János Eifert - Photographer

Műhelymunka Eifert Jánossal. Sepsiszentgyörgy, 2017. október 14-15.

2017.10.14.-Sepsiszentgyörgy-Műhelymunka-Eifert-Jánossal-01_Photo-Hlavathy-Károly

A III. Székelyföldi Fotóbiennále keretében szervezett Műhelymunka során, a Háromszék Táncegyüttes Stúdiótermében mesterünk volt Eifert János fotóművész (H), közreműködtek: Gáll Katalin, Nagy Eszter és Deák Zoltán színművészek.

Köszönet !!!!!!!!!!!!!! (Hlavathy Károly)

2017.10.14.-Sepsiszentgyörgy-Műhelymunka-Eifert-Jánossal-03_Photo-Hlavathy-Károly. 2017.10.14.-Sepsiszentgyörgy-Műhelymunka-Eifert-Jánossal-02_Photo-Hlavathy-Károly. 2017.10.14.-Sepsiszentgyörgy,-Műhelymunka-Eifert-Jánossal-05_Photo-Hlavathy-Károly

A program-előzetesből:

A III. Székelyföldi Fotóbiennálen három, nemzetközileg is elismert fényképész tart majd előadásokat és műhelymunkákat a hétvégi rendezvénysorozat keretében.
Eifert János a szakma egyik legismertebb magyarországi képviselője, a világ több mint 40 országában fényképezett már, ebből és különböző témáiból páratlan értékű archívumot állított össze. Munkássága nem rendezhető egységes stíluskategóriákba, inkább sokoldalú, folyamatosan megújuló, kísérletező fotóművészként említhetjük. Ismertségét leginkább tánc-, akt- és alkalmazott fotói, valamint természetképei alapozzák meg. Képeivel 200 díjat, nagydíjat és különdíjat érdemelt ki, 217 önálló kiállítása volt és 900 csoportos kiállításon szerepelt világszerte.

2017.10.13.-Sepsiszentgyörgy-Eifert-János-ARS-POETICA-kiállításmegnyitó-banner A Fotóbiennále keretében pedig az Ars Poetica – A klasszikusoktól a modernig című kiállítását csodálhatja meg az itthoni közönség. A kiállítás megnyitójára pénteken, 17 órától kerül sor a Lábas Házban, az alkotásokat november 9-ig lehet megtekinteni.

Akik többet szeretnének megtudni Eifert János vagy akár Eberhard Schuy fotográfusok munkásságáról, valamint a fényképész szakma elméleti alapjairól, azoknak érdemes ellátogatni szombaton 10 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermébe. Akik pedig ennél is kíváncsibbak és gyakorlati tudásra is szeretnének szert tenni, azoknak a műhelymunkákat ajánljuk. Mozgásfotózás témakörben Eifert János tart foglalkozást, szombaton 12 órától és vasárnap 10 órától a Háromszék Táncegyüttes Stúdiótermében. A gasztro fotózás berkeibe pedig Eberhard Schuy vezet majd be. Kenyér és a kenyérkészítéshez kapcsolódó tárgyak fotózására szombaton 12 órától kerül sor a Székely Mikó Kollégium Konferenciatermében, vasárnap 10 órától pedig a Kastély Vendéglőben koktélok és ételek fotózása kerül fókuszba.



Vasárnap 14 órától Răzvan Voiculescu fotóművész nem mindennapi előadását tekinthetjük meg a Művész Moziban. Voiculescu egyike azon kevés romániai fotósoknak, akik nem egy Romániai kiállító teremben mutatják meg alkotásaikat, hanem igyekeznek egy teljesen eltérő módon eljutni a közönségük szívéhez. Alkotásai a művészi fotográfia és a mozi művészetének ötvözésével, egy különleges interakció eredményeként születnek meg. Prezentációja során a „making of” rövidfilmjei vetítése mellett mesélni fog az igazán nagy port kavaró „Nud. Proiecție de Trup si Stare” (Akt, vetítés Test és Lélek állapotáról), valamint a „Bucătăria Hoinară” (Vándor konyha) és a „Dor de rost” (Értelemre vágyva) című projektjeiről is.


A három szaktekintély előadásai mellett a Fotóbiennále más programjaival is várja úgy a szakmabelieket, mint csak a fényképészet iránt érdeklődőket. A részletes programot a következő linken tekinthetik meg.