János Eifert - Photographer

ÁLOM ÉS VALÓSÁG – Csató Tamás festőművész kiállítása az Újpest Galériában. Budapest, 2017. március 10.

2017.03.10.-Újpesti-Galéria-Csató-Tamás-kiállítása (Eifert János felvétele)

2017.03.09.-Újpesti-Galéria-Csató-Tamás-kiállításmegnyitón-Fekete-György-gratulál-Csató-Tamásnak 2017.03.09.-Újpesti-Galéria-Csató-Tamás-kiállításán-Fekete-György-megnyitója A kiállítást Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke nyitotta meg

2017.03.10.-Újpesti-Galéria_Csató-Tamás-kiállításán-megnyitó-zenével (Eifert János felvétele) 2017.03.10.-Csató-Tamás-kiállításán-fotós-a-kép-előtt (Eifert János felvétele) Csató Tamás: Várakozás

2017.03.10.-Csató-Tamás-Fekete-György-és-Eifert-János

Csató Tamás: Jeans 2017.03.10.-Újpesti-Galéria-Hosszúhajú-lány-Csató-Tamás-Jeans-c.-képe-előtt (Eifert János felvétele) 2017.03.10.-Újpesti-Galéria-Csató-Tamás-és-Fekete-György (Eifert János felvétele)

2017.03.10.-Újpesti-galéria_Koccintás-a-művész-egészségére (Eifert János felvétele) 2017.03.10.-Csató-Tamás-kiállítása-plakát 2017.03.10.-Csató-Tamás-kiállításán-Zenész-a-kép-előtt (Eifert János felvétele) Eifert János felvételei

2017.03.10.-Újpesti-galéria_Fekete-György-és-Csató-Tamás (Eifert János felvétele)

Csató Tamás_Léda

2017.03.09.-Újpesti-Galéria-Csató-Tamás-kiállításán (Eifert János felvétele) 2017.03.10.-Újpesti-Galéria_Csató-Tamás-kiállítása (Eifert János felvétele) 2017.03.09.-Újpesti-Galéria-Csató-Tamás-kiállításmegnyitó-02 (Eifert János felvétele) 2017.03.10.-Újpesti-galéria (Eifert János felvétele)

Csató Tamás: Ki vagyok én CSATÓ TAMÁS (1959 .  Vásárosnamény)

„Majdnem ugyanolyan normális gyermek voltam, mint bármelyik. Iskolába jártam, és játszottam is mint a többiek, de ha választani lehetett, akkor inkább rajzoltam. Középiskolai éveim alatt kerültem a Debreceni Meggyesi Ferenc Festőkörbe, ahol Félegyházi László és Bíró Lajos festőművészek tanítottak rajzolni, napi 3 órában. Ezt követően magántanítvány lettem Gábri Albert festőművésznél. Igen hasznos éveket töltöttem el a mester tanyáján található műteremben. Sokat dolgoztunk, rendszeresen zsűriztettünk és kiállítottunk vidéki művelődési házakban, és a XIII. kerületi József Attila Művelődési Központban is. Rendszeres kiállítója vagyok fővárosi kiállítótermeknek és 2014-ben részt vettem egy Szöulban megrendezett csoportos kiállításon. Munkáim rendszeresen megjelennek a Nyírségi Gondolat című független irodalmi művészeti folyóiratban. 2016. márciusa óta az OTP Bank Galéria kurátoraként kiállítások rendezésével is foglalkozom.” (Csató Tamás)

Csató Tamás: Ez van Sandro Csató Tamás: Festékmadár

Csató Tamás: The tram Csató Tamás: In the studio

Csató Tamás: A játékos Csató Tamás_Csendélet

Csató Tamás: A thonet bája Csató Tamás: Vagyok, vagy mégsem

„Az álom köztudottan kimeríthetetlen ihletforrása a művészeteknek. Csató Tamás festőművész egész alkotói világának ez a központi eleme.  Az álomszerűséget az ő képein mindenekelőtt a tárgyak határainak elmosódása érzékelteti, az alakok homályba vesző, szétfoszló ábrázolása. Igazán izgalmassá teszi e lírai hangvételű képeket a valósághű, realisztikus ábrázolásmód és a szürreális elemek vegyítése. „Álom és Valóság” a címe a hagyományos stílusokhoz és technikákhoz, valamint a hagyományos táblaképhez ragaszkodó művész modern életérzéseit megszólaltató kiállításnak.”  (Maczkay Zsaklin művészeti író)

A kiállítást Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke nyitotta meg.
Csató Tamás
(1959 – Vásárosnamény)
Majdnem ugyanolyan normális gyermek voltam mint bármelyik. Iskolába jártam, és játszottam is mint a többiek, de ha választani lehetett, akkor inkább rajzoltam.Középiskolai éveim alatt kerültem a Debreceni Medgyesi Ferenc Festőkörbe, ahol Félegyházi László és Bíró Lajos festőművészek tanítottak rajzolni, napi 3 órában. Ezt követően magántanítvány lettem Gábri Albert festőművésznél. Igen hasznos éveket töltöttem el a mester tanyáján található műteremben. Sokat dolgoztunk, rendszeresen zsűriztettünk és kiállítottunk vidéki művelődési házakban, és a XIII. kerületi József Attila Művelődési Központban is.
Rendszeres kiállítója vagyok fővárosi kiállítótermeknekés 2014-ben részt vettem egy Szöulban megrendezett csoportos kiállításon. Munkáim rendszeresen megjelennek a Nyírségi Gondolat című független irodalmi művészeti folyóiratban.
2016. márciusa óta az OTP Bank Galéria kurátoraként kiállításo rendezésével is foglalkozom.
„Az álom köztudottan kimeríthetetlen ihletforrása a művészeteknek.     Csató Tamás festőművész egész alkotói világának ez a központi eleme.  Az álomszerűséget az ő képein mindenekelőtt a tárgyak határainak elmosódása érzékelteti, az alakok homályba vesző, szétfoszló ábrázolása. Igazán izgalmassá teszi e lírai hangvételű képeket a valósághű, realisztikus ábrázolásmód és a szürreális elemek vegyítése. „Álom és Valóság” a címe a hagyományos stílusokhoz és technikákhoz, valamint a hagyományos táblaképhez ragaszkodó művész modern életérzéseit megszólaltató kiállításnak”
Maczkay Zsaklin művészeti író