterman Károly klubtitkár, Kotnyek István fotóművész, Ujhelyi Zsolt és mások.
Ma este éppen a fotóklub tagjai részére havonta megtartott hó képe házi pályázat képeinek értékelése folyik. A fotókat a klub tagjai titkos szavazással minősítik, és alakítják ki a sorrendet. Én is szavazok, meg Olasz Ági is. Jó anyag érkezett, szinte nehéz a döntés, olykor egy-két szavazatnyi különbség dönti el a sorrendet.
Molnár Tibor klubvezető segítséget kér a 34. Életünk Országos Fotópályázat kiállításának megrendezéséhez. A képek már kinyomtatva, keretezésre várnak. Aztán jön a rendezés, amit szintén közös munkával végeznek el a klubtagok.
Megbeszélik a legközelebbi fotótúra időpontját is.
Születésnapi köszöntés is tartozik a ma est programhoz, az egyik klubtagot ünnepeljük.

01 Varga Szilárd - Kanizsa Fotóklub hónap képe pályázatán 02 Varga Szilárd - Kanizsa Fotóklub hónap képe pályázatán

03 Gyertyánági István - Kanizsa Fotóklub hónap képe pályázatán 04 Tollár Eszter - Kanizsa Fotóklub hónap képe pályázatán

05 dr. Simán László - Kanizsa Fotóklub hónap képe pályázatán 06 2 dr. Simán László - Kanizsa Fotóklub hónap képe pályázatán

06 1 Molnár Tibor - Kanizsa Fotóklub hónap képe pályázatán Varga Szilárd, Gyertyánági István, Tollár Eszter, dr. Simán László és Molnár Tibor felvételei

Néhány mondat a klubról: A Nagykanizsai Fotóklub 1956 szeptemberében alakult.Amennyire egyes visszaemlékezésekből tudhatjuk, a klub alakuló tagsága elsősorban az akkori városi értelmiség köréből tevődött össze. Orvosok, ügyvédek és pedagógusok hívták életre a klubot. Az első évek a szervező munkával, a fotós szakmai ismeretek minél szélesebb körű elsajátításával teltek el. A klub működési körülményiről nincsenek dokumentumok. (Mint ahogyan a későbbi időszakokból is több dokumentum eltűnt, illetve elveszett.) Az biztos, hogy több helyszínen működött a klub. Valószínű, hogy az első összejövetelek helyszínei az akkori iparosköri klubban voltak. Az első fotókiállításokat a Városi Múzeum kiállítótermeiben rendezték meg. Végleges megoldást az új Városi Művelődési Ház (HSMK) elkészülte hozta meg. Az épület átadásával a klub is meglelte végleges működtetőjét. Azóta a Hevesi Sándor Művelődési Központ biztosítja a Kanizsa Fotóklub működési feltételeit. Már a megalakulást követő évben elkezdődtek a kiállítások rendezései. A klub aktívan részt vett a Magyar Amatőr Fotóművészeti életben. Folyamatosan felvette a kapcsolatot az akkoriban gombamódra szaporodó fotóklubbokkal. Ez a folyamat folytatódik mind a mai napig kisebb-nagyobb sikerrel.

Tagok: Molnár Tibor klubvezető, Peterman Károly (klubtitkár), Balogh Krisztián, Balogh Zsófia, Belső Péter, Czári Zoltán, Devecseri Lajos, Dolmányosné Balogh Éva, Dr. Simán László, Födő Szilárd, Goór Gábor, Hegedűs Ottó, Horváth Zoltán, Kiss Nándor, Kóréné Horváth Anita, Kotnyek István, Kovács Kristóf, Kovács Krisztián, Lipódi László, Makrai Márton, Melega István, Miklós Kristóf, Noll Ákos, Peterman Máté, Simon Bernadett, Szakony Attila, Tollár Eszter, Török Tibor, Ujhelyi Zsolt, Zágon László.