János Eifert - Photographer

Az Év Természetfotósa 2010 pályázat zsűrizése, második forduló. Hotel Victoria Hubay Jenő zeneterme, Budapest, 2010. május 15.

Dunamenti Erőmű – Az Év Természetfotósa 2010. Ma a második fordulóban kb. 368 darabra szűkítettük le a pályaművek számát. A 7 tagú zsűri tagjai: Kármán Balázs, Dombovári Tibor, Radisics Milán, Kalotás Zsolt, Lóránt Attila, Bánkuti András és jómagam, mint zsűri elnök. A zsűrizés nyilvános volt, annak teljes menetét a www.fotoklikk.hu on-line közvetítette az interneten. A Hotel Victória Hubay Jenő zenetermében. Hosszú menet volt, reggel tízkor kezdtük, és éjfélkor fejeztük be a munkánkat. Kint egész nap esett az eső, viharos széllökésekkel. Éjfélkor Bombi vitt haza, kerékpárostul az autójával.

naturArt-zsűri-Radisics-Milán http://www.hubayzeneterem.hu

naturArt-zsűri-Darányi-Zsolt naturArt-zsűri Eifert János felvételei

 naturArt-zsűri-esős-Lánchíd naturArt-zsűri-Lóránt-Attila

Dunamenti Erőmű – Az Év Természetfotósa 2010

Ahogyan a pályázati kiírásban megfogalmazódott: “Hazánk, Magyarország, a Pannon Ökorégió és Földünk természeti értékeinek, csodálatos tájainak, egyedülálló élővilágának és a természet ritka pillanatainak bemutatásán keresztül a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés, a társadalom szemléletformálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése érdekében, a Magyar Természetfotósok Szövetsége-naturArt), immár tizennyolcadik alkalommal, ezúttal a névadó támogatóval, a Dunamenti Erőmű Zrt.-vel közösen meghirdeti Magyarország legnagyobb természetfotó pályázatát.”

Elbírálás:
A pályamunkákat a naturArt által felkért, a természetfotózás gyakorlatában jártas neves szakemberek és elismert fotóművészek bírálják el. A zsűrizés háromfordulós. A második fordulóban a zsűri kb. 400 darabra szűkíti le a pályaművek számát. A zsűrizés második fordulója nyilvános, annak teljes menetét a www.fotoklikk.hu on-line közvetíti az interneten. A kiállításra kerülő kb. 100 kép kategória helyezési sorrendjét és a díjakat a zsűri ismét zárt ülésen dönti el. A kiíró és a zsűri döntései ellen jogorvoslatnak helye nincs!

A 7 tagú zsűri tagjai: Eifert János, Kármán Balázs, Dombovári Tibor, Radisics Milán, Kalotás Zsolt, Lóránt Attila, Bánkuti András