János Eifert - Photographer

A MEGÚJULÁS LENDÜLETE a Dorogi Galériában. Emlékezés a Zene Világnapján a Reformáció 500 éves történetére: Hangverseny, kiállítás, díszpolgári cím átadása a Dorogi József Attila Művelődési Házban, 2017. szeptember 29.

2017.09.29.-Dorog,-Emlékezés-a-Zene-Világnapján,-A-megújulás-lendülete-plakát A megújulás lendülete a Dorogi Galériában

Emlékezés a Zene Világnapján a Reformáció 500 éves történetére:
Hangverseny, kiállítás, díszpolgári cím átadása a Dorogi József Attila Művelődési Házban

A Reformáció 500. évfordulójáról emlékeztünk meg a Zene Világnapján megtartott városi ünnepen, amelyet Díszpolgári cím átadása zárt szeptember 29-én a művelődési házban megtartott nagyszabású eseményen.

A Dorogi Galériában a Reformáció Emlékbizottság pályázataira beérkezett és díjazott képekből, valamint meghívott fotóművészek alkotásaiból összeállított kiállítást Mészáros Tamás, a dunántúli egyházkerület felügyelője nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy az itt bemutatásra kerülő A megújulás lendülete c. kiállítás eddig nyolc városban volt látható, és további 14 településen mutatják majd be a következő hónapokban. Ahogyan Eifert János, a kiállítás kurátora korábban hangsúlyozta, a pályázatok díjazott képei, és a meghívott fotóművészek alkotásai átfogó metszetet mutatnak a magyar fotóművészetből, amely újra európai színvonalú. A fotóművészet nemcsak a pillanat, hanem a gondolkodás művészete is.

Nagy öröm számunkra hogy több környékbeli ismert fotóművész is részt vett és sikeresen szerepelt a reformáció emlékbizottság pályázatán. Hadd emeljem ki Mudrák Attila esztergomi fotóművészt, akinek alkotásai a Dorogi Galériában is láthatók – mondta Mészáros Tamás az október 18-ig megtekinthető kiállításról.

2017.09.29.-Dorogi-Galéria,-a-közönség-01_Photo-Madarász-Tímea 2017.09.29.-Dorog-Floriana_Photo-Madarász-Tímea A színházteremben a Reformáció 500. évfordulójához kapcsolódva a csákvári evangélikus énekkar, a Harmonia Floriana hangversenyét hallhatta a szépszámú érdeklődő, Szebik Ildikó karnagy vezetésével.

A kórusművek között előadásokat tartott a Reformációra emlékezve Klimentné Ferenczy Andrea lelkész, Pungurné Császár Judit tanár és dr. Tittmann János polgármester.

2017.09.29.-Dorog-Díszpolgári-cím-átadása_Photo-Madarász-Tímea Kodály Zoltán, Gryllus Dániel, Bence Gábor és Johann Crüger kórusművei után dr. Tittmann János polgármester átadta Kovács Lajos címzetes igazgatónak Dorog Város közéletéhez, helytörténetéhez, oktatás- és művelődéstörténetéhez kötődő elévülhetetlen érdemei elismeréseként, Dorog Város Díszpolgára címet, az oklevelet és a bronz emlékplakettet.

Kép és szöveg: Madarász Tímea

Forrás: Dorog Város Önkormányzata

2017.09.29.-Dorogi-Galéria,-a-közönség-03_Photo-Madarász-Tímea

2017.09.29.-Dorogi-Galéria,-a-közönség_Photo-Madarász-Tímea 2017.09.29.-A-megújulás-lendülete-a-Dorogi-Galériában-01_Photo-Madarász-Tímea Madarász Tímea felvételei

2017.09.29.-Dorogi-Galéria-Mudrák-Attila_Széki-lányok-2016 2017.09.29.-Dorogi-Galéria_Mudrák-Attila_Vámosatya