János Eifert - Photographer

Fotogram. Egri művek kiállítása a Nemzeti Táncszínház Galériájában, Budapest, 2005. október 14.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2005-10-14 10:57:00

Tegnap nyílt Budapesten a Nemzeti Táncszínház Galériájában Fotogram címmel az a kiállítás, amit a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Zoom Magazin szervezett az egri Eszterházy Károly Főiskola Rajz Tanszékének Kepes György Vizuális Műhelyében készült hallgatói munkákból.

A kiállítás kurátora Eifert János, a Zoom magazin művészeti vezetője nyitotta meg a kiállítást a Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériájában a Színház u. 1-3. sz. alatt.
A megnyitón Bölcskey Miklós mondott köszöntő beszédet, aki a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia szakán, majd Skóciában, a Galsgow School of Art képzőművészeti szakán végezte tanulmányait, és most Egerben az Eszterházy Károly Főiskola Rajz Tanszékének tanára. Hallgatóival bátran kísérletezik, akik érzékeny és figyelmes munkájukkal képalkotó eszköz (fényképezőgép, objektív) nélkül, csupán a fényérzékeny anyaggal rögzíthető árnyképeket – fotogramokat – varázsolnak a szemünk elé. A térben élő forma, a fotográfia fekete-fehérben tónusrendszerében gazdagon jelenik meg a síkban, egy olyan nézetből láttatva a test képét, ahonnan amúgy nem is láthatnánk, hiszen maga a tárgy takarja el saját vetített képét.
A kiállítás október 30-ig tekinthető meg naponta 13-18 óra között, illetve előadási napokon az előadás végéig. (www.edupress.hu)