János Eifert - Photographer

Szépség és igazság – Négy és fél ezer fotóból válogatták a legjobbakat. Zalai Hírlap Online, 2017. február 03., 21:01

Szépség és igazság – Négy és fél ezer fotóból válogatták a legjobbakat

Zalai Hírlap Online, 2017. február 03., 21:01 szerző: Gyuricza Ferenc fotós: Gyuricza Ferenc

2017.02.03.-Zalai-Hírlap-Online_Szépség-és-igazság

Lendva – A világ 48 országából közel négy és fél ezer fotó érkezett arra a nemzetközi pályázatra, amely a 3. Pannon Reflections elnevezésű kiállítás alapját képezte.

A tárlatot tegnap késő este nyitották meg a lendvai Galéria és Múzeumban. A március 6-ig megtekinthető fotógyűjtemény különböző szekciókra bontva, s az intézmény szinte valamennyi kiállító-helyiségét felhasználva tárul az érdeklődők elé. Emellett folyamatos diavetítés által betekintést nyerhetünk azokba a pályaművekbe is, amelyek papíralapú képeken most nem láthatók a lendvai várban.

– A beérkezett képek elbírálásánál nem a saját ízlésünket érvényesítettük, sokkal inkább igyekeztünk helyet adni a különböző művészi felfogásoknak, stílusoknak és azoknak a tendenciáknak, amelyek a világ legkülönbözőbb országaiban és kultúráiban gazdagon virágoznak – magyarázta a tárlat megnyitóján a 3. Pannon Reflections 2016 elnevezésű nemzetközi fotópályázat háromfős zsűrijének elnöke, Eifert János. – Napjainkban a fénykép már nemcsak dokumentál, de nem is a világ precíz képének a megörökítésére hivatott, hanem az események és az életszerű pillanatok rögzítése mellett képes az érzelmi állapotok, hangulatok, formai-dekoratív élmények megjelenítésére is. Az igazság keresése mellett, a szépség megtalálásában is szerepet játszik.

A képen: A 3. Pannon Reflections 2016 nemzetközi fotópályázat zsűrijének elnöke, Eifert János fényképész az egyik kedvenc képe, a kínai Huang Weihua aranyérmes, Mother, azaz Anya című alkotása előtt  Fotó: Gyuricza Ferenc