János Eifert - Photographer

VI. Országos diplomataképző konferencia és külügyes találkozó, Eifert János fotókiállítása, Győr – EduPress, 2006. március 6., 11:41:00

2006-03-06 11:41:00 – Győr

A Széchenyi István Egyetem Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottsága hatodik alkalommal rendezi az Országos Diplomataképző Konferenciát és az Országos Külügyes Találkozót március 7-től 10-ig. A helyszín a Széchenyi István Egyetemen VIP terme (konferencia épület, I. emelet).

A szakmai felkészítő rendezvények résztvevői a hazai egyetemek, főiskolák hallgatói önkormányzatainak külkapcsolatokkal foglalkozó képviselői. Az Országos Külügyes Találkozó a külügyi bizottságok félévente megrendezett fóruma. A tavaszi félévben ez a rendezvény biztosítja az ország hallgatói külügyeseinek szervezett keretek között történő találkozását.

A konferencia nyitó előadását március 7-én, kedden 17 órától Agekjan Ajasztán, a Győri Örmény Önkormányzat elnöke Az örmény kisebbség Győrben címmel tartja.
Március 8-án, szerdán 10 órától Vásáry István Magyarország egykori iráni és törökországi nagykövete Irán és az “atomválság” témakörben ad elő.
Kétoldalú protokollok- európai együttműködések a címe Neupor Zsolt, a Mobilitás nyugat-dunántúli irodavezetője 11 óra 40 perckor kezdődő előadásának.
13 óra 45 perctől Horváth Vince a diplomata konzulok tevékenységét mutatja be.

A csütörtöki nap programja 9 óra 30 perckor Bársony András, a Külügyminisztérium politikai államtitkárának A diplomácia új feladatai- az Európai Uniós tag Magyarországon című tájékoztatójával kezdődik.
A magyar diplomácia szerepe az EU-ban a témája Ottlik Károly, a Magyar Országgyűlés protokoll szakértője 10 óra 30 perckor kezdődő előadásnak, majd Fedor Péter Mózes és Schöberl Márton gyakorlati tréningen ismerteti meg a nemzetközi hallgatói érdekképviseleti tevékenység gyakorlatát.
16 óra 30 perctől György Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője “Az ifjúság szerepe az Európai Unióban” témakörben tart előadást.

Március 10-én, pénteken 10 óra 30 perctől Tonk Emil, a Magyar Marketingszövetség alelnöke Az érdekek profi képviselete – a profi kommunikáció címmel ad elő.
11 óra 40 perctől Abán Anita és Enyedi Imre: Fiatalok lendületben, bemutatkozik az Ifjúság 2007-2013 program és Bene Tamás: Az Európai Bizottság ifjúságról szóló “fehérkönyve” tájékoztató rendezvényekre kerül sor. A konferencia idején Eifert János fotóművész kiállítása lesz a konferencia épület előterében. (www.edupress.hu)