János Eifert - Photographer

Karai Csaba: ANTARKTISZ – Táncszínház, Kerengő Galéria, Budapest, 2006. május 2-31.

ZOOM Kiallitas, Karai Csaba: Antarktisz

ZOOM Kiállitás, Karai Csaba: Antarktisz

ZOOM Kiállítás

 

KARAI CSABA: ANTARKTISZ

Van mit felfedeznünk

 

Karai Csaba amatőr fotográfus, mindössze két éve foglalkozik természetfényképezéssel. Autodidakta módon képezte magát a fotográfia e területén, még tanfolyamokra, workshopokra sem járt. Könyvek, szakfolyóiratok, kiállítások, a legjobbak megfigyelése segítették a tapasztalatszerzésben. Szakmai múltja egymondatnyi: gimnáziumi érettségi, befejezetlen egyetemi tanulmányok az ELTE matematika-fizika szakán, jelenleg bútoripari vállalkozó és amatőr fényképész…

Ez év januárjában aztán evvel a rövid „múlttal” és nagy-nagy elhatározással befizetett egy brit szervezésű, háromhetes hajóútra, amely a Tűzföldről indulva, a Falkland szigetek és Dél-Georgia érintésével az Antarktisz félszigetig szállította utasait. Közben fényképezett, és képei révén újra felfedezte nekünk „pingvin-országot”, az úszó jéghegyeket, a leírhatatlanul zord és gyönyörű tájakat, jellegzetes állat- és növényvilágával együtt. A kiállítás képein megszemlélhetjük, újra felfedezhetjük a világnak ezt a fantasztikus darabját, amelyet ugyan már sokan és sokszor megörökítettek már, de Karai Csaba segítségével ez most újra sikerült. Örömünkre szolgál felfedezésének eredményeit bemutatni, és hogy felfedezhettünk egy új tehetséget.

Úgy kezdtem: Karai Csaba amatőr fotográfus, mindössze két éve foglalkozik természetfényképezéssel. Reméljük, sokáig még.

 

Eifert János