János Eifert - Photographer

Látványos összecsapások a budakalászi bokszgálán, 2018. szeptember 14.

Az ötödik menet / The fifth round (2018)

Telt házas rendezvénnyel nyitotta az őszi versenyszezont Magyarország piacvezető bokszvállalkozása, a Felix Promotion International. A péntek esti rendezvényen volt egy emelkedett hangulatú köszöntés, melynek során a közelmúlt magyar profiboksz egyéniségei közül többeket ringkötelek közé szólítottak. Győryné Tóth Zsuzsanna, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hivatásos Tagozatának (MÖSZ HT) elnöke, valamint a szintén díjazott Kovács „Koko” István névre szóló díszes kristályplakettet adott át Gálfi Andrásnak, Bedák Zsoltnak, Erős Lajosnak, Kótai Mihálynak és a mesteredzőnek, a 75. születésnapját néhány napja ünneplő Szántó Imrének.

A díjazottak felsorolhatatlanul sok sikert, és elismerést hoztak a magyar ökölvívósportnak. Gratulálunk és köszönjük.
A budakalászi esemény főmérkőzése egy visszavágó volt, Kis Máté (12 győzelem, 0 vereség, 2 döntetlen) és Baranyi Richárd (19 győzelem, 4 vereség) újra a félnehézsúlyú magyar-bajnoki övért csapott össze. Ahogyan tavaly, úgy idén is a szegedi Kis nyerte a látványos, és izgalmas párharcot, melynek során nyolc meneten sok szép akciót láthatott a közönség. A győztes végig többet mutatott az ökölvívásból, agresszív volt, sokat ütött, ám Baranyi kőkemény ütésekkel a közbenső menetekben fel tudott nőni a feladathoz. A végletekig elcsigázott kecskeméti végül a 8. menet után feladta az egyoldalúvá vált címmérkőzést (TKO).

Kemény küzdelem / Hard fight (Budapest, 2018) 2018.09.14.-Boxgála_Daniel-Bucius-román-boxoló Eifert János felvételei

2018.09.14.-Boxgála

.

Az amatőrként junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnok olimpikon, Bacskai Balázs megszerezte profi pályafutása nyolcadik sikerét, miután magabiztosan, pontozással legyőzte dél-afrikai ellenfelét, az igen magasra nőtt Nkululeko Mhlongo-t (16 győzelem, 7 vereség). „Benji” holtpont nélkül abszolválta a nyolc menetet, míg több sebből vérző ellenfele többször közel volt a padlózáshoz, de végül sikerült kihúznia a végső gongig. Bacskai minden pontozónál megnyerte az összes, szám szerint nyolc menetet.

A feltörekvő középsúlyú reménység, Hegyi Barnabás megszerezte profi pályafutása 4. győzelmét. A 24 éves fehérvári kiválóság most „csak” pontozással nyert, de nem fért kétség a horvát Frane Radnic (11 győzelem, 8 vereség) elleni sikeréhez, hiszen 6 meneten keresztül űzte-hajtotta riválisát.

Szakmailag biztosan nem a legjobb, ám kétségtelenül hatalmas közönségsikert aratott a két debütáló nagyközépsúlyú bunyós, a zömök Szigeti Tamás és a kiváló felépítésű Zichy Miklós négy menetes, fordulatos mérkőzése. Szigeti volt az agresszor, aki hatalmas ütésekkel operált, bár sokszor csak eldobta az ütéseit. Zichy többször megrendülni látszott, és a 2. menetben padlóra is került, de eltökélt volt, s a negyedik körben nagy hajrát indított a fáradni látszó Szigeti ellen – ám slusszpoénként Szigeti a küzdelem utolsó másodperceiben ismét leküldte Zichy-t. Az egyébként utolsó pillanatban beugró Szigeti egyhangú pontozással nyerte a közönségmeccset.

Volt a gálán még egy debütáló magyar bunyós, éspedig a cirkálósúlyú Urbán Ferenc személyében. A KSI-ben készülő versenyző négy menetben, egyhangú pontozással múlta felül bosnyák riválisát, Damjan Savanovic-ot.

További eredmények, elől a győztesek:

Daniel Buciuc UD6 Zaza Amiradze
Cezar Juratoni TKO4 Soso Abuladze
Flavius Biea TKO2 Jamal Shalamberidze

Forrás: Felix Promotion, Monokli.com

Fotók: Eifert János