János Eifert - Photographer

Antal Sándor: Vízhordás közben tanult meg németül – DÉLMAGYARORSZÁG Vásárhelyi melléklete, 2016. március 10.

2016.03.10.-Délmagyarország_Vízhordás-közben-tanult-meg-németül

DÉLMAGYARORSZÁG Vásárhelyi melléklete, 2016. március 10.


Itt éltek

Vízhordás közben tanult meg németül

Rovatunkban hétről hétre olyan ismert embereket szólítunk meg, akik korábban köztünk éltek, elszármaztak, és a mai napig szívesen emlékeznek egykori lakóhelyükre.

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY, BUDAPEST

ANTAL SÁNDOR

– Minden alkalmat megragadok, hogy Vásárhelyre látogassak – kezdte beszélgetésünket Eifert János. A fotóművész 1960-bari költözött el Hódmezővásárhelyről Budapestre, ahol 17 éven át a Honvéd Együttes hivatásos táncosa volt. 1978-ban kezdett el fotóriporterként dolgozni. majd később munkái során MAO országban is fény-képezett. Három éve meg-kapta a Vásárhely díszpolgára címet.

Tervezi, hogy idén is hazalátogat. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének fotóművészei a nyáron egy hetet töltenek el Vásárhelyen, ő is itt lesz, valamint 56 éves érettségi osztálytalálkozójukat is szervezik az egykori iskolatársakkal. Szenti Tibor barátjával is szoros kapcsolatot ápol. Fontosnak tartja, hogy műveit a vásárhelyi közönség is láthassa, akár a Tornyai-múzeumba vágy az Alföldi Galériában, ahol már több kiállítást rendezett.- Nagyon sok emlék és barátság köt a szülővárosomhoz. Jó látni, ahogy fejlődik a település. Jó érzés végigsétálni az utcákon – folytatta a 72 éves fotóművész. aki elmesélte, a Búvár utcai házukban nem volt víz, így gyerekként a vízhordás volt a feladata. Közben német szavakat tanult, amiket később kamatoztatni tudott. kiállításai során nem volt szüksége tolmácsra.

Fotó: Schmidt Andrea

2016.03.10.-Délmagyarország_Vízhordás-közben-tanult-meg-németül