János Eifert - Photographer

Ötven év munkáiból… Kanizsa TV – K’ARC magazinműsor, 2017. január 24.

2017.01.24.-Kanizsa-TV-K'arc-magazinműsor_Eifert-ARS-POETICA-kiállításáról

Kanizsa TV – K’ARC magazinműsor

http://www.kanizsatv.hu/index.php?mod=ma&ma_id=10

NAGYKANIZSA – 2017. január 21. 20:29 szombat

Egy fotóművész életpályája

Eifert János fotóművész alkotásait mutatták be a Magyar Plakát Házban

Ötven év fotóiból rajzolódik ki egy fotóművész életpályája és ars poeticája a Thúry György Múzeum legújabb kiállításán. A Magyar Kultúra Napja alkalmából Eifert János fotóművész alkotásait mutatták be a Magyar Plakát Házban.

Fenyves Márk és Pálosi István, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat két tagjának előadásával kezdődött a kiállítás-megnyitó – nem véletlenül. Eifert János fotóművészeti munkásságának egyik meghatározó szeletét alkotják a testet és a mozdulatokat középpontba állító akt- és tánctémájú fotók.

A hazai és külföldi berkekben egyaránt elismert fotóművészt Vinko Šebrek, a nagy múltú Zagreb Fotoklub tiszteletbeli elnöke köszöntötte. „Eifert János született tehetség, aki ötleteit és a műszaki tudását mesterien használja művei megalkotásában. Számára a fotográfia egyszerre komoly játék, technika és művészet, szerelem és szenvedély, folyamatos tanulás és képzés, hobbi és vérbeli hivatás” – mondta el Vinko Šebrek megnyitóbeszédében.
„Ez a kép, amin keresztül tulajdonképpen fiatal fotósként bemutatkozhattam.” A megnyitót követően Eifert János rendhagyó tárlatvezetést tartott az érdeklődőknek. Kiállított fotói az elmúlt öt évtized termései; munkássága egy-egy nagy fejezetének állítanak emléket, és összegzik az alkotó filozófiáját. ” Számomra játék a fotográfia. Nagyon komoly játék. És jelenti a világ megismerésének lehetőségét, találkozásokat, új feladatokat, és azt a szabadságot, hogy gondolataimat saját képi nyelvemen közölhetem. Nézni – látni – láttatni: ez a képíró (fotográfus) feladata, miközben egyensúlyozik a képzelet és valóság határán.” – fogalmazott Eifert János fotóművész.

A kiállítást a magyar kultúra napja alkalmából tartott programsorozat részeként nyitották meg.

Készítették: Andlik Szilárd, Czigóth Sándor, Dénes Ádám, Jakab Balázs, Nemes Dóra

Forrás: Nemes Dóra, Kanizsa TV