János Eifert - Photographer

Uzsoki utcai Kórház, Budapest, 2010. augusztus 13-18.

Uzsoki-Kórház-csarnok

Uzsoki-Kórház-erkély Uzsoki-Kórház-betegmozgatás Uzsoki-kóház-főbejárat Uzsoki-Kórház-Kata-kártyázik

Uzsoki-kórház-Kata Uzsoki-Kórház-vizsgáló Uzsoki-Kórház-Kati-és-Kata Uzsoki-Kórház-zárójelentés

Uzsoki-Kórház-Kata-Pocival Eifert János felvételei

Kata lányom jobb oldali peritonsillaris tályog okozta magas láz és torokfájás tüneteivel acutan utalták a kórházba, és az Uzsoki utcai Kórház Fül-Orr-Gége, és Fej-nyaksebészeti osztályán kezelték néhány napig.  Ritka szép kórház, mintha Nyugaton lennénk. Naponta többször is meglátogattam, kártyáztunk, beszélgettünk, elütöttük az időt. Volt úgy, hogy kiszökött az osztályról, hogy a bejáratnál Poci kutyát megsimogathassa. Ma nagy az öröm, mert érte mehettem. Ahogy a zárójelentés írja: „A mai napon tanácsokkal ellátva otthonába bocsájtottuk, ez év szeptemberében-októberében mandulaműtét javasolt. Kontrollra 2010.08.24-én 09.10 órára előjegyezve. Dr. Kóta Zsuzsanna osztályvezető főorvos.”

Uzsoki-Kórház

A Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórháza az észak-pesti régió meghatározó egészségügyi intézménye. A XIV. kerület, Zugló közel 116 ezer felnőtt lakosának fekvőbeteg gyógyintézete. A kerületi ellátáson túl, számos szakterületen (pl.: szemészet, fül-orr-gége, urológia, neurológia, stb.) a szomszédos kerületek betegeinek is kórházi hátteret biztosít. A kórház egyes manuális szakmákban (sebészet, érsebészet, traumatológia) részt vesz a központi fővárosi ügyeleti rendszerben. Az onkoradiológia vonatkozásában a főváros lakosságának felét és három megye szükségleteit elégíti ki, közel 2,5 millió ember daganatos megbetegedéseinek korszerű sugárkezelésével.
Az Uzsoki utcai Kórház ma 914 fekvőbetegággyal, 16 gyógyító-, 4 diagnosztikus osztállyal, számos részleggel működik 4 telephelyen.
Az Uzsoki utcai főépületben találhatók a szemészeti-, sebészeti-, nőgyógyászati-szülészeti-, fül-orr-gégészeti-, urológiai-, ideggyógyászati-, az I. és III. belgyógyászati-, radiológiai- és izotópdiagnosztikai osztályok, valamint külön épületekben az onkoradiológiai-, II. belgyógyászati-, tüdőgyógyászati osztályok, a központi laboratórium és a patológia.