János Eifert - Photographer

Fotószezon a BMK-ban, Kultura.hu, 2008. november 17.

Amatőr fotográfusok részére, a Vizuális művészeti hónap fotókiállításához kapcsolódóan mesterkurzust szervez a Budapesti Művelődési Központ november 28-30. között. Vezető tanárok Eifert János és Zsitva Tibor fotóművészek.

Szezonja lesz a fotográfiának a Budapesti Művelődési Központban: november 20-án a XXIV. Vizuális művészeti hónap amatőr művészeti seregszemle nyitányát a nem hivatásos fotográfusok arra érdemes pályázati anyagának kiállítása adja.

 
Azok számára, akik mélyebb betekintést szeretnének nyerni a szakma rejtelmeibe és szívesen tanulnának profiktól, november 28. és 30. között fotográfiai mesterkurzus indul a tárlathoz kapcsolódóan. Zsitva Tibor és Eifert János fotóművészek vezetésével sajátíthatják el a fényképezés szerelmesei az épületfotózás, a portré, az önarckép és a csoportkép, valamint a diaporáma mesterfogásait.
 
Eifert János Nézni-látni fotósiskola címmel kezdő és haladó fotográfusok számára húsz órás tanfolyamot is indít a Budapesti Művelődési Központban: a mesterségbeli tudás megszerzéséhez a technikai ismeretek bővítését, az esztétikai alapvetéseket, a praktikus tanácsokat és a képelemzéseket “vetik be”, a tematika pedig felöleli a fotóművészet-történelmet, a személyfényképezést, a makrofelvételeket és a stúdiófotózást csakúgy, mint a fényképelőhívást és a publikálás lehetőségeit.
 
A már gyakorló, de közösségre és informális tapasztalatcserére vágyó fényművészeket a több évtizedes múlttal rendelkező Reflex fotóklub várja.
 
Akiket a pillanat annyira rabul ejt, hogy maguk is a pillanat rabul ejtésére törekednek, érdemes bővebben tájékozódniuk a fotográfiai foglalkozásokról és pályázatról a www.bmknet.hu oldalon.