János Eifert - Photographer

A reformáció emlékére egy újabb remek kiállítás nyílt a Károlyi-kastélyban – Nagykároly és Vidéke, Románia, 2018. március 26.

2018.03.26.-Nagykároly-és-Vidéke.ro_A-reformáció-emlékére-újabb-remek-kiállítás-nyílt-a-Károlyi-kastélyban

Nagykároly és Vidéke.ro, 2018.03.26.

https://www.nkv.ro/ujabb-remek-kiallitas/

A reformáció emlékére egy újabb remek kiállítás nyílt a Károlyi-kastélyban

Járay Zsanett • 2018. március 26., hétfő

A Reformáció Emlékbizottság által meghirdetett fotópályázatok legjobb képeiből, valamint a meghívott fotóművészek alkotásaiból nyílt kiállítás március 25-én a Károlyi-kastélyban, a tárlat címe pedig: A megújulás lendülete.

Az eseményen részt vett: Kovács Jenő polgármester, dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa, Tolnay István a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese, illetve tiszteletét tette számos más elöljáró, református lelkész és fotóművész egyaránt.

A megnyitón köszöntőbeszédet mondott: Dragos Georgescu, a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ vezetője, dr. Hágó Attila Nándor, a Vasile Vénig László Fotóklub elnöke, Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere, dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa, Tolnay István a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese, Tóth István az Euro Foto Art elnöke, illetve Eifert János fotóművész, a kiállítás kurátora.

A megnyitón a VVL Fotóklub egy komoly elismerést vehetett át, ugyanis bekerültek a MAFOSZ által nyilvántartott magyar fotóklubok közzé, így ők lettek a szervezet 105. tagjai.

A kiállítás célja, hogy túl az egyházi megemlékezéseken, szélesebb közönségnek is bemutassák az ötszáz éves reformáció szellemiségét, amelynek alapvonása, hogy miközben őrzi örökségét, mindig újat is akar.