János Eifert - Photographer

Eifert János dedikál az Ünnepi Könyvhéten, Budapest, Vörösmarty tér, 2008. június 7.

 

 

Ünnepi-Könyvhét-2008.06.07

 Idén 79. születésnapját üli az Ünnepi Könyvhét. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 1929-ben alapította a fesztivált, ehhez a rendezvényhez kapcsolódott hozzá a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Gyermekkönyvnapok. Június 5-9-ig nem csak rengeteg új kiadvány, hanem dedikálások, beszélgetések és zenei programok is várják az érdeklődőket. Tarján Tamás irodalomtörténész arról beszélt, hogy a 79. Ünnepi Könyvhéten a Nyugat százéves évfordulójához kapcsolódva számos kiadó jelentetett meg kiadványokat. A folyóirathoz kötődő szerzők művei mellett, mai szépírók Nyugathoz köthető alkotásai is napvilágot láttak a kortárs magyar irodalom ünnepére. Az idei kínálatban szép számmal szerepelnek olyan kötetek is, amelyek a rendszerváltáshoz és az 1968-as eseményekhez kapcsolódnak. Idén csaknem félszáz verseskötet, 9-10 antológia és több mint ötven gyermekeknek szóló kiadvány jelent meg – tette hozzá.
Egészen véletlenül három könyvet dedikáltam ezen az Ünnepi Könyvhéten, amit állandóan szétvert az eső. A Kossuth Kiadónál megjelent EROTIKON Turczival közös albumunk érezhetően nagy siker. A Dialóg Campus Kiadónál megjelent AKTFOTOGRÁFIA könyvem dedikálásáról egy órát késtem. Elnéztem a programot. Előtte Sára lányommal találkoztam, együtt ebédeltünk egy közeli kínai gyorskiszolgálóban, közben megbeszéltük dolgainkat.
Egy ilyen fesztivál arra is alkalmas, hogy sok ismerőssel fusson össze az ember. Dorogi kati négy év után hazajött Olaszországból, korábban a Kossuth Rádió szerkesztő-riportere volt. Nógrádi Gábor verses kötettel jelentkezett, dedikált is egyet “Eifert Jánosnak és minden szeretteinek barátsággal”. Schäfer Erzsébettel, a Nők Lapja újságírójával egy interjút beszéltünk meg hazaérkezésem után.

Ünnepi Könyvhét, Budapest, Vörösmarty tér

2008. június 7. szombat 15:00 – Dialóg Campus Kiadó

Eifert János: AKTFOTOGRÁFIA, Desmond Morris: A CSUPASZ NŐ -Eifert János fotóival

2008. június 7. szombat 16:00 – Kossuth Kiadó

Turczi István: EROTIKON – Eifert János aktfotóival