János Eifert - Photographer

Az élet tanítható. Mezei Éva rendező, drámapedagógus szellemi öröksége. Egy könyv, amiben én is megemlékezek róla. Alexandra Kiadó, Pécs, 2008. október 15.

Az-élet-tanítható Az élet tanítható

MEZEI ÉVA rendező, drámapedagógus szellemi öröksége 

(Alexandra Kiadó, Pécs, 2008) ISBN-szám: 978-963-370-632-9, Kötéstípus: Ragasztott papírkötés, Oldalszám: 326

Balogh Géza, Békés Mária, Békés Pál, Bernáth László, Csapi Sándor, Eifert János, Eörsi István, Gabnai Katalin, Gálvölgyi János, Halász Péter, Hernádi Judit, Jancsó Miklós, Jordán Tamás, Molnár Gál Péter, Novák Ferenc, Korcsmáros György, Pohárnok Mihály, Sándor György, Székhelyi József és mások szövegével.

1967-Balogh-Géza-Mezei-Éva  Balogh Géza és Mezei Éva az És állt a bál… c. színpadi produkció rendezésekor (Magyar Néphadsereg Művészegyüttese, 1967) Eifert János felvétele

Mezei Évát közelről ismertem, rendezőasszintesként dolgoztam a keze alatt a Magyar Néphadsereg Művészegyüttesében. Amikor 1966-ban motorbaleset kapcsán alaposan eltörtem a lábamat, hosszú ideig táncosként szóba sem jöhettem. Viszont színpadi ismereteim okán alkalmasnak találtak az előbb említett munkakörre. Ebben a minőségemben működtem közre az És állt a bál… és a John Reed – Eörsi István – Gyurkó László – Mezei Éva – Balogh Géza – Novák Ferenc: Tíz nap, amely megrengette a világot (1967) produkciókban. A rendezők Mezei Éva és Balogh Géza voltak. Rengeteget tanultam tőlük, és érdekes módon rengeteg ötlettel segíthettem őket, a színpadi mozgások és a szereplők mozgatásai terén.